Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Lancering Doorloopjes 2Preview Marca Geeraets en Harrie van Leeuwen - LeestipOnline tickets - Fysieke tickets -  Sprekers op rEDNL22 
De researchED Nederland Podcast
Agenda
Lancering Doorloopjes 2
Vanavond kan je gratis deelnemen aan de Doorloopjes 2-lancering. Hier hoor je hoe jij als leraar jouw lessen kan verbeteren op basis van het beste onderwijsonderzoek! Je krijgt praktische tips en hoort ervaringen van onderwijsexperts als René Kneyber Jan van de Ven Jan Tishauser Paul A. Kirschner Golan Muhyaldin Valérie Ungerer Hidde Nuijten Jasper Rijpma Giel Kessels Maaike Radix en Pedro De Bruyckere

Woon je niet in de buurt van Amsterdam, dan kan je de avond ook online volgen via de onderstaande knop! LET OP: de link werkt pas zodra we rond 20:00 uur live gaan! 
Online deelnemen Doorloopjes 2-lancering
Preview
Benieuwd waar de sessie van Marca Geeraets & Harrie van Leeuwen over gaat? Bekijk hieronder de preview van hun sessie!
Preview Marca Geeraets & Harrie van Leeuwen
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews, video's en podcasts!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
Marca Geeraets & Harrie van Leeuwen zijn ook de auteurs van het boek Vakbekwaam redeneren in de jeugdhulp.  

Ze kijken kritisch naar de beroepsuitoefening in de jeugdhulp en breken een lans voor een onderbelicht aspect: Vakbekwaam redeneren.

Vakbekwaam redeneren is het redeneerproces vanaf het moment van aanmelding tot en met het evalueren en afsluiten van de verleende jeugdhulp. Aan de hand van zeven factoren lichten ze het vakbekwame redeneer‑ en besluitvormingsproces stapsgewijs toe. In het eerste deel worden de basisingrediënten beschreven, in het tweede deel staat de praktische uitwerking centraal.

Het aangereikte zevenfactorenformat is disciplineoverstijgend en draagt bij aan de verdere professionalisering van de jeugdhulp. Het boek helpt professionals om samen met jeugdigen en hun opvoeders een gedeelde analyse te maken als basis voor onderbouwde besluitvorming over de benodigde hulp. Ook is het een pleidooi voor de inzet van een verklaringsmodel bij het werken in teams. Alleen met een gezamenlijk denkkader is geïntegreerde jeugdhulp bereikbaar.

Het boek wordt 21 juni 2022 verwacht in de boekwinkels.

Reserveer het boek hier
Online tickets
Onze online tickets zijn €40,-. 
Je kunt dan thuis een selectie maken uit alle online sessies en vanaf je bank of stoel luisteren en actief meedoen via de chat.
Naderhand sessies terugkijken kan ook!

Je krijgt online toegang tot 42 sessies op de dag zelf. Ook kun je na 18 juni in je eigen tijd sessies terugkijken*, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de zomervakantie. Bovendien ben je dan extra goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!
Klik hier om een online ticket aan te schaffen
Fysieke tickets 
Wil jij alle sprekers in levenden lijve ontmoeten? Wil jij geïnspireerd worden door collega's en netwerken? Voor €65,- kun je erbij zijn!
Er zijn nog voldoende fysieke tickets beschikbaar.


Mocht je een sessie gemist hebben, dan is dat geen probleem. Na het evenement krijg je toegang tot ons online platform om alle sessies terug te kijken. * 
Klik hier om een fysiek ticket aan te schaffen
* In verband met de auteursrechten kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
Sprekers
Tijdens researchED Nederland kom je gevestigde namen tegen die hun laatste inzichten delen en daar graag met leraren over in gesprek gaan. We bieden ook kansen aan jonge onderzoekers die relevant onderzoek komen delen! Meer weten.. 

Master EN, Expertis Onderwijsadviseurs

Geeft de sessie: ''Elke leerling een vloeiende lezer!"
Lector Waarderen van Diversiteit, Fontys Hogescholen

Geeft de sessie: ''NRO: Leidraad Onderwijs vanuit hoge verwachtingen'' samen met Marike Timmermans.
Marike Timmermans

Intern begeleider, so Lux Utrecht
  
Geeft de sessie: 'NRO: Leidraad Onderwijs vanuit hoge verwachtingen'' samen met Linda van den Bergh.
Dr., Serendip Onderzoek & Advies
 
Geeft de sessie: "NRO: Kennisagenda voor gelijke kansen". 
Klik hier voor meer sprekers en thema's
De researchED Nederland Podcast
De nieuwste aflevering van de researchED Nederland Podcast staat nu online!

Schooldirecteur Dave van der Geer van de Drie Koningen in de Meern schijnt zijn licht over het curriculumdebat. Wat is er nou echt nodig, waar liggen de kansen en wat moeten we samen proberen te vermijden?  Dave vertelt hoe hij met zijn team samen via het Nederlands Kennis Curriculum niet wacht op wat er in Den Haag besloten wordt, maar zelf aan de slag gaat. De school als professionele leergemeenschap, hoe ziet dat er uit op de Drie Koningen?

De podcast is te beluisteren via AnchorSpotify en YouTube
Klik hier voor de podcast
Aankomende evenementen 
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Wil jij met de collega's van de Veluwse Onderwijsgroep in gesprek over onderwijsvernieuwing en een presentatie houden? Schrijf je dan in om een sessie te verzorgen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Aanmelden als spreker
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, zullen terug te vinden zijn in de line-up!
Bestel hier jouw ticket!
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.