Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
researchED Nederland met minister naar Helsinki - Onderwijs in het nieuws - Leestip - Nieuwe studioruimte - Agenda
researchED Nederland met minister naar Helsinki
Van 30 oktober tot 2 november reist researchED Nederland met minister Wiersma en een onderwijsdelegatie mee naar Helsinki. Doel van de onderwijstrip is gerichte kennis opdoen qua lerarenbeleid (opleiden, doorlopende professionalisering en lerarentekort) en aandacht voor basiskennis en -vaardigheden. Tijdens de trip staan meerdere werkbezoeken op de agenda.
Lees verder
Onderwijs in het nieuws

Lastige keuzes rondom lerarentekort laat het kabinet graag over aan de Kamer

Ministers Dijkgraaf en Wiersma van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap schrijven in een brief aan de Tweede Kamer dat de huidige maatregelen tegen het lerarentekort goed werken, maar de maatregelen zijn niet voldoende. De algehele aanpak moet worden versneld. Dijkgraaf en Wiersma schuiven alleen de lastige keuzes die daarbij horen nog even voor zich uit. Ook laten ze de keuzes aan de Tweede Kamer zelf...
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Leestip 

Wat echt werkt

David Mitchell en Dean Sutherland

In deze nieuwe, herziene editie van David Mitchells klassieker Wat echt werkt wordt een uitgebreide selectie van 29 strategieën besproken, die bewezen effectief zijn en in de praktijk direct kunnen worden toegepast. De uitgave is daarmee een bron van onschatbare waarde voor onderwijsprofessionals die ervan verzekerd willen zijn dat hun werkwijzen en strategieën bijdragen aan beter onderwijs en beter leren voor álle leerlingen (in po én vo).

Koop het boek
Nieuwe studioruimte
Impressie van onze nieuwe studio in Culemborg

Vanaf deze week heeft researchED een nieuwe studio!
We gebruiken de studio voor onze previews, podcasts en “Tishauser-tips”, maar ook de video’s van www.doorloopjes.nl worden er bijvoorbeeld opgenomen.

De eerste gebruiker van de nieuwe studio was Flemming van de Graaf, die gisteren en eergisteren opnames had voor de challenge ”5 dagen formatief” van Toetsrevolutie.

De studio is nog steeds in Culemborg, maar het is mooier, groter, praktischer en fijner werken op deze nieuwe plek.

Heb je een project of goed idee waar studiowerk bij komt kijken? Neem dan gerust contact met ons op!

Aankomende evenementen
Doorloopjes webinar 'Basisvaardigheden Rekenen' - 3 november 2022

Om 15:30 en 19:00 vertellen Debbie Dussel (lerares basisonderwijs) en Wied Ruijssenaars (Professor-emeritus Orthopedagogiek) je tijdens een gratis webinar hoe je samen het rekenonderwijs op jouw school en in jouw lessen duurzaam kan verbeteren.
Meer info en gratis aanmelden
researchED Nederland 2023 - 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.