Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023 - Nieuwe previews voor rEDNL23 - Podcast aflevering 36 - Symen van der Zee - Onderwijs in het nieuws - Stel je eigen "wil-ik-zien-lijst" samen - Leestip - Agenda
Nog meer namen voor researchED Nederland 2023
Als je ons volgt op social media zie je ze regelmatig voorbij komen: de namen en sessies van sprekers die 11 maart op het programma staan. We hebben daar al meerdere enthousiaste reacties op ontvangen, bedankt daarvoor!

Hieronder nieuwe sessies die we hebben aangekondigd.
Heb je ons overvolle programma al bekeken?
Klik hieronder op de knop "bekijk het programma" en laat je verrassen door het grote aanbod, de vele interessante sessies en de diversiteit aan onderwerpen.

Ben je al enthousiast, maar heb je nog geen ticket?
Koop hier je ticket
Bekijk het programma (pdf)
Nieuwe previews voor rEDNL23
Ook hebben we de afgelopen week weer meer preview-video's gepubliceerd. Bijvoorbeeld die van Wendy Kers. Op internet is ze vooral bekend als een van de personen achter www.dewereldvanlob.nl

Bekijk op onze website of onze social-mediakanalen ook de andere previews, bijvoorbeeld die van Luc Koning.
Wendy Kers - preview researchED NL 11 maart 2023
Bekijk de preview
Bekijk alle previews voor rEDNL23
Podcast aflevering 36: Symen van der Zee
1000% succesvol succes voor ieder kind!!!!
De nieuwe researchED NL Podcast met als gast Symen van der Zee: Over het onderzoek dat De Morgen deed naar de kwaliteit van lerarenopleidingen in Vlaanderen en hoe zich dat verhoudt tot onze Nederlandse lerarenopleidingen. Ook kijken we alvast vooruit naar de sessie van Symen op 11 maart met de pakkende titel ‘1000% succesvol succes voor ieder kind!!!’ over de (te) grote focus op het individu en zelfredzaamheid in ons onderwijs. Iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen succes en dus ook zijn eigen falen, maar is dat eigenlijk wel zo en wat brengt dat ons onderwijs?'
Podcast aflevering 36: Symen van der Zee
Beluister de podcast
Onderwijs in het nieuws
Aantal basisscholen in tien jaar tijd met bijna 700 afgenomen

Het aantal basisscholen is de afgelopen tien jaar met ruim 10% afgenomen. Bij de start van het schooljaar 2012 – 2013 waren er 6.753 basisscholen in Nederland. Op 1 augustus 2022 waren het er 6.070. Dat blijkt uit cijfers die ministers Dijkgraaf en Wiersma hebben gedeeld met de Tweede Kamer.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Stel je eigen "wil-ik-zien-lijst" samen
Heb je het programma van ons landelijke congres op 11 maart al gezien?
Nog niet eerder hadden we zoveel sessies om uit te kiezen, dus we snappen dat het best lastig kan zijn te bepalen waar je graag naartoe wilt op 11 maart.
Daarom hebben we de wil-ik-zien-lijst in het leven geroepen.
 
Hoe werkt de wil-ik-zien-lijst?
Leestip 

De gelukkige leraar

Lekker in je vel - weten wat je wilt - ken je rechten (en plichten?) -
keuzes maken - kansen pakken

Maike Douglas neemt je in haar boek mee in haar persoonlijke zoektocht en deelt onderweg haar belangrijkste lessen en tips met de lezer.

Naast Maikes eigen ervaring staat dit boek vol tips om beter om te gaan met je tijd en goed te leren plannen. Het bevat daarnaast vele, openhartige interviews met bekende onderwijsprofessionals, onder wie Anton Horeweg, Naomi Smits en Thijs Roovers. Na het lezen van dit boek heb je een beter idee van wat jíj belangrijk vindt binnen het onderwijs. Zo durf je vervolgens duidelijke keuzes te maken én kansen te grijpen.
Dit boek is bedoeld voor zowel startende als doorgewinterde leraren. 

Koop het boek
Aankomende evenementen
researchED Nederland 2023 - zaterdag 11 maart 2023
Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren. De eerste sessies zijn inmiddels bekendgemaakt en het belooft weer een mooie en inspirerende dag te worden.
Lees verder
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2023 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.