Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Preview  - Leestip - Regie in de SchoolOnline tickets - Fysieke tickets -  Sprekers op rEDNL22 
De researchED Nederland Podcast
Agenda
Preview
Benieuwd waar de sessie van Jaap Scheerens en Paul Kirschner over gaat? Bekijk hieronder de preview van hun sessie!
Preview van de sessie van Jaap Scheerens en Paul Kirschner
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews, video's en podcasts!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
Hoe maak je effectieve lessen? Dat is de kernvraag van het boek "Wijze lessen: 12 bouwstenen voor effectieve didactiek". Dit boek wil een kruispunt zijn tussen gedegen wetenschappelijk onderzoek en de klaspraktijk in Nederland en België.

De auteurs geven uitleg bij twaalf instructieprincipes. Ze verklaren vanuit wetenschappelijk onderzoek waarom die principes werken en ze geven voorbeelden hoe deze principes toe te passen in de klas. Ze kregen daarbij hulp van een heleboel leraren die met praktijkvoorbeelden illustreren hoe ze aan de slag gingen met de principes.

De auteurs zijn allen researchED-sprekers (geweest), te weten Tim Surma, Kristel van Hoyweghen, Dominique Sluijsmans, Gino Camp, Daniël Muijs en Paul Kirschner.

Download WIJZE LESSEN
Expertis en researchED Nederland lanceren het programma ‘Regie in de school’
Effectieve Britse aanpak gebaseerd op het boek ‘Running the Room (Nederlandse vertaling: Regie in de klas) door  Tom Bennett, binnenkort beschikbaar in Nederland
Ondanks dat een goed pedagogisch klimaat de belangrijkste voorwaarde voor leren is, blijkt uit onderzoek dat Nederlandse scholen zeer laag scoren op dit vlak. Daarom lanceert Expertis Onderwijsadviseurs* samen met researchED Nederland* het veelbelovende programma Regie in de school.
Het populaire onderwijsboek ‘Regie in de klas’ door Tom Bennett – voormalig docent, gedragsdeskundige en oprichter van researchED – ligt hieraan ten grondslag. Na succesvolle resultaten in vele Britse scholen moet het programma nu ook  Nederlandse scholen ondersteunen in de weg naar een goed pedagogisch klimaat. Gert Verbrugghen, een bekende researchED-spreker, verzorgde de vertaling van het boek.

Regie in de school is het eerste volledige programma dat wetenschappelijke inzichten met de praktijk verbindt in alle lagen van de school. Het programma is aankomend schooljaar beschikbaar en betekent een grote stap naar een krachtig fundament voor goed onderwijs: weer rust in de klas.
Lees het volledige artikel
* Zowel researchED en Expertis Onderwijsadviseurs zijn maatschappelijke ondernemingen, stichtingen zonder winstoogmerk. Zo krijgt u echt waar voor uw geld.
Online tickets
Onze online tickets zijn €40,-. 
Je kunt dan thuis een selectie maken uit alle online sessies en vanaf je bank of stoel luisteren en actief meedoen via de chat.
Naderhand sessies terugkijken kan ook!

Je krijgt online toegang tot 42 sessies op de dag zelf. Ook kun je na 18 juni in je eigen tijd sessies terugkijken*, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de zomervakantie. Bovendien ben je dan extra goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!
Klik hier om een online ticket aan te schaffen
Fysieke tickets 
Wil jij alle sprekers in levenden lijve ontmoeten? Wil jij geïnspireerd worden door collega's en netwerken? Voor €65,- kun je erbij zijn!
Er zijn nog voldoende fysieke tickets beschikbaar.


Mocht je een sessie gemist hebben, dan is dat geen probleem. Na het evenement krijg je toegang tot ons online platform om alle sessies terug te kijken. * 
Klik hier om een fysiek ticket aan te schaffen
* In verband met de auteursrechten kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
Sprekers
Tijdens researchED Nederland kom je gevestigde namen tegen die hun laatste inzichten delen en daar graag met leraren over in gesprek gaan. We bieden ook kansen aan jonge onderzoekers die relevant onderzoek komen delen! Meer weten.. 

Onderwijsadviseur

Geeft de sessie: ''Niet zeuren maar bouwen" over methodesoftware, samen met Eddy Erkelens.
Promovenda, Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA)

Geeft de sessie: ''Intergenerationele Transmissie van Skills (ITS) project" samen met Stan Vermeulen.
Stan Vermeulen

Postdoctoraal onderzoeker, Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA)
 
Geeft de sessie: ''Intergenerationele Transmissie van Skills (ITS) project" samen met Babs Jacobs.
Leraar Engels, Alfrinkcollege Deurne
 
Geeft de sessie: ''Regie in de klas".
Klik hier voor meer sprekers en thema's
De researchED Nederland Podcast
De nieuwste aflevering van de researchED Nederland Podcast staat nu online!

Te gast in podcast #26 is Daisy Mertens.

De podcast is te beluisteren via AnchorSpotify en YouTube
Klik hier voor de podcast
Aankomende evenementen 
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Wil jij met de collega's van de Veluwse Onderwijsgroep in gesprek over onderwijsvernieuwing en een presentatie houden? Schrijf je dan in om een sessie te verzorgen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Aanmelden als spreker
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, zullen terug te vinden zijn in de line-up!
Bestel hier jouw ticket!
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.