Copy
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief

- Terugblik kick-off 
- Boeklancering "Leer ze rekenen"
- Promo researchED Nederland 2022
- Aankomende evenementen 
Kick-Off #rEDNL22
We kijken terug op een geslaagde kick-off voor een nieuw jaar researchED in Nederland!

Nadat we eind vorig jaar moesten besluiten om ons landelijke congres te verplaatsen naar 18 juni, lukte het ons om op 15 januari vanuit onze studio in Culemborg met hulp van een aantal welwillende onderwijsexperts om een mooi online programma neer te zetten.

Na de keynote van Paul Kirschner over hoe leren werkt en kennis telt, schoven er in drie gespreksrondes verschillende leraren, onderzoekers en andere onderwijsexperts aan om de thema’s 
Evidence into practiceOnderwijskwaliteit en De leraar met elkaar te bespreken. Als afsluiting werd het nieuwe boek Leer Ze Rekenen gepresenteerd.

Voor tickethouders is het gehele evenement 3 maanden lang terug te kijken via ons online platform.
Bestel hier jouw ticket
Klik om meer socialmediareacties te zien
Boeklancering "Leer ze rekenen"
Samen met taal en lezen vormt rekenen het fundament onder het curriculum van de basisschool. Rekenen is een taal apart die leerlingen zich eigen moeten maken, namelijk de taal van getallen, hoeveelheden en patronen. 
Rekenonderzoekers Marian Hickendorff, Ronald Keijzer en Hans van Luit selecteerden 25 kernpublicaties uit de schatkamer van het (internationale) onderzoek over rekenen en rekenonderwijs. Onderwijsjournalist Bea Ros maakte de inzichten hieruit toegankelijk voor de praktijk van de leraar. In de meeste hoofdstukken vertellen leraren in praktijkkaders hoe ze de theorie toepassen in hun klas.

Bekijk hier de boeklancering "Leer ze rekenen", wat tevens de afsluiting was van de researchED Nederland kick-off van 15 januari.
Download het boek "Leer ze rekenen"
Promo researchED Nederland 2022
Bekijk hierboven de promo van researchED Nederland 2022
Aankomende evenementen 
Bevragen en Feedback - 27 januari 2022

Door leerlingen na 3 weken vakantie te controleren op begrip verzamel je in korte tijd, veel informatie. Hierop baseer je dan je volgende stap van het leerproces. Moet je de lesstof nog eens uitleggen, misvattingen aanpakken of juist versnellen?

Op 27 januari worden in het Doorloopjes webinar Bevragen en Feedback meer op onderzoek gebaseerde technieken besproken. Aanmelden kan via de onderstaande knop. 

researchED Nederland maakt het Doorloopjes-initiatief mogelijk vanuit haar missie leraren in contact te brengen met onderzoek van over de hele wereld.
Aanmelden voor de webinar
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, dit zal terug te vinden zijn in de line-up!
Tickets researchED Nederland 2022
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Wilt u veranderen hoevaak u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u afmelden voor deze e-mails.