Copy
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief

- kick-off op 15 januari 2022, met programma en bestelknop
- bezoeker in beeld: Ben Wilbrink
- researchED Nederland 18 juni 2022
- sprekers op rED NL 18 juni 2022
- kijktip 
15 januari 2022: De KICK-OFF van researchED Nederland
Heb jij al een ticket voor researchED Nederland 2022 of ben je van plan een te bestellen? Schaf nu een ticket aan voor het grote evenement op 18 juni en krijg gratis toegang tot de KICK-OFF! De kick-off is online te bekijken en te beluisteren vanaf je luie stoel, tijdens een wandeling of waar dan ook. Na een keynote van Paul Kirschner neemt gespreksleider Jan van de Ven je mee aan een tafel met verschillende onderwijsexperts. Breek gerust in via de chat en laat aan de hand van een aantal stellingen zien hoe jij tegen de onderwijsthema’s aankijkt.

Benieuwd welke thema’s er aan bod zullen komen en welke onderwijsexperts er zullen aanschuiven? Via de onderstaande knop vind je het complete programma!
 
Programma 15 januari 2022
Wil je een los ticket bestellen voor 15 januari? Dat kan! Voor €5,00 heb je een ticket en krijg je toegang tot de online live uitzending van researchED Nederland. Klik op de onderstaande knop voor de tickets. 
Online ticket voor 15 januari 2022

Een researchED-bezoeker in beeld 

In deze rubriek brengen we iedere keer een bezoeker in beeld. Elke nieuwsbrief weer iemand anders en elk op een andere manier verbonden met researchED Nederland. 
Ben Wilbrink
Psycholoog-onderwijsonderzoeker
 
''Het is een geweldige ontmoetingsplaats met leerkrachten die allemaal bevlogen zijn met onderwijs, en die dat willen verbeteren.''
Hoe ben jij bij researchED Nederland uitgekomen?
Dat moet ergens 2016 geweest zijn, via onze onvolprezen Jan Tishauer en/of Twitter. Op Twitter was al veel langsgekomen over de eerste researchED-bijeenkomsten in Engeland. Het was meteen duidelijk dat dit een heel aantrekkelijk concept was voor de ontmoeting tussen leerkrachten, bestuurders, en onderzoekers. Ongelooflijk dat de bestuurders, althans the usual suspects, researchED nog steeds niet hebben ontdekt. 
Welke sessie heeft op jou het meeste indruk gemaakt en waarom?Mag ik brutaal zijn? Mijn eigen sessie in 2017, in het Engels, met mijn radicale visie op kernproblemen van beoordelen in het onderwijs. Geheel in stijl geef ik de link: http://benwilbrink.nl/publicaties/17assessment.htm. Maakte het indruk? Op mij wel, ik had een berg spanning opgebouwd, dat was niet zo goed voor mijn gestel.  Mijn toehoorders werden bedolven onder een stroom compacte informatie. Mijn bedoeling was om ermee over te brengen dat het thema 'beoordelen in het onderwijs' schreeuwt om kritische benadering door alle betrokkenen. 
Waarom zou jij researchED Nederland aanraden bij collega's?
Het is een geweldige ontmoetingsplaats met leerkrachten die allemaal bevlogen zijn met onderwijs, en die dat willen verbeteren. Zij verdienen de beste informatie die er is. Niet dat de researchED die zelf biedt, maar het laat zien waar zij die informatie kunnen halen, in de literatuur, maar zeker ook bij de onderzoekers zelf. En laat ik eerlijk zijn, researchED is nauw verbonden met Twitter: je ontmoet er je contacten van Twitter. Ik wel. In drommen.  
Het onderwijscongres: researchED Nederland 2022!
Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste evidence-informed onderwijsfeestje van het jaar. We hebben een programma samengesteld waar onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar komen, simpelweg omdat dat wat ons betreft de meest kansrijke manier is om onderwijs zo goed mogelijk te maken. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, wij hebben ervoor gezorgd dat dit allemaal terug te vinden zal zijn in de line-up.

Ook dit jaar hebben we tickets voor het fysieke of online evenement. Ontmoet sprekers of kijk mee vanuit het klaslokaal. Aangezien we de meeste sessies opnemen, kunnen alle bezoekers drie maanden lang alle sessies terugkijken! * Bestel SNEL een ticket voor het evenement en kijk gratis mee naar de kick-off op zaterdag 15 januari 2022. 
Klik hier voor tickets
* In verband met de auteursrechten, kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
Sprekers
Voor de editie op 18 juni 2022 nodigen we een mix van sprekers uit. Bekende namen uit de onderwijskundige onderzoekswereld, maar ook jonge onderzoekers en leraren die graag delen hoe zij de uitkomsten van onderzoek integreren in hun lespraktijk. Meer weten...
Linda van den Bergh

Lector Waarderen van Diversiteit

Docent vo,
Corlaer College
 

Onderzoeker Lifelong Learning,
Rijksuniversiteit Groningen
Jaap Scheerens

Prof.,
Universiteit Twente 
 
Klik hier voor meer sprekers en thema's
Kijktip van researchED Nederland 
De researchED Nederland Podcast - Paul Kirschner
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe video's!
Klik hier voor YouTube
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2021 researchED Nederland, All rights reserved.


Wilt u veranderen hoevaak u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u afmelden voor deze e-mails.