Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Preview Louise Elffers - LeestipOnline tickets - Fysieke tickets -
De researchED Nederland PodcastS
prekers op rEDNL22 Agenda
Preview
Benieuwd waar de sessie van Louise Elffers over gaat? Bekijk hieronder de preview van haar sessie!
Louise Elffers
over de sessie met als titel:
Onderwijs maakt het verschil (over kansengelijkheid)
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews/video's!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
Louise Elffers staat hierboven met haar preview. Zij is echter ook auteur van dit boek:

Kansengelijkheid in het Nederlandse onderwijs

Kansengelijkheid in het onderwijs: het lijkt een breed gedeeld ideaal. Maar wat bedoelen we er precies mee? En hoe staat het ervoor in het Nederlandse onderwijs?
Louise Elffers laat zien hoe achter het gedeelde streven naar kansengelijkheid uiteenlopende, soms zelfs tegengestelde opvattingen schuilgaan. Ze schept orde in de conceptuele chaos en neemt vervolgens het Nederlandse onderwijs de maat. Hoe (on)gelijk zijn de kansen hier? En wat moet er gebeuren om het ideaal van kansengelijkheid in de praktijk te brengen?
Een urgent boek over de belangrijkste opgave in het Nederlandse onderwijs van dit moment, van de auteur van het veelgeprezen boek De bijlesgeneratie.

Bestel het boek hier
Online tickets
Onze online tickets zijn tot 1 april 2022 te bestellen voor €25,- per ticket. Daarna gaan we over op een reguliere prijs t.w.v. €40,-. Dit is dus je kans om nog snel een online ticket aan te schaffen voor een leuke prijs! 

Je krijgt online toegang tot 42 sessies op de dag zelf. Ook kun je na 18 juni in je eigen tijd sessies terugkijken*, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de zomervakantie. Bovendien ben je dan extra goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!
Klik hier om een online ticket aan te schaffen
Fysieke tickets 
Wil jij alle sprekers in levenden lijve ontmoeten? Wil jij geïnspireerd worden door collega's en netwerken? Er zijn nog voldoende fysieke tickets beschikbaar.

Mocht je een sessie gemist hebben, dan is dat geen probleem. Na het evenement krijg je toegang tot ons online platform om alle sessies terug te kijken. * 
Klik hier om een fysiek ticket aan te schaffen
* In verband met de auteursrechten kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
De researchED Nederland Podcast
De komende weken staat 'De researchED Nederland Podcast' in het teken van de researchED Nederland kick-off. 

In de eerste aflevering kan je luisteren naar de keynote van internationaal researchED-icoon Paul Kirschner over goede lespraktijken en goed leren en wat we daar vanuit de onderwijswetenschap over weten.

De podcast is te beluisteren via AnchorSpotify en YouTube
Bonuspodcast #1 - Keynote Paul Kirschner
Klik hier voor de podcast
Sprekers
Tijdens researchED Nederland kom je gevestigde namen tegen die hun laatste inzichten delen en daar graag met leraren over in gesprek gaan. We bieden ook kansen aan jonge onderzoekers die relevant onderzoek komen delen! Meer weten.. 

Universitair docent, Radboud Docenten Academie

  Geeft de sessie: ''Het échte verhaal over onderwijs, van leraren zelf."
Over de app Teacher Tapp
Onderwijsadviseur, Marnix Academie

  Geeft de sessie: ''NRO: Werken aan onderwijsverbetering. Evidence-informed naar een lerende organisatie.'' samen met Yaëlle van de Stolpe
Yaëlle van de Stolpe

Leerkracht bovenbouw & schoolleider in opleiding
 
Geeft de sessie: ''NRO: Werken aan onderwijsverbetering. Evidence-informed naar een lerende organisatie.'' samen met Judith Amels.
Onderwijskundige, expert lezen en taal
& schoolleider, Leertijd.nl
& Optimus Primair Onderwijs


Geeft de sessie: ''De echte vragen op weg naar beter leesonderwijs''
Klik hier voor meer sprekers en thema's
Aankomende evenementen 
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Wil jij met de collega's van de Veluwse Onderwijsgroep in gesprek over onderwijsvernieuwing en een presentatie houden? Schrijf je dan in om een sessie te verzorgen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Aanmelden als spreker
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, zullen terug te vinden zijn in de line-up!
Bestel hier jouw ticket!
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.