Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Preview José Schraven en Shirley Snip - Leestip - Bezoeker in beeld -  Online tickets - Fysieke tickets -  Sprekers op rEDNL22 
De researchED Nederland Podcast
Agenda
Preview
Benieuwd waar de sessie van José Schraven en Shirley Snip over gaat? Bekijk hieronder de preview van hun sessie!
Preview José Schraven en Shirley Snip
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews, video's en podcasts!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
José Schraven en Shirley Snip geven tijdens researchED Nederland 2022 de workshop “Zo leer je kinderen lezen en spellen”.

Dat hun methode effectief is, blijkt wel uit het feit dat Uitgeverij Pica de 9e druk van hun handboek hiervan heeft uitgegeven: geheel herzien en geactualiseerd.
Het doel van het boek is de effectiviteit van het lees- en spellingsonderwijs te vergroten door leerkrachten een gestructureerde, sobere, heldere instructiemethodiek aan te bieden. 

Bestel het boek hier
Bezoeker in beeld
Online tickets
Onze online tickets zijn €40,-. 
Je kunt dan thuis een selectie maken uit alle online sessies en vanaf je bank of stoel luisteren en actief meedoen via de chat.
Naderhand sessies terugkijken kan ook!

Je krijgt online toegang tot 42 sessies op de dag zelf. Ook kun je na 18 juni in je eigen tijd sessies terugkijken*, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de zomervakantie. Bovendien ben je dan extra goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!
Klik hier om een online ticket aan te schaffen
Fysieke tickets 
Wil jij alle sprekers in levenden lijve ontmoeten? Wil jij geïnspireerd worden door collega's en netwerken? Voor €65,- kun je erbij zijn!
Er zijn nog voldoende fysieke tickets beschikbaar.


Mocht je een sessie gemist hebben, dan is dat geen probleem. Na het evenement krijg je toegang tot ons online platform om alle sessies terug te kijken. * 
Klik hier om een fysiek ticket aan te schaffen
* In verband met de auteursrechten kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
Sprekers
Tijdens researchED Nederland kom je gevestigde namen tegen die hun laatste inzichten delen en daar graag met leraren over in gesprek gaan. We bieden ook kansen aan jonge onderzoekers die relevant onderzoek komen delen! Meer weten.. 

Universitair Docent & Onderzoeker, Universiteit Twente & Hogeschool KPZ

Geeft de sessie: ''Kijken naar en praten over differentiatie met ADAPT"
Universitair Docent, UMC Utrecht

Geeft de sessie: ''Van feedbackontvangers naar feedbackgebruikers''.
Jaap Scheerens

Prof. dr., te gast bij Universiteit Twente
  
Geeft de sessie: 'Progressief Achteruit: Zwartboek over de Teloorgang van het Nederlandse Funderend Onderwijs'' samen met Paul Kirschner.
Prof. dr., Open Universiteit / Thomas More Hogeschool / kirschner-ED
 
Geeft de sessie: 'Progressief Achteruit: Zwartboek over de Teloorgang van het Nederlandse Funderend Onderwijs'' samen met Jaap Scheerens.
Klik hier voor meer sprekers en thema's
De researchED Nederland Podcast
De nieuwste aflevering van de researchED Nederland Podcast staat nu online!

Te gast in deze aflevering is zij-instromer en leerkracht van groep 3 en 5 op de alles-in-1-school De Zeeheld in Amsterdam: Franka Dammerman.

De podcast is te beluisteren via AnchorSpotify en YouTube
Klik hier voor de podcast
Aankomende evenementen 
Op vrijdag 20 mei 2022 vindt de Expertis leesconferentie plaats in Bunnik!
 
Een dag met inspirerende bijdragen van o.a. dr. Kees Vernooy en Tim Surma. Ook is er een uitgebreide workshopronde, in 90 minuten kun je aan de slag gaat met een onderwerp naar keuze. Ook krijg je een taal-/leesgerelateerd boek naar keuze van Uitgeverij Pica cadeau! De dag wordt spetterend afgesloten door ‘De BiebBoys’, die in 2021 zijn uitgeroepen tot ‘NBD Biblion jeugdspecialist’.
 
Er is verder veel ruimte voor ontmoeting. 20 mei wordt een inspirerende, leerzame dag!
Inschrijven voor de conferentie
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, zullen terug te vinden zijn in de line-up!
Bestel hier jouw ticket!
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Wil jij met de collega's van de Veluwse Onderwijsgroep in gesprek over onderwijsvernieuwing en een presentatie houden? Schrijf je dan in om een sessie te verzorgen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Aanmelden als spreker
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.