Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023 - Preview rEDNL23: Nicolette Simons en Marcel Peters - Onderwijs in het nieuws - Leestip - Agenda
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023
Als je ons volgt op social media zie je ze regelmatig voorbij komen: de namen en sessies van sprekers die 11 maart op het programma staan. We hebben daar al meerdere enthousiaste reacties op ontvangen, bedankt daarvoor!
Hieronder nieuwe sessies die we hebben aangekondigd.
De komende weken blijven we namen bekendmaken en krijg je dus een steeds beter beeld van het volledige programma dat je 11 maart kan verwachten.
Volg ons op social media om niks te missen!

Ben je al enthousiast, maar heb je nog geen ticket?
Koop hier je ticket
Preview rEDNL23: Nicolette Simons en Marcel Peters

Heb je het al gehoord? Nicolette Simons en Marcel Peters van GGO Advies komen 11 maart ook naar researchED Nederland. Ze geven een sessie over flexibele niveaugroepen in het po vanuit voorkennis en hoge verwachtingen. Interessant?

Of bekijk een van onze andere previews, onder andere van Hans-Willem Alblas en Maja Zuiderveld.

Nicolette Simons en Marcel Peters - Werk doelgericht met flexibele niveaugroepen
Bekijk de preview
Onderwijs in het nieuws
Meisjes krijgen lager schooladvies sinds coronacrisis

Jongens en meisjes in groep 8 kregen tot en met het schooljaar 2018-2019 een vergelijkbaar advies voor het voortgezet onderwijs. In de twee schooljaren die daarop volgden pakte het definitieve schooladvies voor meisjes lager uit en namen de verschillen toe. Volgens de Emancipatiemonitor 2022 van het CBS komt dat doordat de eindtoets is komen te vervallen tijdens de coronacrisis.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Leestip 

Blog: 3 star learning experiences

Paul Kirschner en Mirjam Neelen, beiden zeer ervaren onderwijsprofessionals in met name evidence informed onderwijs, hebben hun krachten gebundeld en zijn samen een (Engelstalig) blog begonnen.

Lees bijvoorbeeld over "retrieval practice" en diverse leerstrategieën. Alle artikelen zijn voorzien van wetenschappelijke en onderbouwde bronnen.
Abonneer je op het blog en mis de nieuwe artikelen niet!

Lees het blog
Aankomende evenementen
Doorloopjes webinar ‘bevragen & feedback’ - donderdag 9 februari 2023

Om 15:30 en 19:00 vertellen Valentina Devid (onderwijsadviseur en docent) en Teun Kuipers (docent) alles over het stellen van de juiste vragen en feedbacktechnieken.
Meer info en aanmelden
researchED Nederland 2023 - zaterdag 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren. De eerste sessies zijn inmiddels bekendgemaakt en het belooft weer een mooie en inspirerende dag te worden.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2023 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.