Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023 - Nieuwe previews voor rEDNL23 - Podcast aflevering 34: Heleen Buhrs en Ingrid Elijzen - Onderwijs in het nieuws - Stel je eigen wil-ik-zien-lijst samenLeestip - Agenda
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023
Als je ons volgt op social media zie je ze regelmatig voorbij komen: de namen en sessies van sprekers die 11 maart op het programma staan. We hebben daar al meerdere enthousiaste reacties op ontvangen, bedankt daarvoor!
Hieronder nieuwe sessies die we hebben aangekondigd.
We hebben het programma voor 11 maart rond!
Klik hieronder op de knop "bekijk het programma" en laat je verrassen door het grote aanbod, de vele interessante sessies en de diversiteit aan onderwerpen.

Ben je al enthousiast, maar heb je nog geen ticket?
Koop hier je ticket
Bekijk het programma (pdf)
Nieuwe previews voor rEDNL23
Ook hebben we de afgelopen week weer meer preview-video's gepubliceerd. Bijvoorbeeld die van Josien Boetje en Martijn Koops. Zij geven samen een sessie met de titel: Leren met Artificial Intelligence en ChatGPT: de nieuwe onderwijsrevolutie. Een erg actueel onderwerp!

Bekijk op onze website of onze socialmedia-kanalen ook de andere previews, bijvoorbeeld die van Emmi Stuij en van Femke Kirschner en Paul Kirschner.
Josien Boetje en Martijn Koops - preview researchED NL 11 maart 2023
Bekijk de preview
Bekijk alle previews voor rEDNL23
Podcast aflevering 33: Heleen Buhrs en Ingrid Elijzen
De kracht van ijzersterk onderwijs in een rijke context.
De nieuwe researchED NL Podcast met als gasten Heleen Buhrs en Ingrid Elijzen
In deze podcast belichten leerkrachten Heleen Buhrs en Ingrid Elijzen de enorme meerwaarde van een bevoegde leerkracht voor de klas. Niet om een lesje te draaien, of een dagje onderwijs te verzorgen, maar door met leerlingen meerdere weken achter elkaar helemaal in een zelf opgezet thema te verdwijnen. Specifiek het leesonderwijs komt aan bod in deze podcast, zoals dat ook zal zijn tijdens de bijzondere sessie die Heleen en Ingrid samen met hun collega Martin Bootsma op ons researchED-podium gaan brengen op 11 maart: een opgenomen leesles in hun klas van A tot Z. Wat komt er allemaal kijken bij gewoon goed onderwijs?
Podcast aflevering 34: Heleen Buhrs en Ingrid Elijzen
Beluister de podcast
Onderwijs in het nieuws
Continurooster op basisschool schaadt eetgedrag kinderen

Kinderen krijgen door het continurooster hun lunch niet op. Ongezond en onverantwoord, schrijft Floor Scheffers.

Ik haal de tas van mijn dochter (groep 3) leeg en open haar broodtrommel. Heel vol nog. „Had je geen trek vandaag?” vraag ik. „De tijd was om, mam”, en mijn dochter haalt haar schouders op.

Sinds een aantal jaar zijn er door de komst van het continurooster nog maar weinig kinderen die tussen de middag vrij zijn om thuis (of bij de overblijf) te lunchen. Enerzijds een zegen voor alle werkende ouders (inclusief mijzelf), anderzijds een vloek voor het eetgedrag van onze toekomstige generaties.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Stel je eigen "wil-ik-zien-lijst" samen
Heb je het programma van ons landelijke congres op 11 maart al gezien?
Nog niet eerder hadden we zoveel sessies om uit te kiezen, dus we snappen dat het best lastig kan zijn te bepalen waar je graag naartoe wilt op 11 maart.
Daarom hebben we de wil-ik-zien-lijst in het leven geroepen.

Kies voor elke ronde je favoriet(en) en schep zo overzicht in het programma.
Dit helpt ons tevens met het indelen van de lokalen, zodat de kans dat je favoriete sessie vol zit zo klein mogelijk is.
Let op: de lijst wordt op je apparaat opgeslagen als cookie, dus op je telefoon staat geen lijst als je hem op je computer hebt aangemaakt.
 
Bekijk hier alle sessies en kies je favorieten
Leestip 

Communicatie zonder frustratie in het onderwijs

VERSTERK DE RELATIE MET JE  LEERLING, JE COLLEGA EN JEZELF!

Ingrid van Essen schreef de leestip van deze week.
Er is geen gebied waarin zoveel goed of fout kan gaan als in communicatie. Elkaar begrijpen is een kiem van inspiratie. Niet begrepen worden een bron van frustratie. 
Luisteren we aandachtig genoeg om echt te begrijpen wat de ander zegt? Durven we te zeggen wat er echt toe doet? Begrijpen we waarom we steeds in ineffectieve  patronen terecht komen? Goede communicatie op school is een win -win situatie voor alle betrok kenen. Het is het fundament en het zijn de bouwstenen van betekenisvolle relaties.  Effectief communiceren is een vaardigheid waar je je hele leven plezier aan beleeft! 

Hier een voorproefje van het boek.

Koop het boek
Aankomende evenementen
researchED Nederland 2023 - zaterdag 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren. De eerste sessies zijn inmiddels bekendgemaakt en het belooft weer een mooie en inspirerende dag te worden.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2023 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.