Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Terugkijken  - Leestip - Leraren van het jaar 2022Agenda
Terugkijken rEDNL22
Was je aanwezig bij researchED NL 2022? Wil je de sessies terugkijken?
Dat kan!
Je toegangsbewijs geeft toegang tot de opgenomen sessies.
Was je er niet bij maar wil je deze bron aan kennis en kunde niet aan je voorbij laten gaan? Koop dan alsnog een online ticket en krijg toegang tot de opgenomen sessies.
Aftermovie researchED NL 2022
Kijk de opgenomen sessies online terug
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews, video's en podcasts!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
Expliciete Directe Instructie (EDI) in het vo

Na het enorme succes van Expliciete Directe Instructie (EDI) in het basisonderwijs komt het boek nu ook beschikbaar voor docenten in het voortgezet onderwijs!

EDI biedt jou een helder lesmodel van lesfasen en technieken die je kunt inzetten om leerlingen met plezier en succes de lessen te laten volgen. Het EDI-lesmodel is te gebruiken bij alle vakken en naast iedere lesmethode. Hierdoor krijg jij als docent weer grip en zeggenschap over je lessen en staat jouw vakmanschap centraal.

Geschreven door researchED-spreker Marcel Schmeier.

reserveer het boek hier
Leraren van het jaar 2022
Op 5 oktober 2022 is de bekendmaking van de Leraar van het Jaar in de sectoren primair-, speciaal en voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
Dit gebeurt tijdens een researchED-congres, wat we samen organiseren met de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit van Utrecht en Hogeschool Utrecht.

Omdat we menig "leraar van het jaar" als spreker gehad hebben tijdens onze congressen, vinden we het extra leuk dat het nu samenvalt.
Aankomende evenementen 
ONA en researchED - 7 september 2022

Het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam wil samen met de Amsterdamse onderwijsprofessionals constante verbetering van het onderwijs, door gebruik te maken van gefundeerde kennis. Deze kennis te benutten en samen te creëren.

Op 7 september is de KICK-OFF van het project.

Wat researchED NL te maken heeft met ONA? 
researchED NL is een partner in de communicatie en bereik, helpt bij het verzorgen van masterclasses en events en denkt mee over verduurzaming van de ONA-activiteiten.

Meer informatie over ONA
AOb en researchED - 24 september 2022

AOb 25 jaar, jubileumfestival:
een klasse apart.

Op zaterdag 24 september is het 25-jarig jubileum van de AOb. Samen met leden en (nog-)niet-leden vieren zij dit met een speciaal jubileumfestival in de Woonindustrie in Nieuwegein, waar we met researchED Nederland het inhoudelijk deel van het programma voor onze rekening hebben genomen.

Het belooft een inspirerende dag te worden met nieuwe inzichten en bijzondere ontmoetingen, voorzien van een typisch researchED-deel met 12 sessies waar onderwijs en onderzoek samenkomen zoals je dat van onze congressen kent.

Een Klasse Apart gaat in op de buitengewone prestatie die allen die in het onderwijs werken dagelijks leveren. Met sessies voor leerkrachten, OOP'ers en schoolleiders. Voor alle onderwijssectoren

Meer informatie over dit jubileumfestival
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Meer informatie over dit onderwijscongres
regionale researchED  - 5  oktober 2022

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

Op deze dag presenteren we samen een inspirerend congresprogramma met ruim 40 sessies op vijf verschillende programmalijnen: 
  1. Opleiden en doorlopende professionalisering
  2. Toetsing en formatief handelen
  3. Digitalisering
  4. Gelijke Kansen en 
  5. Vakdidactiek.
Naast externe sprekers zullen ook medewerkers van de eigen organisaties op het podium staan. Een mooie wisselwerking tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk om samen hun onderwijs nog iets beter te maken.
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.