Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Veluwse Onderwijsgroep en researchED - De researchED Nederland Podcast afl. 29 - Jan Tishauser bij  researchED UKOnderwijs in het nieuwsLeestip - De MEDIA & ONDERWIJS PRIJS - Agenda
Veluwse Onderwijsgroep en researchED

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep in samenwerking met researchED Nederland een groot onderwijscongres op De Heemgaard in Apeldoorn voor al het eigen personeel. 

Interesse? Als je niet bij de Veluwse Onderwijsgroep werkt, kun je er toch online bij zijn. Binnenkort hierover meer.

Tijdens dit congres geven onder anderen Wouter Abrahamse, Marieke de Glopper en René de Waard samen een sessie. In deze preview alvast een tipje van de sluier over hun bijdrage over de ’10-14 scholen’.
Klik hier voor de sprekers en het programma
De researchED Nederland Podcast afl. 29: Marcel Schmeier
In de nieuwe podcast is Marcel Schmeier te gast, die het heeft over basisvaardigheden, een goede les en Expliciete Directe Instructie.

Interessant? Marcel Schmeier is spreker op het regionale researchED-congres van 29 september in Apeldoorn. Kun je daar niet (online) bij zijn? Via zijn website kun je meer info vinden.
Podcast bekijken
Podcast beluisteren
Jan Tishauser over researchED UK 2022
Op zaterdag 3 september bezocht onze Jan Tishauser ‘The National researchED Conference’ in Londen. Met een totaal aantal van 133 sessies was het een gigantisch congres, waar veel informatie en inzichten zijn gedeeld. Jan schreef een verslag over deze dag en zijn ervaringen. Je leest het op onze website.
Jans verslag lezen
Onderwijs in het nieuws
 Studenten in het hoger onderwijs zijn slecht in kritisch denken 

Het gebruik van algemene vaardigheden en kritisch denken in het hoger onderwijs worden steeds belangrijker. Zeker het hbo presteert slecht op dit punt en is zich daarvan onvoldoende bewust, zegt Dirk Van Damme van de OECD.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Leestip 

Greg Ashman

Dit is goed onderwijs

Een evidence-informed gids voor leraren

Om in de klas goede dingen te doen, kun je als docent hulp gebruiken om goede keuzes te maken. Daarvoor is het van belang dat je op de hoogte bent van recent wetenschappelijk onderzoek. In dit boek geeft Greg Ashman een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de cognitieve psychologie die van belang zijn om grip te krijgen op onderwijsverbetering. Hierbij komen onder andere klassenmanagement, motivatie, toetsing, taalonderwijs en expliciete instructie aan bod. Je krijgt inzicht in waarom bepaalde interventies wel of niet werken.
Meer info over het boek
Prijsuitreiking MEDIA & ONDERWIJS PRIJS voor Digitale Didactiek
De online mediacollectie voor het onderwijs, beeldengeluidopschool.nl, lanceerde in 2021 samen met LessonUp de MEDIA & ONDERWIJS PRIJS voor Digitale Didactiek. Met deze prijs wil Beeld & Geluid een impuls geven aan het gebruik van digitale media in het leren en lesgeven. Dit jaar is Beeld & Geluid met de prijsuitreiking door Tjip de Jong te gast in een live podcast op het regionale congres van ResearchED op 5 oktober, waar digitalisering en vakdidactiek centrale thema's zijn. 
 
Wil je meedoen?
Lees verder >>
Aankomende evenementen 
AOb en researchED - 24 september 2022

AOb 25 jaar, jubileumfestival:
een klasse apart.

Op zaterdag 24 september is het 25-jarig jubileum van de AOb. Samen met leden en (nog-)niet-leden vieren zij dit met een speciaal jubileumfestival, waar we met researchED Nederland het inhoudelijk deel van het programma voor onze rekening hebben genomen.

Lees verder >>
regionale researchED en VOG  - 29  september 2022

Op 29 september organiseert de Veluwse Onderwijsgroep samen met researchED Nederland een inspirerend onderwijscongres voor al het onderwijspersoneel van de Veluwse Onderwijsgroep.

Op het congres komen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk bij elkaar. Met elkaar gaan we op zoek naar onderwijsvernieuwing gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. 

Lees verder >>
regionale researchED  - 5  oktober 2022

Op woensdag 5 oktober 2022 organiseren de Gooise Scholen Federatie, de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in samenwerking met researchED Nederland een regionale researchED-editie.

Lees verder >>
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.