researchED van Hoftoren tot klaslokaal
Dit jaar organiseren we voor het eerst een pre-event - waar ook jij bij kunt zijn - op de dag voorafgaand aan ons grote congres. Dit voorafje zal geopend worden door niemand minder dan minister Dennis Wiersma, waarna verschillende welbekende onderwijsexperts hun licht laten schijnen over de kansen en uitdagingen rondom evidence informed onderwijs.
Als je ons volgt op social media zie je ze regelmatig voorbij komen: de namen en sessies van sprekers die 11 maart op het programma staan. We delen ze hier in de nieuwsbrief ook met je.
Heb je ons overvolle programma al bekeken?
Klik hieronder op de knop "bekijk het programma" en laat je verrassen door het grote aanbod, de vele interessante sessies en de diversiteit aan onderwerpen.
Nu is ook bekend welke sessies online te bekijken zijn en welke alleen fysiek.
Ben je al enthousiast, maar heb je nog geen ticket?
Ook hebben we de afgelopen week weer meer preview-video's gepubliceerd. Bijvoorbeeld die van Marcel Schmeier. In zijn sessie krijg je les volgens het EDI-lesmodel. Je waant je een leerling!
Bekijk op onze website of onze social-mediakanalen ook de andere previews, bijvoorbeeld die van Shirley Snip.
Marcel Schmeier - preview researchED NL 11 maart 2023
Podcast nummer 37 is met Iliass El Hadioui en gaat over over Ontwikkelkracht en de plek van de Transformatieve school in dit meerjarenplan om onderwijskwaliteit een flinke duw in de rug te geven.
Wat is hierbij van belang, waar liggen de kansen en wat zijn de grootste uitdagingen? Van Teacher Efficacy via Collective Teacher Efficacy uiteindelijk naar Student Efficacy, hoe krijg je dat op je school samen voor elkaar. Uiteraard ook vooruitblik naar de sessie van Iliass op 11 maart en een vervolgsessie die zijn collega Hind Mahrach verzorgt over het ‘Hoe dan?’ voor scholen en leraren.
Dalend niveau wis- en natuurkunde zorgt voor bezorgde universiteiten
Voorzitter Pieter Duisenberg van de vereniging Universiteiten van Nederland vindt het zeer ernstig dat leerlingen in het voortgezet onderwijs steeds minder kennis hebben van wiskunde en natuurkunde. Dat is niet alleen voor het middelbaar onderwijs, maar ook voor het hele Nederlandse vervolgonderwijs niet goed, aldus Duisenberg.
Heb je het programma van ons landelijke congres op 11 maart al gezien?
Nog niet eerder hadden we zoveel sessies om uit te kiezen, dus we snappen dat het best lastig kan zijn te bepalen waar je graag naartoe wilt op 11 maart.
Daarom hebben we de wil-ik-zien-lijst in het leven geroepen.
Als je een account maakt op onze website kan je ook per ronde een eerste, tweede en derde keus aangeven. Dit geeft je een persoonlijk tijdschema, erg handig voor tijdens het congres!
Het naslagwerk voor kwaliteitsvol kleuteronderwijs
Eva Dierickx en Astrid Koelman schreven het boek dat ze misten als lerarenopleider en kleuterleerkracht. Ze combineerden de kennis van wetenschappelijk onderzoek met ervaringen van verschillende kleuterleerkrachten in een inspirerend en evidence informed naslagwerk vol tips en adviezen. Over hoe alles in je klas begint met het graag zien van de kleuters, bijvoorbeeld. Over hoe je grenzen stelt zonder stickers of time-out. Over hoe spel en leren met elkaar verbonden zijn en hoe je daar als leerkracht het maximale uit kan halen. En over bedenkelijke regels als 'samen spelen is samen delen'.
researchED Nederland 2023 - zaterdag 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren. De eerste sessies zijn inmiddels bekendgemaakt en het belooft weer een mooie en inspirerende dag te worden.