Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Doorloopjes 2 Preview Kim Smeets, Kim Lijbers en Elise Samsen - Leestip
Online tickets - Fysieke ticketsS
prekers op rEDNL22 -
De researchED Nederland Podcast
Agenda
Kom 14 april naar de lancering van
 Doorloopjes 2

Onderwijs verbeteren was nog nooit zo eenvoudig! Het succesvolle boek “Doorloopjes: een visuele ontwerp gids voor leraren” heeft een vervolg gekregen met “Doorloopjes 2: coachen op didactiek in 5 stappen”.

Bekende namen uit de onderwijswereld zullen aanwezig zijn: Paul Kirschner, Pedro de Bruyckere, René Kneyber en nog vele anderen.

Iedereen die aanwezig is bij de feestelijke lancering in Amsterdam krijgt een exemplaar van Doorloopjes 2, dus laat deze kans niet voorbij gaan!

Klik hier voor meer info en om je aan te melden
Preview
Benieuwd waar de sessie van Kim Lijbers, Elise Samsen & Kim Smeets over gaat? Bekijk hieronder de preview van hun sessie!
Preview Kim Smeets, Kim Lijbers en Elise Samsen
Ben jij al geabonneerd op ons YouTube-kanaal? Zo ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe previews/video's!
Klik hier voor YouTube
Leestip 
Mila Bammens en Maxine Herinx geven tijdens researchED Nederland 2022 een sessie over terrorisme. Ver voor de invasie van Rusland in Oekraïne stond deze sessie al gepland.

Maar door de oorlog is het des te actueler en om hierop goed aan te sluiten hebben ze ook een lesbrief gemaakt met de titel: 

Lesbrief naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne

Deze lesbrief start in vraag-en-antwoordvorm met een kort historisch overzicht van de relatie tussen Oekraïne en Rusland en hoe de spanningen tussen beide landen de afgelopen jaren opliepen. Deze historische context helpt om afstand te nemen van directe gebeurtenissen en emoties, en om via parallellen met het verleden het heden beter te begrijpen. 

Vervolgens gaan ze in op de beweegredenen van Poetin en op de reacties van de internationale gemeenschap. In het tweede deel van de lesbrief geven ze een pedagogisch kader waarin de recente gebeurtenissen kunnen worden besproken in de klas. 

De lesbrief biedt vervolgens werkvormen op verschillende niveaus en voor verschillende leeftijden, waarmee docenten de oorlog in Oekraïne kunnen bespreken. Leerlingen leren door deze werkvormen onder meer de huidige veiligheidssituatie te duiden, zich te verplaatsen in de diverse posities en situaties, en kritisch te kijken naar de manier waarop Poetin zijn daden legitimeert.

Meer informatie? https://ter-info.nl/home 

Lees de lesbrief hier
Online tickets
Onze online tickets zijn €40,-. 
Je kunt dan thuis een selectie maken uit alle online sessies en vanaf je bank of stoel luisteren en actief meedoen via de chat.
Naderhand sessies terugkijken kan ook!

Je krijgt online toegang tot 42 sessies op de dag zelf. Ook kun je na 18 juni in je eigen tijd sessies terugkijken*, zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens de zomervakantie. Bovendien ben je dan extra goed voorbereid op het nieuwe schooljaar!
Klik hier om een online ticket aan te schaffen
Fysieke tickets 
Wil jij alle sprekers in levenden lijve ontmoeten? Wil jij geïnspireerd worden door collega's en netwerken? Voor €65,- kun je erbij zijn!
Er zijn nog voldoende fysieke tickets beschikbaar.


Mocht je een sessie gemist hebben, dan is dat geen probleem. Na het evenement krijg je toegang tot ons online platform om alle sessies terug te kijken. * 
Klik hier om een fysiek ticket aan te schaffen
* In verband met de auteursrechten kan het zijn dat sommige sessies niet worden opgenomen of maar tijdelijk beschikbaar zijn. Dit zal aangegeven worden op ons platform bij iedere sessie of op ons programma.
Sprekers
Tijdens researchED Nederland kom je gevestigde namen tegen die hun laatste inzichten delen en daar graag met leraren over in gesprek gaan. We bieden ook kansen aan jonge onderzoekers die relevant onderzoek komen delen! Meer weten.. 

Projectleider Onderzoeksagenda, Openbaar Onderwijs Groningen

Geeft de sessie: ''Zo kan je onderzoeksmatig werken aan kansengelijkheid en actief leren'' samen met Alex van den Berg en Maaike Nederstigt.
Didactor actief leren, Openbaar Onderwijs Groningen

Geeft de sessie: ''Zo kan je onderzoeksmatig werken aan kansengelijkheid en actief leren'' samen met Maaike Nederstigt en Tom Drukker.
Maaike Nederstigt

Primor kansengelijkheid door talentontwikkeling, Openbaar Onderwijs Groningen
  
Geeft de sessie: ''Zo kan je onderzoeksmatig werken aan kansengelijkheid en actief leren'' samen met Alex van den Berg en Tom Drukker.
Onderwijsadviseur/Buitenpromovendus
RENN4/Rijksuniversiteit Groningen

 
Geeft de sessie: ''Receptenboek voor inclusie: Attitudes van leraren en ondersteuners.'' 
Klik hier voor meer sprekers en thema's
De researchED Nederland Podcast 
De komende weken staat 'De researchED Nederland Podcast' in het teken van de researchED Nederland kick-off. De kick-off 'onderwijskwaliteit - de lat omhoog' vond plaats op zaterdag 15 januari 2022. 

Luister vanaf nu naar de vierde en tevens laatste aflevering van de bonuspodcast met Elke Mulder, Daniel Muijs, Sharon Martens en Jelmer Evers.  

De podcast is te beluisteren via AnchorSpotify en YouTube
Klik hier voor de podcast
Aankomende evenementen 
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Op het programma komen grote onderwijsnamen te staan aangevuld met sessies vanuit de Veluwese onderwijsgroep. Er gebeurt veel op het gebied van onderwijsvernieuwing ook binnen de Veluwse onderwijsgroep en dat willen we met elkaar delen.

Wil jij met de collega's van de Veluwse Onderwijsgroep in gesprek over onderwijsvernieuwing en een presentatie houden? Schrijf je dan in om een sessie te verzorgen.

Voor alle mensen die niet bij de Veluwse Onderwijsgroep horen hebben we goed nieuws: jullie kunnen er online bij zijn! Op die manier wordt de berg aan informatie gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is. Samen kunnen we het Nederlandse onderwijs verbeteren!

Aanmelden als spreker
researchED Nederland 2022 - 18 juni 2022

Op 18 juni is het weer zo ver: het leukste en leerzaamste onderwijsfeestje van het jaar. We strijken wederom neer in Nijkerk voor een nieuwe editie van researchED Nederland. Grote onderwijsnamen en aanstormend talent, uit binnen- en buitenland, met de praktijkklei aan de voeten en met de neus diep in relevant onderwijsonderzoek, zullen terug te vinden zijn in de line-up!
Bestel hier jouw ticket!
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.