Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
De eerste namen voor researchED Nederland 2023 - researchED Nederland 2023 online voor groepenOnderwijs in het nieuws - Leestip - Agenda
De eerste namen voor researchED Nederland 2023
Als je ons volgt op social media heb je het ongetwijfeld al voorbij zien komen. We zijn vorige week begonnen met het bekendmaken van de eerste namen en sessies die 11 maart op het programma staan. We hebben daar al meerdere enthousiaste reacties op ontvangen, bedankt daarvoor!
Hieronder zie je de sessies we tot nu toe hebben aangekondigd.
De komende weken maken we steeds meer namen bekend en krijg je dus een steeds beter beeld van het volledige programma dat je 11 maart kan verwachten.
Volg ons op social media om niks te missen!

Ben je al enthousiast, maar heb je nog geen ticket? Koop je ticket dit jaar nog extra voordelig met onze early-bird-actie!
Koop hier je ticket
researchED Nederland 2023 online voor groepen

Speciaal voor schoolbesturen, complete schoolteams en onderwijsorganisaties bieden we nu de mogelijkheid om met grote groepen online aanwezig te zijn bij ons landelijke congres. Op de dag zelf kan je live sessies volgen en tot 3 maanden daarna kan je sessies terugkijken op ons online platform.

Gebruik het opleidingsbudget zinvol en zorg dat iedereen zich optimaal kan ontwikkelen. Elk congres heeft tientallen sessies over diverse belangrijke onderwerpen zoals curriculumontwerp, kansengelijkheid, inclusief onderwijs, taal- en leesonderwijs en formatief handelen. Iedereen steekt er wat van op!

Bekijk onze speciale pagina voor meer informatie: https://researched.eu/red-online-info/

Volg researchED NL 2023 online met je team
Onderwijs in het nieuws
Lerarentekort op basisscholen gestegen tot bijna 10 procent

Het tekort aan leraren in het basisonderwijs neemt nog steeds toe. In een brief aan de Tweede Kamer schrijven de ministers Wiersma en Dijkgraaf dat 9700 arbeidsplaatsen niet zijn bezet. Dat staat gelijk aan 9,5 procent van het totaal aantal gewenste leraren.

Vorig jaar was er nog een tekort van 9,1 procent. Onder schoolleiders is het percentage nog groter: 13,6. De cijfers zijn in de grote steden aanmerkelijk slechter dan daarbuiten. De onderwijsministers verwachten dat de tekorten de komende jaren iets afnemen en daarna juist weer stijgen.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Leestip 

EBSCO Education Source voor onderwijsprofessionals
 

Tot november 2023 krijgen leraren en andere onderwijsprofessionals die werkzaam zijn op een po, vo of mbo school in Nederland toegang tot EBSCO Education Source: een database met wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek.

Ruim 1 miljoen artikelen in EBSCO zijn vrij toegankelijk te lezen en te downloaden. Aanleiding voor deze dienst is de roep vanuit het onderwijsveld om vrije toegang tot wetenschappelijke publicaties.
Ga naar de website
Aankomende evenementen
Doorloopjes webinar ‘bevragen & feedback’ - donderdag 9 februari 2023

Om 15:30 en 19:00 vertellen Valentina Devid (onderwijsadviseur en docent) en Teun Kuipers (docent) alles over het stellen van de juiste vragen en feedbacktechnieken.
Meer info en aanmelden
researchED Nederland 2023 - zaterdag 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren. De eerste sessies zijn inmiddels bekendgemaakt en het belooft weer een mooie en inspirerende dag te worden.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.