Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
ProfessionaliseringskitPreview Renske de Kleijn - LeestipOnline ticketsSprekers op rEDNL22 Agenda
Gezocht: leraren die feedback willen geven op onze professionaliseringskit!
De researchED-professionaliseringskit is een hulpmiddel om de ideeën uit het researdchED-congres om te zetten in daden. We willen graag feedback om de kit verder te verbeteren. Download hier de professionaliseringskit. Mail je feedback naar: contact@researched.eu. Alvast bedankt!
Download hier de professionaliseringskit
Preview
Benieuwd waar de sessie van Renske de Kleijn over gaat? Bekijk hieronder de preview van haar sessie!
Preview Renske de Kleijn
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews/video's!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
Deze week komt het nieuwe boek uit van René Kneyber, Dominique Sluijsmans, Valentina Devid en Blanca Wilde López:  Formatief handelen: van instrument naar ontwerp.

Het boek is bij ons via Twitter te winnen! Wil je hem kopen, dan kan dat hier.
Vind je een digitale versie ook prima, dan kun je deze hier downloaden.

Of het nu is om leerlingen te motiveren, zelfsturing te vergroten of om prestaties te verbeteren, veel scholen ambiëren om aan de slag te gaan met formatief handelen. Maar veel docenten stoeien met hoe ze formatief handelen een goede plek kunnen geven in hun lessen.
 
In dit boek schetsen de auteurs aan welke uitvoeringsprincipes formatief handelen trouw moeten blijven om van praktische betekenis te kunnen zijn, en waarom de effectieve inzet van formatief handelen moet beginnen bij een goed onderwijsontwerp. 

Bestel het boek hier
Online tickets
Je hebt nog één week (tot 1 april 2022) om onze online tickets te bestellen voor €25,- per ticket. Daarna gaan we over op een reguliere prijs t.w.v. €40,-. Dit is dus je laatste kans om nog een online ticket aan te schaffen voor deze leuke prijs! 

Je krijgt online toegang tot 42 sessies op de dag zelf. Ook kun je na 18 juni in je eigen tijd sessies terugkijken*, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de zomervakantie. Bovendien ben je dan extra goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!
Klik hier om een online ticket aan te schaffen
* In verband met de auteursrechten kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
Sprekers
Tijdens researchED Nederland kom je gevestigde namen tegen die hun laatste inzichten delen en daar graag met leraren over in gesprek gaan. We bieden ook kansen aan jonge onderzoekers die relevant onderzoek komen delen! Meer weten.. 

Orthopedagoog, expert lezen & spellen en taal, Stichting TGM

  Geeft de sessie: ''Zo leer je kinderen lezen en spellen. Lage leukfactor, verbluffend succes."
samen met Shirley Snip.
Onderwijstrainer en leerkracht, Shirley Snip Onderwijstrainingen en advies, SKO West-Friesland

  Geeft de sessie: ''Zo leer je kinderen lezen en spellen. Lage leukfactor, verbluffend succes.'' samen met José Schraven.
Tine Hoof

Trainer & junior researcher, ExCEL (Expertisecentrum voor Effectief Leren)
 
Geeft de sessie: ''Leren studeren: een schoolbrede aanpak.'' samen met John Kuijpers.
Opleidingsmanager, VAVO Vista College te Maastricht

Geeft de sessie: ''Leren studeren: een schoolbrede aanpak.'' samen met Tine Hoof.
Klik hier voor meer sprekers en thema's
De researchED Nederland Podcast
De komende weken staat 'De researchED Nederland Podcast' in het teken van de researchED Nederland kick-off. De kick-off 'onderwijskwaliteit - de lat omhoog' vond plaats op zaterdag 15 januari 2022. 

Luister vanaf nu naar de tweede aflevering van de bonuspodcast met Lusanne StapInge de WolfMarcel Schmeier & Paul A. Kirschner.

De podcast is te beluisteren via AnchorSpotify en YouTube
Klik hier voor de podcast
Aankomende evenementen 
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Wil jij met de collega's van de Veluwse Onderwijsgroep in gesprek over onderwijsvernieuwing en een presentatie houden? Schrijf je dan in om een sessie te verzorgen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Aanmelden als spreker
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, zullen terug te vinden zijn in de line-up!
Bestel hier jouw ticket!
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.