Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Doe mee met researchED Nederland 2023 - Onderwijs in het nieuws - Leestip - Terugkijken Het Onderwijscongres en researchED Laren - Agenda
Doe mee met researchED Nederland 2023
Zoals inmiddels bekend is vindt op zaterdag 11 maart 2023 weer ons jaarlijkse researchED-congres plaats. Ben jij een onderzoeker of onderwijsprofessional en heb je informatie waar leerkrachten meteen mee aan de slag kunnen in hun les of waarmee leerkrachten nieuwe inzichten krijgen over wat goed onderwijs is? Dan zijn we op zoek naar jou! Dien een sessievoorstel in en wellicht sta je op 11 maart voor een groep geïnteresseerden te spreken, die jij naar een hoger niveau kunt brengen.
Uitleg en sessie indienen
Onderwijs in het nieuws
Zicht op taal- en rekenniveau leerlingen ontbreekt

Een helder beeld van de beheersing van het taal en rekenen van leerlingen ontbreekt in bijna alle fases van het onderwijs. De overheid moet voor deze leergebieden heldere, vergelijkbare doelstellingen formuleren op verschillende onderwijsniveaus. Taal- en rekenontwikkeling moet veel meer aandacht krijgen in alle andere schoolvakken. Dat schrijft de Onderwijsraad vandaag in het advies ‘Taal en rekenen in het vizier’ over de verbetering van het taal- en rekenonderwijs, dat is uitgebracht op verzoek van de Tweede Kamer.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Leestip 

Activeren, differentiëren en formatief handelen in alle fasen van de les

Det van Gils, Johan Keijzer, Karen Verheggen

Hoe zorg je er als docent voor dat leerlingen met plezier naar school blijven gaan en actief met de les meedoen? En hoe maak je ze verantwoordelijk voor hun eigen leerproces? 
Het boek brengt drie actuele begrippen in het onderwijs bij elkaar: activeren, differentiëren en formatief handelen. Deze belangrijke begrippen krijgen een theoretisch kader en een praktische uitwerking, waardoor ze meteen toepasbaar zijn in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Det van Gils, Johan Keijzer en Karen Verheggen zijn zeer ervaren docenten. Ze geven al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen. Eerder schreven zij de boeken Differentiëren in het talenonderwijs en Differentiëren in alle vakken.

Koop het boek
Terugkijken Het Onderwijscongres en researchEd Laren
Voor iedereen die 29 september of 5 oktober aanwezig was bij Het Onderwijscongres in Apeldoorn of researchED Laren:

Je kunt een groot deel van de sessies en de presentaties terugkijken.
Pak die kans.
Lees verder
Aankomende evenementen
Doorloopjes webinar ‘Uitleggen & Voordoen’ - 30 november 2022

Om 15:30 en 19:00 vertellen Hannah Bijlsma (leraar basisonderwijs, onderwijsonderzoeker en inspecteur PO/VO) en Eddy Erkelens (leerkracht PO) aan de hand van de nieuwe Doorloopjes uit het thema Uitleggen & Voordoen je hoe je jouw uitleg kan verbeteren.
Meer info en gratis aanmelden
researchED Nederland 2023 - 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.