Copy
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
researchED Nederland 2023 - Onderwijs in het nieuws -  Leestip - Nieuw: TOPSAgenda met datum rEDNL2023
researchED Nederland 2023
Het is zover! De datum voor researchED Nederland 2023, ons jaarlijkse onderwijscongres, staat vast en we delen hem graag met je.
We zijn er dus iets vroeger bij dan dit jaar en zien je graag op zaterdag 11 maart. Net als dit jaar vindt het congres plaats in het Corlaer College in Nijkerk.

We gaan weer zorgen voor een mooie dag, bomvol met geweldige sprekers, interessante workshops en zeer veel inspiratie om zo (hopelijk) je eigen onderwijs te kunnen verbeteren.
Lees verder >>
Onderwijs in het nieuws
Docentenopleidingen een stuk populairder, vooral maatschappelijke vakken in trek

In het afgelopen jaar zijn docentenopleidingen een stuk populairder geworden. Dit blijkt uit een analyse voor de nieuwe Keuzegids hbo. De grootste stijging is te zien bij docentenopleidingen voor maatschappelijke vakken, zoals geschiedenis, aardrijkskunde en economie.
Lees hier het volledige nieuwsartikel
Leestip 
Tijdens researchED-congressen zijn sessies van Pedro De BruyckereCasper Hulshof en Liese Missinne altijd drukbezocht.
Op 5 oktober nog gaf Casper Hulshof tijdens researchED Laren een sessie met de titel "Psychologie in de klas: bijna alles wat docenten willen weten". De sessie bespreekt onderdelen uit onderstaand boek.

Bijna alles wat je moet weten over psychologie

van kinderen en jongeren
Pedro De BruyckereCasper Hulshof en Liese Missinne
  • Basisboek voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt

Klopt het cliché van de lastige puber?
Op welke manier vergroten we weerbaarheid bij jongeren?
Welke invloed heeft de naaste omgeving op een kind?

Bijna alles wat je moet weten over psychologie kijkt naar het reilen en zeilen van kinderen en jongeren in de dagelijkse praktijk. En vooral: het laat zien hoe ouders, leraren en opvoeders met die inzichten aan de slag kunnen.
Behalve uit de psychologie, bevat het inzichten uit de pedagogiek, sociologie en andere gedragswetenschappen om zo tot een bruikbaar overzicht te komen.
Hoe leren kinderen en jongeren, hoe motiveer je hen en hoe kun je hun gedrag individueel en in een groep positief beïnvloeden? Dit praktische en actuele basisboek leert het je allemaal.

Koop het boek >>
Nieuw: TOPS 
Het Tijdschrift voor OnderwijsPraktijkStudies, oftewel TOPS, is een nieuw digitaal tijdschrift voor en over praktijkgericht onderwijsonderzoek in Nederland. TOPS biedt iedereen die actief is in alle sectoren van het onderwijs een platform om hun onderzoek open-access te publiceren.

TOPS publiceert artikelen voor iedereen met een interesse voor praktijkgericht onderzoek in de onderwijspraktijk. Artikelen in TOPS richten zich op alle sectoren in het (speciaal) onderwijs.
Lees meer over TOPS
Aankomende evenementen
Doorloopjes webinar voor startende onderwijsprofessionals - 18 oktober 2022

Om 15:30 en 19:00 nemen Kirsten Cuppen (Docente loopbaanbegeleiding en Nederlands) en Valérie Ungerer-Willems (lerares Frans, lerarenopleider en coach) je mee in vraagstukken waar je als startend onderwijsprofessional tegenaan kan lopen.
Meer info en aanmelden
researchED Nederland 2023 - 11 maart 2023
researchED Nederland 2023 - 11 maart 2023

Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren we weer ons jaarlijkse researchED-congres. Het vindt in Nijkerk plaats, in het Corlaer College, waar we de afgelopen jaren ook te gast waren.
Lees verder >>
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2022 researchED Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.