Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Dit was rEDNL23 - Geef je mening over rEDNL23 - Lowlands voor lerarenInformatie over terugkijken en presentatiesOnderwijs in het nieuws - Leestip - Agenda
Dit was researchED Nederland 2023
Inmiddels is het bij ons een beetje geland: wat een succesvolle editie hebben we achter de rug.

Aan alle bezoekers en sprekers: dankjewel! We hopen je volgend jaar graag weer te zien bij researchED Nederland 2024.
Geef je mening over researchED Nederland 2023
Om de volgende edities nóg succesvoller te maken, willen we je verzoeken onderstaande vragenlijst in te vullen. De resultaten gebruiken we om onze congressen te kunnen verbeteren.
We bespreken alle feedback uitvoerig en elke stem telt voor ons mee.
Laat je dus horen als je dat niet al gedaan hebt.
Vul hier de enquête in
researchED-conferentie is een soort Lowlands voor leraren
Op woensdag 22 maart was de nieuwste column van Erik Ex in Trouw te lezen. Hij sprak op ons congres over het smartphonegebruik in de klas (zijn sessie is hier openbaar terug te zien via ons YouTube-kanaal) en betitelde ons als ‘Lowlands voor leraren’. Een geuzentitel die we met trots dragen, maar wellicht zijn we nog trotser op wat we samen met sprekers én bezoekers weten neer te zetten als het over onderwijskwaliteit gaat. Erik geeft in zijn column juist daar een mooi inkijkje naar. Dank, Erik!”
Lees Erik Ex' column
Informatie over terugkijken en presentaties
We hebben een datum: 27 maart gaan de opgenomen sessies online en zijn ze voor iedereen met een toegangscode bereikbaar.
De toegangscodes zijn gemaild naar alle bezoekers, sprekers en gasten.
Let op: een paar sessies waren alleen op de dag zelf online te bekijken, enkele sessies zullen maar een week online staan, de rest 3 maanden.

Welke sessies uit het online programma zijn niet terug te kijken?
  • Heleen Buhrs, Ingrid Elijzen en Martin Bootsma - Voorbeeldles effectief leesonderwijs (i.v.m. filmbeelden van kinderen mag dit niet zomaar gedeeld. De school is wel aan het kijken naar alternatieven omdat de interesse zeer groot is.)
  • Erik Meester + Annemieke Keersmaekers - Zo krijg je op school (n)iets voor elkaar. Wel presentatie en casus
  • Becky Francis - 10 years as an Evidence Centre: Lessons from EEF. Wel presentatie
Welke sessies zijn 1 week terug te kijken?
  • Marita Eskes + Ineke ten Hoeve + Marianne van den Dikkenberg - Met het juiste gereedschap sleutelen aan goed leesonderwijs.
  • Laura Stroo + Hanneke Visser - Leren en welbevinden van leerlingen én schoolteams: lessons learned. Presentatie
  • Bert Wienen - Weten we van gekkigheid nog wat normaal is? Presentatie
Klik hier voor het online programma
Klik hier voor terugkijken
Was je er 11 maart niet bij, maar wil je alsnog wel sessies teruglijken? Dat kan! We verkopen nog steeds online tickets, waarmee je alle beschikbare sessies vanuit je eigen stoel kan bekijken.
Klik hier voor tickets
Niet alleen zijn er sessies beschikbaar voor terugkijken, ook zijn er meerdere presentaties te downloaden. Zo heb je een aanvulling op je aantekeningen en kun je bijvoorbeeld collega's makkelijk bijpraten.
We hebben een pagina ingericht waar je de presentaties kan vinden. Deze week zijn er nog ruim 10 presentaties extra aangeleverd en als we er nog meer krijgen, zullen we deze ook toevoegen.
Download hier de presentaties
Onderwijs in het nieuws

Kwaliteit van het basisonderwijs gaat achteruit

Economenvakblad ESB schrijft dat de kwaliteit van het Nederlandse basisonderwijs afneemt. Dat is te zien aan de dalende leerprestaties, de toegenomen kansenongelijkheid en het personeelstekort. Volgens bijzonder hoogleraar onderwijssystemen Inge de Wolf (gewaardeerde researchED-spreker) zijn er goede leraren en schoolleiders nodig om het tij te keren.
Lees hier het volledige artikel
Leestip 

Studenten verleiden tot leren

Boek van Alard Joosten

Als docent heb je dagelijks te maken met uitdagende situaties. Studenten die onvoorbereid naar je werkcollege komen. Studenten die hun camera uitzetten bij een online les. Studenten die meer op hun telefoon zitten dan dat ze actief meedoen.

Soms lijken studenten weinig gemotiveerd. Maar is dit werkelijk zo?

Koop het boek hier
Agenda
De komende periode hebben we 2 samenwerkingen waar we graag de aandacht op vestigen:

AOb en researchED ontwikkelen samen crash course voor leraren die verschil willen maken

Invloed op het onderwijs, weten hoe je veranderingen teweeg kan brengen op jouw school en hoe je anderen daarin meekrijgt, dat willen we allemaal. Maar hoe? Heb jij daar ideeën over en wil je bijdragen aan de empowerment van de beroepsgroep? Help de AOb en researchED Nederland dan met het vormgeven van een crash course voor sterke en invloedrijke leraren.
Om tot die krachtige crash course te komen zoeken we AOb-leden die drie middagen onder begeleiding van de AOb en researchED hun kennis, kunde, ervaring en visie in willen zetten.
Lees meer over de crash course

Online Wetenschapscollege AOb ism researchED 19 april: Pedro De Bruyckere


Op verzoek van de AOb gaan we de komende periode samen optrekken binnen de AOb-wetenschapscolleges. Op 19 april doen we dit voor het eerst, met niemand minder dan onze welbekende Pedro De Bruyckere. Via onderstaande link vind je alle informatie die je nodig hebt en kun je je (gratis!) inschrijven, zelfs als je nog geen lid bent van de AOb.
 
Pedro neemt ons mee in de wereld van het boek dat hij samen met Casper Hulshof en Liese Missinne schreef: ‘Bijna alles wat je moet weten over psychologie’. Hij zoemt deze avond vanaf 19.30u in op Hoofdstuk 3 van dit boek, namelijk alles wat over Leren gaat. Hij behandelt de drie belangrijkste stromingen, waarbij we interactief met alle deelnemers ingaan op wat we weten uit onderzoek, uiteraard gerelateerd aan jullie praktijk van alledag.
Als mythbuster kan Pedro het niet laten om ook enkele (hardnekkige) mythes door te prikken, voorzien van zijn welbekende nuance.
inschrijven voor AOb-wetenschapscollege
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2023 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.