Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Preview Marieke van Geel - LeestipOnline tickets - Fysieke tickets
S
prekers op rEDNL22 Agenda
Preview
Benieuwd waar de sessie van Marieke van Geel over gaat? Bekijk hieronder de preview van haar sessie!
Marieke van Geel
over de sessie met als titel:
kijken naar en praten over differentiatie met ADAPT
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews/video's!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
Marieke van Geel staat hierboven met haar preview. Zij is echter ook medeauteur van dit boek:

Leerlingen verschillen van elkaar, bijvoorbeeld in voorkennis, leerprestaties en interesses. Je wilt hier zo goed mogelijk mee omgaan, zodat leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Met andere woorden: je wilt differentiëren. Maar hoe doe je dat?

Dit is een praktisch boek vol met voorbeelden, achtergrondinformatie en stappenplannen om jou handvatten te geven om in je eigen onderwijs aan de slag te gaan met deze vijf principes, vier fases en drie B’s voor differentiëren. In dit boek laten de auteurs bovendien zien dat er verschillende mogelijkheden zijn om te differentiëren.

Differentiëren in 5, 4, 3 … is geschreven voor alle (aanstaande) professionals in het basisonderwijs, werkzaam in diverse contexten; van de kleutergroepen tot de bovenbouw, van intern begeleider tot kwaliteitszorgmedewerker, van scholen die werken met papieren methodes tot scholen voor gepersonaliseerd leren met ICT.

Bestel het boek hier
Online tickets
Onze online tickets zijn tot 1 april 2022 te bestellen voor €25,- per ticket. Daarna gaan we over op een reguliere prijs t.w.v. €40,-. Dit is dus je kans om nog snel een online ticket aan te schaffen voor een leuke prijs! 

Je krijgt online toegang tot 42 sessies op de dag zelf. Ook kun je na 18 juni in je eigen tijd sessies terugkijken*, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de zomervakantie. Bovendien ben je dan extra goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!
Klik hier om een online ticket aan te schaffen
Fysieke tickets 
Wil jij alle sprekers in levenden lijve ontmoeten? Wil jij geïnspireerd worden door collega's en netwerken? Er zijn nog voldoende fysieke tickets beschikbaar.

Mocht je een sessie gemist hebben, dan is dat geen probleem. Na het evenement krijg je toegang tot ons online platform om alle sessies terug te kijken. * 
Klik hier om een fysiek ticket aan te schaffen
* In verband met de auteursrechten kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
Sprekers
Tijdens researchED Nederland kom je gevestigde namen tegen die hun laatste inzichten delen en daar graag met leraren over in gesprek gaan. We bieden ook kansen aan jonge onderzoekers die relevant onderzoek komen delen! Meer weten.. 

Schoolleider Alan Turingschool, auteur, partner van het Education Lab

  Geeft de sessie: ''Kansrijke aanpakken voor het vergroten van ouderbetrokkenheid.'' samen met Noelle Pameijer.
GZ- en kinder- & jeugdpsycholoog bij Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Unita en Stichting Elan

  Geeft de sessie: ''Kansrijke aanpakken voor het vergroten van ouderbetrokkenheid.'' samen met Eva Naaijkens
Anne Luc van der Vegt

Onderzoeker bij Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek

Geeft de sessie: ''Differentiatie als sleutel voor gelijke kansen.''
Lector Pedagogiek en Filosofie; hoofddocent Filosofie van opvoeding en onderwijs

Geeft de sessie: ''Het visievirus: een plaag voor praktijk én visievorming''
Klik hier voor meer sprekers en thema's
Aankomende evenementen 
Doorloopjes webinar  - 15 maart 2022

Leerlingen kunnen binnen een hele keur aan kennis en fysieke vaardigheden hun zelfvertrouwen en beheersing verbeteren door te oefenen, beginnend bij strak gemonitorde geleide instructie en eindigend in zelfstandiger oefenen. Een belangrijk aspect hiervan is de rol die oefenen met terughalen speelt in het ontwikkelen van een goede opslag- en terughaalcapaciteit in het langetermijngeheugen. Door dingen terug te halen wordt het probleem opgelost dat leerlingen iets snel weer vergeten en dit is dus een heel goed idee voor lesgeven. Daarbij is het van belang dat iedere leerling betrokken blijft.

Dinsdag 15 maart nemen Flemming de Graaf  en Özlem Turan je mee in wat je kan doen als leerlingen abstracte theorieën en lesstof lastig vinden, stof snel vergeten of onvoldoende beheersing ontwikkelen. 

Aanmelden webinar
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, zullen terug te vinden zijn in de line-up!
Bestel hier jouw ticket!
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.