Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Terugkijken  - Leestip - Media & Onderwijsprijs 2022  - 
De researchED Nederland PodcastsAgenda
Terugkijken
Was je aanwezig bij researchED NL 2022? Wil je de sessies terugkijken?
Dat kan!
Je toegangsbewijs geeft toegang tot de opgenomen sessies.
Was je er niet bij maar wil je deze bron aan kennis en kunde niet aan je voorbij laten gaan? Koop dan alsnog een online ticket en krijg toegang tot de opgenomen sessies.
Aftermovie researchED NL 2022
Kijk de opgenomen sessies online terug
Leestip 
Beste onderwijsboek van het jaar 2021
 

Erken de ongelijkheid - de kracht van diversiteit in onderwijsteams.

Dit boek is een pleidooi voor het benutten van uiteenlopende leraarvaardigheden in het onderwijs. Meer variatie in functies biedt mogelijkheden om de school een stabiele basis van kwaliteit te geven. Dit komt het leren van leraren én het leren van leerlingen ten goede en versterkt dus de onderwijskwaliteit op een school.

Toonaangevende onderwijsexperts geven hun visie op dit onderwerp. Zij benadrukken vanuit hun expertise, ervaringen en kennis de kracht van diversiteit in onderwijsteams.

In het boek zijn aanbevelingen te vinden om de ontwikkeling van leraren te stimuleren en de verschillen tussen leraren te erkennen.

Auteur(s): researchED-sprekers Hannah Bijlsma en Mirjam Keyser

Info en downloads bij het boek
Media & Onderwijsprijs 2022
Op woensdag 5 oktober 2022 reikt beeldengeluidopschool.nl voor de tweede keer de Media & Onderwijsprijs uit. Dé prijs voor digitale didactiek voor onderwijzend Nederland. Welke digitale les hoort dit jaar op het podium thuis?

Dus, heb jij een toffe les gemaakt met actuele video’s? Ben je onder de indruk van een experimentele VR-les van een collega-docent? Heb je met een werkgroep iets speciaals gemaakt op het gebied van media? Stuur je inzending in of nomineer tot en met zondag 18 september 2022.

De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens ons regionale researchED-congres in Laren, dus het wordt een unieke dag!
Meer info over de media- en onderwijsprijs 2022
Luister onze podcasts
Wil je onze podcasts nog eens luisteren of bekijken?
Dat kan!
Onderwijsexperts als Charlotte Goulmy, Renske de Kleijn, Piet van der Ploeg en Hannah Bijlsma vertellen over hun ervaring en expertise.
Maar ook oudere podcasts met als gast Gert Verbrugghen, Tim Surma of Ton van Haperen kunnen je visie op (je) onderwijs positief veranderen.
Interessant om naar te luisteren!
Klik hier voor de podcasts
Aankomende evenementen 
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

regionale researchED  - 5  oktober 2022

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

Op deze dag presenteren we samen een inspirerend congresprogramma met 25 á 30 sessies met vijf verschillende programmalijnen: 
  1. Opleiden en doorlopende professionalisering
  2. Toetsing en formatief handelen
  3. Digitalisering
  4. Gelijke Kansen en 
  5. Vakdidactiek.
Naast externe sprekers zullen ook medewerkers van de eigen organisaties op het podium staan. Een mooie wisselwerking tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk om samen hun onderwijs nog iets beter te maken.
Heb je zelf interesse om te komen spreken (kan ook in twee- of drietal), vul dan onderstaand sessievoorstelformulier in en wie weet zien we je 5 oktober!
 
Aanmelden als spreker
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.