Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Preview  - LeestipOnline tickets - Fysieke tickets -  Sprekers op rEDNL22 
De researchED Nederland Podcast
Agenda
Preview
Benieuwd waar de sessie van Stefanie van Nes en Maarten de Geus over gaat? Bekijk hieronder de preview van hun sessie!
Preview van de sessie van Stefanie van Nes en Maarten de Geus
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews, video's en podcasts!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
7 tips voor het invoeren van een flexibel rooster
Op de website www.voortgezetleren.nl staat een artikel wat leerzaam is voor scholen die met flexuren of een flexrooster willen gaan werken.

Het Corderius College startte een aantal jaren geleden met een flexrooster. Nu wil de school niet meer zonder. Er is veel bereikt.
Het invoeren van flexuren blijkt een hobbelige weg. Schoolleider Kees van den Brink en docent Jan Bogaard delen hun tips. “Zelfstandigheid komt niet vanzelf.”
Passieve houding
De passieve houding van leerlingen was aanleiding om te starten met het flexrooster. “Aantekeningen maken? Een agenda bijhouden? Leerlingen begrepen niet waarom ze dat zouden doen. Ze kregen toch alles digitaal?!”.
Met flexuren werken worden leerlingen een stuk zelfstandiger.
Lees het volledige artikel met de 7 tips
OVERMORGEN is researchED NL 2022!!!!
Online tickets
Onze online tickets zijn €40,-. 
Je kunt dan thuis een selectie maken uit alle online sessies en vanaf je bank of stoel luisteren en actief meedoen via de chat.
Naderhand sessies terugkijken kan ook!

Je krijgt online toegang tot 42 sessies op de dag zelf. Ook kun je na 18 juni in je eigen tijd sessies terugkijken*, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de zomervakantie. Bovendien ben je dan extra goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!
Klik hier om een online ticket aan te schaffen
Fysieke tickets 
Wil jij alle sprekers in levenden lijve ontmoeten? Wil jij geïnspireerd worden door collega's en netwerken? Voor €65,- kun je erbij zijn!
Er zijn nog voldoende fysieke tickets beschikbaar.


Mocht je een sessie gemist hebben, dan is dat geen probleem. Na het evenement krijg je toegang tot ons online platform om alle sessies terug te kijken. * 
Klik hier om een fysiek ticket aan te schaffen
* In verband met de auteursrechten kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
Sprekers
Tijdens researchED Nederland kom je gevestigde namen tegen die hun laatste inzichten delen en daar graag met leraren over in gesprek gaan. We bieden ook kansen aan jonge onderzoekers die relevant onderzoek komen delen! Meer weten.. 

Senior onderzoeker, Education Lab

Geeft de sessie: ''Co-creatie in onderwijsonderzoek. Het belang van de samenwerking tussen wetenschap en onderwijs" samen met Sanne van Wetten, Tijana Prokic-Breuer en Inge de Wolf..
Senior onderzoeker, Universiteit Maastricht

Geeft de sessie: ''Co-creatie in onderwijsonderzoek. Het belang van de samenwerking tussen wetenschap en onderwijs" samen met Suzanne de Leeuw, Tijana Prokic-Breuer en Inge de Wolf..
Tijana Prokic-Breuer

Algemeen directeur, Education Lab

Geeft de sessie: ''Co-creatie in onderwijsonderzoek. Het belang van de samenwerking tussen wetenschap en onderwijs" samen met Sanne van Wetten en Suzanne de Leeuw en Inge de Wolf.
Leraar en lerarenopleider, Rythovius College en Universiteit Leide
 
Geeft de sessie: ''Een alternatief voor de autonome school" samen met Jaap Scheerens.
Klik hier voor meer sprekers en thema's
De researchED Nederland Podcast
De nieuwste aflevering van de researchED Nederland Podcast staat nu online!

Te gast in podcast #27 - Eline van Haarlem

De podcast is te beluisteren via AnchorSpotify en YouTube
Klik hier voor de podcast
Aankomende evenementen 
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Wil jij met de collega's van de Veluwse Onderwijsgroep in gesprek over onderwijsvernieuwing en een presentatie houden? Schrijf je dan in om een sessie te verzorgen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Aanmelden als spreker
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, zullen terug te vinden zijn in de line-up!
Nu het nog kan: bestel hier jouw ticket!
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.