Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Dit was rEDNL23 - Informatie over terugkijken en presentatiesOnderwijs in het nieuws - Leestip - Agenda
Dit was researchED Nederland 2023
Aftermovie rEDNL23 
Wat een succesvolle editie hebben we achter de rug. Bekijk de aftermovie om weer even het gevoel te krijgen van die dag.

Aan alle bezoekers en sprekers: dankjewel! We hopen je volgend jaar graag weer te zien bij researchED Nederland 2024.
Klik hier voor de foto's van rEDNL23
Sessies rEDNL23 terugkijken
Maandag zijn de opgenomen sessies online gekomen en zijn ze voor iedereen met een toegangscode bereikbaar.
De toegangscodes zijn gemaild naar alle bezoekers, sprekers en gasten.
Let op: een paar sessies waren alleen op de dag zelf online te bekijken, enkele sessies zullen maar een week of maand online staan, de rest 3 maanden.

Welke sessies zijn alleen deze week terug te kijken? Mis ze dus niet!
  • Marita Eskes + Ineke ten Hoeve + Marianne van den Dikkenberg - Met het juiste gereedschap sleutelen aan goed leesonderwijs.
  • Laura Stroo + Hanneke Visser - Leren en welbevinden van leerlingen én schoolteams: lessons learned. Presentatie
  • Bert Wienen - Weten we van gekkigheid nog wat normaal is? Presentatie
Klik hier voor het online programma
Klik hier voor terugkijken
Was je er 11 maart niet bij, maar wil je alsnog wel sessies teruglijken? Dat kan! We verkopen nog steeds online tickets, waarmee je alle beschikbare sessies vanuit je eigen stoel kan bekijken.
Klik hier voor tickets
Niet alleen zijn er sessies beschikbaar voor terugkijken, ook zijn er meerdere presentaties te downloaden. Zo heb je een aanvulling op je aantekeningen en kun je bijvoorbeeld collega's makkelijk bijpraten.
We hebben een pagina ingericht waar je de presentaties kan vinden. Deze week zijn er nog een paar presentaties extra aangeleverd en als we er nog meer krijgen, zullen we deze ook toevoegen.
Download hier de presentaties
Onderwijs in het nieuws
Gratis schoolmaaltijden van start

Basisscholen en middelbare scholen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden op schoolmaaltijden.nl voor gratis schoolmaaltijden voor hun leerlingen. Het gaat om scholen die de hulp het best kunnen gebruiken. Voor de organisatie van de schoolmaaltijden slaan het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis de handen ineen. Dat meldt Rijksoverheid.
Lees hier het volledige artikel
Leestip 

De docent is onmisbaar
- Vier bouwstenen voor leren in het mbo - 

Boek van Kitty van Dijck en Simon Ettekoven

De docent is onmisbaar biedt mbo-docenten handvatten om hun studenten in elke leersituatie effectief te laten leren en werken. 
Uitgangspunt vormen de vier bouwstenen: ‘bouwen aan een goed leer- en werkklimaat’, ‘iedereen actief betrekken’, ‘van iedereen werkt naar iedereen leert’ en ‘bouwen aan zelfsturend leren’. Met praktische voorbeelden en tips helpt het boek docenten op weg naar een cultuur van echt leren in elke les. 

Koop het boek hier
Agenda
De komende periode hebben we 2 samenwerkingen waar we graag de aandacht op vestigen:

AOb en researchED ontwikkelen samen crash course voor leraren die verschil willen maken

Invloed op het onderwijs, weten hoe je veranderingen teweeg kan brengen op jouw school en hoe je anderen daarin meekrijgt, dat willen we allemaal. Maar hoe? Heb jij daar ideeën over en wil je bijdragen aan de empowerment van de beroepsgroep? Help de AOb en researchED Nederland dan met het vormgeven van een crash course voor sterke en invloedrijke leraren.
Om tot die krachtige crash course te komen zoeken we AOb-leden die drie middagen onder begeleiding van de AOb en researchED hun kennis, kunde, ervaring en visie in willen zetten.
Lees meer over de crash course

Online Wetenschapscollege AOb ism researchED 19 april: Pedro De Bruyckere


Op verzoek van de AOb gaan we de komende periode samen optrekken binnen de AOb-wetenschapscolleges. Op 19 april doen we dit voor het eerst, met niemand minder dan onze welbekende Pedro De Bruyckere. Via onderstaande link vind je alle informatie die je nodig hebt en kun je je (gratis!) inschrijven, zelfs als je nog geen lid bent van de AOb.
 
Pedro neemt ons mee in de wereld van het boek dat hij samen met Casper Hulshof en Liese Missinne schreef: ‘Bijna alles wat je moet weten over psychologie’. Hij zoemt deze avond vanaf 19.30u in op Hoofdstuk 3 van dit boek, namelijk alles wat over Leren gaat. Hij behandelt de drie belangrijkste stromingen, waarbij we interactief met alle deelnemers ingaan op wat we weten uit onderzoek, uiteraard gerelateerd aan jullie praktijk van alledag.
Als mythbuster kan Pedro het niet laten om ook enkele (hardnekkige) mythes door te prikken, voorzien van zijn welbekende nuance.
Inschrijven voor AOb-wetenschapscollege
Ook wijzen we je graag nog op het volgende:

Lancering 'Gedrag in de school'


Gedrag van leerlingen is bepalend voor hoeveel ze leren. Bovendien bepaalt een fijne omgang met leerlingen in hoge mate jouw werkplezier als leraar. Gelukkig kun je invloed uitoefenen op hun gedrag. Het boek Gedrag in de school, Praktische inzichten uit onderzoek helpt je daarbij.

Op woensdag 12 april van 15.00 tot 16.00 uur organiseert Didactief Online een online lancering. De lancering is te volgen via het YouTube-kanaal van Didactief Online. Opgeven is niet nodig!
 
Kijk hier op 12 april naar de lancering
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2023 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.