Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023 - Nieuwe previews voor rEDNL23 - Podcast aflevering 35: Marita Eskes - Onderwijs in het nieuws - Stel je eigen "wil-ik-zien-lijst" samen - Leestip - Agenda
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023
Als je ons volgt op social media zie je ze regelmatig voorbij komen: de namen en sessies van sprekers die 11 maart op het programma staan. We hebben daar al meerdere enthousiaste reacties op ontvangen, bedankt daarvoor!

Update: Jelte de Jongh heeft aangegeven zijn sessie over de gevolgen van corona en de veerkracht in het onderwijs, niet alleen te geven maar samen met Kim Peters.

Hieronder nieuwe sessies die we hebben aangekondigd.
We hebben het programma voor 11 maart rond!
Klik hieronder op de knop "bekijk het programma" en laat je verrassen door het grote aanbod, de vele interessante sessies en de diversiteit aan onderwerpen.

Ben je al enthousiast, maar heb je nog geen ticket?
Koop hier je ticket
Bekijk het programma (pdf)
Nieuwe previews voor rEDNL23
Ook hebben we de afgelopen week weer meer preview-video's gepubliceerd. Bijvoorbeeld die van Juf Maike. Zij heeft 2 boeken geschreven over het welbevinden van leerkrachten.

Bekijk op onze website of onze social-mediakanalen ook de andere previews, bijvoorbeeld die van Christy Tenback en van Luc Koning.
Maike Douglas / Juf Maike - preview researchED NL 11 maart 2023
Bekijk de preview
Bekijk alle previews voor rEDNL23
Podcast aflevering 35: Marita Eskes
Met het juiste gereedschap sleutelen aan goed leesonderwijs!
De nieuwe researchED NL Podcast met als gast Marita Eskes.
De podcast gaat over het leesonderwijs op onze basisscholen en het belang van goede, onderbouwde kennis bij leraren en op scholen. Ook maken we een doorkijkje met Marita naar haar sessie op 11 maart waarbij ze samen met twee leerkrachten, Ineke ten Hoeve en Marianne van den Dikkenberg, het podium zal betreden. We gaan dieper in wat hoge verwachtingen kunnen betekenen, ook op scholen met een populatie vol uitdagingen.
Podcast aflevering 35: Marita Eskes
Beluister de podcast
Onderwijs in het nieuws

Telefoonverbod op school: wie zit daarop te wachten?


NOS Stories liet 50 middelbare schoolbestuurders door het hele land een vragenlijst invullen. Iets meer dan de helft ziet niets in een landelijk verbod. Het meest gehoorde tegenargument: "Dat bepalen we zelf wel." Directeuren geven aan geen sturing vanuit de politiek te willen als het aankomt op de eigen schoolregels.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Stel je eigen "wil-ik-zien-lijst" samen
Heb je het programma van ons landelijke congres op 11 maart al gezien?
Nog niet eerder hadden we zoveel sessies om uit te kiezen, dus we snappen dat het best lastig kan zijn te bepalen waar je graag naartoe wilt op 11 maart.
Daarom hebben we de wil-ik-zien-lijst in het leven geroepen.
 
Hoe werkt de wil-ik-zien-lijst?
Leestip 

200 ideeën om je (online) les met succes af te sluiten!

Ibtissem Garram

In dit boek deelt Ibtissem Garram (docent Frans op het Cals College en auteur) kennisverrijkende, enthousiasmerende en humoristische activiteiten om een nieuwe impuls te geven aan het einde van je les.

Elke activiteit wordt uitvoerig beschreven, inclusief de specifieke vaardigheden die de leerling hiermee kan ontwikkelen. Niet alleen vakgerelateerde spellen komen aan bod, maar ook waardevolle activiteiten en vaardigheden die leerlingen leren hoe ze zich ontwikkelen tot een individu dat zichzelf durft te zijn om uiteindelijk een sociaal mens te worden.

Ook worden talloze activiteiten uiteengezet waarbij het geluk van de leerling centraal staat. Door leerlingen leerplezier te bieden, maken zij meer kans op goede resultaten.

Koop het boek
Aankomende evenementen
researchED Nederland 2023 - zaterdag 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren. De eerste sessies zijn inmiddels bekendgemaakt en het belooft weer een mooie en inspirerende dag te worden.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2023 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.