Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Terugkijken  - Terugkijken 2Leestip - Blog over evidence informed werken - Agenda
Terugkijken rEDNL22
Was je aanwezig bij researchED NL 2022? Wil je de sessies terugkijken?
Dat kan!
Je toegangsbewijs geeft toegang tot de opgenomen sessies.
Was je er niet bij maar wil je deze bron aan kennis en kunde niet aan je voorbij laten gaan? Koop dan alsnog een online ticket en krijg toegang tot de opgenomen sessies.
Aftermovie researchED NL 2022
Kijk de opgenomen sessies online terug
Kijk een podcast terug
Als onderdeel van een docententeam op vo-school het Alfrinkcollege in Deurne, voerde Gert Verbrugghen samen met collega's de afgelopen jaren een onderwijsvernieuwing door op hun school. Of beter: een onderwijsverbetering. Wat begon met een verzoek om tot 'Kunskapsskolan' om te vormen, veranderde uiteindelijk in een school waar evidence-informed onderwijs niet meer weg te denken is.
Bekijk deze podcast terug of kies een van de andere video's op ons YouTube-kanaal.
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews, video's en podcasts!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
Why don't students like school?

Dit keer een lees- en luistertip!

In deze podcast bespreken Valentina Devid & René Kneyber samen met docent Engels en schoolleider Dieke Havinga, de klassieker Why Don't Students Like School van Daniel Willingham. Aan bod komen o.a.

- Waarom vinden leerlingen school niet leuk?
- Waarom herinneren makkelijker gaat dan denken.
- Waarom algemene kennis en voorkennis van belang zijn.
- Waarom succeservaringen belangrijk zijn.
- Waarom je mobieltjes beter kan verbannen.
- Hoe je als docent kan bijdragen aan gelijke kansen voor alle leerlingen.
- Waarom je je beter niet kan verkleden als Pythagoras als je de stelling van Pythagoras uitlegt.

Interesse in het boek? Klik hier of bestel hem bij je lokale boekhandelaar.

Beluister de podcast
Blog over evidence informed werken
Het is al een poos geleden dat we een blog geschreven hebben, maar de blogs die we hebben, zijn nog steeds waardevol.
Gert Verbrugghen bespreekt de verandering in de schoolcultuur die nodig is, geeft tips over hoe je je team zover kunt krijgen om evidence informed te willen gaan werken en hoe het in de praktijk gaat in de klas.
Blog over evidence informed werken
Aankomende evenementen 
ONA en researchED - 7 september 2022

Het Onderwijskennis Netwerk Amsterdam wil samen met de Amsterdamse onderwijsprofessionals constante verbetering van het onderwijs, door gebruik te maken van gefundeerde kennis. Deze kennis te benutten en samen te creëren.

Op 7 september is de KICK-OFF van het project.

Wat researchED NL te maken heeft met ONA? 
researchED NL is een partner in de communicatie en bereik, helpt bij het verzorgen van masterclasses en events en denkt mee over verduurzaming van de ONA-activiteiten.

Meer informatie over ONA
AOb en researchED - 24 september 2022

AOb 25 jaar, jubileumfestival:
een klasse apart.

Op zaterdag 24 september is het 25-jarig jubileum van de AOb. Samen met leden en (nog-)niet-leden vieren zij dit met een speciaal jubileumfestival in de Woonindustrie in Nieuwegein, waar we met researchED Nederland het inhoudelijk deel van het programma voor onze rekening hebben genomen.

Het belooft een inspirerende dag te worden met nieuwe inzichten en bijzondere ontmoetingen, voorzien van een typisch researchED-deel met 12 sessies waar onderwijs en onderzoek samenkomen zoals je dat van onze congressen kent.

Een Klasse Apart gaat in op de buitengewone prestatie die allen die in het onderwijs werken dagelijks leveren. Met sessies voor leerkrachten, OOP'ers en schoolleiders. Voor alle onderwijssectoren

Meer informatie over dit jubileumfestival
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Meer informatie over dit onderwijscongres
regionale researchED  - 5  oktober 2022

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

Op deze dag presenteren we samen een inspirerend congresprogramma met ruim 40 sessies op vijf verschillende programmalijnen: 
  1. Opleiden en doorlopende professionalisering
  2. Toetsing en formatief handelen
  3. Digitalisering
  4. Gelijke Kansen en 
  5. Vakdidactiek.
Naast externe sprekers zullen ook medewerkers van de eigen organisaties op het podium staan. Een mooie wisselwerking tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk om samen hun onderwijs nog iets beter te maken.
Heb je zelf interesse om te komen spreken (kan ook in twee- of drietal), vul dan onderstaand sessievoorstelformulier in en wie weet zien we je op de Dag van de Leraar terug op het podium.
Aanmelden als spreker
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.