Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Veluwse Onderwijsgroep en researchED - Onderwijs in het nieuws - Hackathon op 5 oktober -  PodcastLeestip - Kick-off ONA 7-9-2022Agenda
Veluwse Onderwijsgroep en researchED

Op donderdag 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep in samenwerking met researchED Nederland een groot onderwijscongres. Onder anderen Angela de Jong geeft hier een sessie. In deze preview een introductie van ’Lerende cultuur en leiderschap in onderwijsorganisaties’.

Interesse? Als je niet bij de Veluwse Onderwijsgroep werkt, kun je het grootste deel van het congres online bijwonen. Je kan hier een ticket kopen.

Klik hier voor de sprekers en het programma
Onderwijs in het nieuws
Taalexperts maken zich zorgen om leescrisis onder Nederlandse jeugd

Twee op de vijf Nederlandse jongeren lezen niet. Dit aantal stijgt al jaren, een zorgwekkende ontwikkeling volgens experts. Ook zien zij de laaggeletterdheid in Nederland snel toenemen. Dit heeft mogelijk verregaande gevolgen. De overheid en boekenbranche zoeken nu naar manieren om het tij te keren.
Lees hier het volledige nieuwsartikel

Hackathon tijdens researchED Laren bij Beeld en Geluid


Hoe versterk je jouw leerplan met online audio & video?
 
Hoe zorgen we ervoor dat leraren zo goed mogelijk het beste lesmateriaal kunnen vinden? Tijdens het Zoektermenlab op de regionale researchED van 5 oktober organiseert het programma Impuls Open Leermateriaal in samenwerking met Beeld & Geluid een HACKATHON. 
Lees verder >>

Podcast: Mila Bammens en Maxine Herinx


Deze speciale podcast is opgenomen voor het jubileumfestival van de AOb.

Mila Bammens en Maxine Herinx geven tijdens het jubileumfestival een sessie met de titel: Lastige onderwerpen in de klas.
Podcast aflevering 30
Beluister de podcast
Leestip 

Sleutels voor evidence-informed werken

Startnotitie
 

De PO-Raad vroeg onderwijsprofessionals die al aan de slag zijn met evidence-informed onderwijs wat er nodig is om de beschikbare kennis in de praktijk te kunnen gebruiken.
In deze startnotitie staan daarvoor zeven ‘sleutelmechanismen’. Elk sleutelmechanisme helpt scholen en besturen bij het uitrollen van evidence-informed leren, denken en samenwerken. De mechanismen komen voort uit onderwijsorganisaties zelf, en zijn bovendien in de onderwijspraktijk toegepast.
U kunt er dus gelijk mee aan de slag binnen uw school of bestuur.
Lees deze startnotitie (pdf)
Kick-off Onderwijskennis Netwerk Amsterdam 7-9-22
Het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam wil samen met de Amsterdamse onderwijsprofessionals constante verbetering van het onderwijs, door gebruik te maken van gefundeerde kennis. Deze kennis te benutten en samen te creëren.

Op 7 september was de KICK-OFF van het project.
Lees verder en bekijk de aftermovie >>
Aankomende evenementen 
AOb en researchED - 24 september 2022

AOb 25 jaar, jubileumfestival:
een klasse apart.

Op zaterdag 24 september is het 25-jarig jubileum van de AOb. Samen met leden en (nog-)niet-leden vieren zij dit met een speciaal jubileumfestival, waar we met researchED Nederland het inhoudelijk deel van het programma voor onze rekening hebben genomen.

Lees verder >>

Doorloopjes Webinar Gedrag & Relaties  - 27  september 2022

Om 15:30 en 19:00 nemen Shauna Plompen (Docent omgangskunde, pedagoog en onderwijskundige) en Nathanja Schreuder (po en so) je mee in wat je kan doen als je tegen onderstaande zaken aanloopt:

  • leerlingen gedragen zich niet goed, gaan niet aan het werk, concentreren zich niet goed op hun werk, en meer…

In dit webinar zal je in interactieve break-out rooms kennis maken en kennis delen met collega’s uit het hele land.

Meer info en gratis aanmelden >>
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. 

Lees verder >>
regionale researchED  - 5  oktober 2022

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

Lees verder >>
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.