Copy
Sairaalaklovnit ry | Sjukhusclowner rf

Uutiskirje – marraskuu 2016

Iloinen syystalven tervehdys Klovnikonttorilta!
Sairaalaklovnien syksyn toimintakausi on jo reilusti yli puolessa ja joulu lähestyy vauhdilla. Nyt voidaan jo todeta, että toimintapäiviemme määrä sairaaloissa ylittää tänä vuonna kaikki aiemmat lukemat – Turun toisen toimintapäivän myötä koko vuoden saldoksi tulee 495 sairaalapäivää. Huippujuttu!
 
Kevätkauden suunnittelu on jo alkanut, toiminta käynnistyy heti loppiaisen jälkeen ja jatkuu juhannuksen yli. Ensi vuosi on siinäkin mielessä erityinen, että yhdistyksemme juhlii toimintansa 15-vuotista taivalta. Juhlistamme tätä paitsi jatkamalla viikoittaista työtämme sairaaloissa, myös erityisillä juhlavuoden tapahtumilla. Lisäksi kokoamme muistoja omista arkistoistamme sekä ystäviltämme toimintavuosien varrelta ja näistä aineistoista kootaan juhlavuoden aikana julkaisu.
 
Onko sinulla klovnimuisto? Joku tilanne tai tapahtuma, joka on jäänyt erityisesti mieleen. Kommellus tai koskettava tai muuten vaan kertomisen arvoinen. Keräämme pieniä tarinoita, muistoja ja palautteita juhlakirjaa varten. Myös valokuvat ovat erittäin tervetulleita. Klovnimuiston voi jakaa joko nimellä tai nimimerkillä. Tarinan ja mahdolliset kuvat voi lähettää osoitteella: klovnimuisto@sairaalaklovnit.fi

Suunnitellaan tosissaan, mutta käytetään pelleillen

Sairaalaklovnit saavat uudet klovnipuvut!

Pukusuunnittelun pääaine Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselta on aloittanut Sairaalaklovnien kanssa yhteistyöprojektin, jonka tarkoituksena on uudistaa sairaaloissa työskentelevien klovnien esiintymisasut. Esiintymisasujen suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat kuvassa olevat pukusuunnittelun opiskelijat Tiina Hauta-aho, Joona Huotari, Mimosa Kuusimäki ja Vilma Väisänen pukusuunnittelun lehtorin Merja Väisäsen ja Sairaalaklovnit ry:n toiminnanjohtajan Aino Viertolan johdolla.
 
Sairaalaklovnin puku on merkittävässä osassa klovnin työtä ja sen ulkoista näkyvyyttä. Klovnipuku on klovnin esiintymisasu, jonka avulla hän siirtyy klovnihahmoksi ja työvaate jossa pitää pystyä liikkumaan ja kuljettamaan esiintymiseen liittyvää välineistöä. Sairaalaklovnin puvulla on myös erityisiä hygieniavaatimuksia ja se pitää pystyä huoltamaan jokaisen työpäivän jälkeen. Lapselle klovnipuku toimii visuaalisena impulssina; jo pelkkä värikkään ja hauskoja yksityiskohtia sisältävän puvun katselu voi piristää hoidoista väsynyttä lasta tai se voi toimia porttina satumaailmaan.
 
Suunnittelulla luodaan Sairaalaklovneille yhteinen identiteetti, joka samalla tukee jokaisen klovnin persoonallisuutta. Suunnittelun keskiössä ovat leikkimieliset, toimivat ja käytännölliset työvaatteet.  Projekti toteutuu hankkeena, johon Aalto ARTSin pukusuunnittelun työryhmä on saanut Suomen Kulttuurirahaston myöntämän apurahan. Hanketta tukee myös Marimekko lahjoittamillaan kankailla.
 
Klovnitohtorien uudet esiintymisasut on tarkoitus julkistaa Sairaalaklovnit ry:n toiminnan 15-vuotisjuhlapäivänä helmikuussa.

Valeklovneja liikkeellä


Yksi syksyllä puhuttanut ilmiö on ollut pelottelevat valeklovnit. Maailmalla jo pidempään vellonut ilmiö rantautui myös meille nyt Halloweenin alla. Poliisille tuli lokakuun lopussa useita ilmoituksia pellenaamaria käyttäneistä säikäyttelijöistä, jotka olivat useimmiten teini-ikäisiä poikia.
 
Näyttäisi onneksi siltä, että tämä hölmä toiminta on hyvää vauhtia jo laantumassa. Sairaalaklovnit ry on suhtautunut asiaan rauhallisesti, ja toivoo ettei sitä missään yhteydessä turhaan lietsota. Medialle yhdistys lähetti tiedotteen kaikkien ammattiklovnien puolesta, jossa todettiin ettei näillä henkilöillä ei ole mitään tekemistä oikean klovnerian kanssa. Pelottelu on vastoin kaikkia sen periaatteita.
 
Aamulehden jutun yhteydessä klovnitohtori Ilona Poks näyttää, miten syntyy klovnimeikki

Lahjoita Sairaalaklovneille – monta tapaa toimia


Poliisihallitus on uusinut Sairaalaklovnien varainkeruuluvan. Uusi lupa on voimassa 1.10.2018 asti koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta. Lisäksi yhdistys on lahjoitusvähennysrekisterissä, joten sille tehdyt 850-50000 suuruiset lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia.
 

Viisi tapaa lahjoittaa ja olla mukana tukemassa Sairaalaklovnien toimintaa:
 1. Joulukeräys 2016. Lahjoittamalla Sairaalaklovnien joulukeräykseen olet tukemassa tärkeätä työtä myös ensi vuonna. Maksaminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai yleisimmillä maksukorteilla, yrityksille myös laskulla.
 2. Sairaalaklovnien joululahja – anna lahjaksi iloa lapsille. Sairaalaklovnit lanseeraavat toivotun aineettoman lahjan. Lahjakortin voi tilata tällä lomakkeella. Valitse lahjan arvo ja täytä omat yhteystietosi. Saat laskun ostoksesta sähköpostiisi. Kun lasku on maksettu, toimitetaan lahjakortti sinulle tai lahjan saajalle valitsemassasi muodossa. 
 3. Kertalahjoitus tilisiirrolla keräystilillemme FI26 8024 0710 1199 21. Lahjoituksen voi tehdä myös MobilePay-sovelluksella numeroon 0400 397 300.
 4. Kuukausilahjoittajaksi ryhtyminen. Täytä lomake täällä
 5. Jäsenmaksun maksaminen tilillemme FI268 0240 7101 199 21. Lisätietoja täällä.
 
Kiitos tuestasi!

Norjan klovnikollegat juhlivat – Sykehusklovnene 15 vuotta!


Teimme lokakuussa kaksipäiväisen vierailun Osloon kolmen klovnin ja koordinaattorin voimin. Matkan ohjelmassa oli osallistuminen norjalaisen sisarjärjestömme Sykehusklovnenen 15-vuotisjuhlallisuuksiin. Ensimmäisenä päivänä katsoimme oli klovnien perhenäytelmän Mirandan ensi-illan ja osallistuimme juhlatilaisuuteen, jossa julkaistiin kirja Magisk medisin.  Iltatilaisuudessa tapasimme paitsi suuren joukon paikallisia klovneja ja toimiston väkeä, myös muita kansainvälisiä vieraita. Kaikki olivat Suomen delegaation läsnäolosta hyvin otettuja ja iloisia, ja paljon toiveita yhteisistä tapaamisista ja tilaisuuksista oli ilmassa. Vierailun toisena päivänä pääsimme seuraamaan hetkeksi klovnien työskentelyä Oslon Rikshospitaletissa. Kiva pieni kohtaaminen. Tämän jälkeen osallistuimme vielä ’Fagdagiin’ eli ammattilaisseminaariin sairaalan auditoriossa.
 
Seminaarin keynote-puheenvuoro israelilaisen Dream Doctorsin Avital Dvoryn & Emex Medical Center -sairaalan pediatrisen kirurgian johtavan lääkärin Asher Pressmanin luento ”Integrating medical clowns with paediatric medical staff in the process of healing in the paediatric ward”,  joka lähestyi sairaalaklovneriaa tutkimuksen näkökulmasta.

Tukea toiminnalle – Pidetään klovnit sairaalassa

Kesän ja syksyn aikana on ollut monta hienoa tapahtumaa ja projektia, joissa on kerätty tai lahjoitettu rahaa sairaalaklovnityön tukemiseksi. Kiitos kaikille jotka ovat ollet näiden tapahtumien taustalla ideoimassa, järjestämässä ja osallistumassa. Yhdessä viemme iloa lapsille sairaalaan <3
Paraisten keskuspuistossa järjestettiin syyskuussa järjestyksessään kolmas Clownloppet –hyväntekeväisyystapahtuma. Marttayhdistys Brinkaspiglornan organisoimaan tapahtumaan osallistui lähes 200 lasta. Tapahtuman tuotto kohdennettiin Tyksin Sairaalaklovnitoimintaan.
 
Sairaalaklovnien ystävä Tapio Ojanen on toiminut ansiokkaasti vapaaehtoisena lipaskerääjänä. Viimeisimmän keräyslippaan palautuksen yhteydessä yhdistyksen toiminnanjohtaja palkitsi Tapion suuresti arvostetulla kunniapunanenä-diplomilla.
Etelä-Suomen Matkailuajoneuvoyhdistyksien Yhteistyötoimikunta ESMY järjesti kesäkuussa hyväntekeväisyystreffit Vihdin Pääkslahdessa. Tämänvuotiseksi hyväntekeväisyyskohteeksi he valitsivat Sairaalaklovnit. Hurraa! Lahjoitussumma on MAHTAVA 11 111€, ja mikäpä olisi sopinutkaan paremmin luovutusajankohdaksi kuin 1.11. klo 11.11 – luovutuspaikan eli HUS Lastenklinikan osoitekin on sopivasti Stenbäckinkatu 11. Kuvassa lahjoitusta työpäivänsä keskellä vastaanottamassa klovnitohtorimme Matkimus sekä Ilmi Vipittäjä. Klovnitohtorit lähtivät jatkamaan kierrostaan hyvin ilahtuneina. 11-kertainen eläköön ja 11-kertainen kiitos ja kumarrus ESMYlle!
Liedon säästöpankki
Säästöpankit jakavat vuosittain osan voittovaroistaan paikallisen hyvinvoinnin tukemiseen ns. vastuullisuuskampanjan yhteydessä. Tänä vuonna kysyimme Parempi Suomi –tutkimuksemme yhteydessä, keille säästöpankkien pitäisi lahjoittaa tukensa. Liedon Säästöpankin toiminta-alueella asiakkaiden äänestämistä hyväntekeväisyyskohteista oli Turun alueen Sairaalaklovnit-toiminta, jolle Liedon säästöpankki lahjoitti 5000 euroa.  Kiitos ja kumarrus!
 

Sympatia ry
Sympatia ry on pieni mutta erittäin aktiivinen järjestö, jonka tarkoituksen on edistää tanssikulttuuria ja suomalaista kevyttä musiikkia. Tämän lisäksi yhdistys tukee syöpään sairastuneita ja heidän omaisiaan. Yhdistys lahjoitti järjestämänsä Golf-turnauksen tuoton Sairaalaklovnit ry:lle ja Sylva ry:lle. Lahjoitustilaisuus oli todella lämminhenkinen. Suuri kiitos työmme arvostamisesta ja tukemisesta!
Perusta oma keräys
 
Hienoja tempauksia ja tukijoita, eikö! :o) Jos haluat myös tehdä jotain työmme tukemiseksi, helppo vaihtoehto on perustaa oma sähköinen keräyslipas. Työ- tai harrasteporukka, merkkipäivä tai muuten vaan tempaus… kaikki käy? Keräyksen tuoton voit halutessasi ohjata haluamaansa yliopistolliseen sairaalaan. Alkuun pääset täältä.

Palautteita 

Tänään oltiin pienen Olavin kanssa sydänkontrollissa <3 Ihana Ilona Poks ja Tri Virne ottivat pienenkin mukaan juttuihin ja saivat leveän hymyn palkaksi! Piristi myös kummasti äidin mieltä!
– Mari
 
En muista nimiä, enkä sitä, minkä näköisiä olitte, nainen ja miesklovni, kun lastenlinnan odotushuoneessa istuimme kuusivuotiaan pojan kanssa ja odotimme lääkärille pääsyä. Siinä vaiheessa luulin, että nauru on kuollut sisältämme, mutta te tulitte ja herätitte sen henkiin. Kiitos sydämestämme, poika on nyt kaksitoista ja asiat hyvin. Pienikin ilo on onni <3
– Susanna
 
Sängynalusylitarkastaja-Sisu kiittää päivän piristyksestä Kuopion lasten veri-ja syöpätautien osastolla torstaina. Olette meille tärkeitä!
– Lea

 

Kivoja kurkistuksia arkeemme
– video ja artikkeli yhteistyökumppaneilta


Orkla Care Finland tukee Sairaalaklovneja jo toista vuotta. Sana-sol Vitanallet – tuotteiden myynnistä lahjoitetaan osa Sairaalaklovnien työhön. Osana yhteistyötä Orkla on tutustunut toimintaamme ja tehnyt siitä pieniä artikkeleita. Viimeisin kertoo yhdestä treenipäivästämme: lue artikkeli.
 
Bristol-Myers Squibb on globaali biolääkeyritys, joka on sitoutunut keksimään ja kehittämään innovatiivisia lääkkeitä vaikeiden sairauksien hoitoon. BMS on Sairaalaklovnien pitkäaikainen tukija, ja on tehnyt toiminnastamme todella kivan pienen videon. Suosittelemme!
www
www
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Nyhetsbrev – November 2016

En glad och vintrig hälsning från Clownkontoret!
Sjukhusclownernas verksamhetssäsong är redan gott och väl halvvägs och julen närmar sig med fart. Redan nu kan vi konstatera, att våra verksamhetsdagar på sjukhusen överstiger alla tidigare - eftersom ytterligare en dag till lagts till Åbo, blir saldot för hela året 495 sjukhusdagar. Toppen!
 
Planeringen för vårsäsongen har redan börjat. Verksamheten kör igång genast efter trettondagen och fortsätter över midsommar. Nästa år är speciellt också därför att vår förening firar 15-årsjubileum. Detta ska vi, förutom att fortsätta vårt arbete på sjukhusen, fira med extra evenemang under jubileumsåret. Vi kommer dessutom att samla ihop minnen från våra egna och våra vänners arkiv från våra verksamhetsår, och av detta material sammanställer vi en publikation under jubileumsåret.
 
Har du ett clownminne? Någon situation eller händelse som speciellt har etsat sig fast i minnet. En blunder eller någonting som berör, eller någonting annat som annars är värt att berättas. Vi samlar små historier, minnen och feedback till jubileumsboken. Även foton är mycket välkomna. Clownminnet kan delas med eget namn eller under pseudonym. Berättelsen och eventuella bilder kan sändas till adressen: klovnimuisto@sairaalaklovnit.fi

Vi designar med allvar, men larvar oss under användningen 

Sjukhusclownerna får nya clowndräkter

Inom huvudämnet kostymdesign vid utbildningen för film- och scenkonst vid Aalto-universitet har ett samarbetsprojekt med Sjukhusclownerna påbörjats. Avsikten med projektet är att förnya clowndräkterna som används under arbetet vid sjukhusen. För planering och förverkligande av dräkterna ansvarar kostymdesignstuderande Tiina Hauta-aho, Joona Huotari, Mimosa Kuusimäki och Vilma Väisänen, under ledning av lektorn för kostymdesign Merja Väisänen och verksamhetsledare för Sjukhusclownerna r.f. Aino Viertola.
 
Sjukhusclownens dräkt är viktig för clownens arbete och betydelsefull för synligheten. Clowndräkten är clownens kostym med vilken han eller hon förvandlas till clown, och ett arbetsplagg i vilket man bör kunna röra sig fritt och transportera behövlig utrustning då man uppträder. Sjukhusclownens dräkt har också speciella hygienkrav och den bör kunna underhållas efter varje arbetsdag.
För barnet fungerar clowndräkten som en visuell impuls; bara att titta på en färgglad dräkt med roliga detaljer kan pigga upp ett barn som är trött efter behandlingar, och den kan fungera som en port till sagornas land.
 
Genom att designa en dräkt, skapar man en gemensam identitet för Sjukhusclownerna, samtidigt stöder dräkten varje clowns personlighet. Det centrala i designen är ett lekfullt, väl fungerande och praktiskt arbetsplagg. Arbetet förverkligas som ett projekt för vilket Aalto ARTS arbetsgrupp för dräktdesign, har fått anslag från Finländska Kulturfonden. Projektet stöds även av Marimekko som donerar tyger.
 
Avsikten är att Clowndoktorernas nya dräkter lanseras under Sjukhusclownerna rf:s 15-års jubileumsdag i februari.

Falska clowner i farten


Ett fenomen som diskuterats under hösten har varit de skrämmande falska clownerna. Fenomenet som redan tidigare spridit sig världen runt, landade även här hos oss under Halloween helgen. I slutet av oktober fick polisen ta emot flera anmälningar om personer med clownmasker som skrämmer folk. Dessa har oftast var tonåriga gossar.
 
Nu verkar det till all lycka vara så, att dessa tokiga aktiviteter redan avtagit. Sjukhusclownerna rf har tagit saken med lugn, och hoppas att man under inga omständigheter ger aktiviteterna onödig uppmärksamhet. Föreningen sände ut ett meddelande till på alla yrkesclowners vägnar, där det konstaterades att dessa personer inte har någonting att göra med äkta clowneri. Skrämseltaktik hör inte till våra principer.
 
I Aamulehtis artikel (på finska) visar Ilona Poks hur en clown-make-up blir till.

Insamling av medel

Polisstyrelsen har förnyat Sjukhusclownernas tillstånd för insamling av medel. Det nya tillståndet är i kraft inom hela Finland med undantag av Åland, till och med den 1.10.2018. Föreningen finns också med i registret för gåvoavdrag, detta betyder att donationer mellan 850-50000 är avdragsgilla vid beskattningen.
 
Fem sätt att donera och understödja Sjukhusclownernas verksamhet:
 

 1. Julinsamling 2016:
  Genom att donera till Sjukhusclownernas julinsamling är du med och stöder ett viktigt arbete även nästa år. Betalningen sker med nätbankskoder eller med de vanligaste bankkorten, för företagen även med faktura
 2. Sjukhusclownernas julfest - ge barnen en gåva av glädje
  Sjukhusclownerna lanserar en efterlängtad immateriell gåva. Presentkortet kan beställas med denna blankett
 3. Engångsdonation
  med bankgiro till vårt insamlingskonto FI26 8024 0710 1199 21
  Du kan också donera via MobilePay-applikationen på nummer 0400 397 300
 4. Om du vill bli månadsdonator
  fyll i blanketten här
 5. Betalning av medlemsavgift
  till vårt konto FI268 0240 7101 199 21
  - Personmedlem 25€
  - Barn och föreningens arbetstagare 10€
  - Samfundsmedlem 50€ (Allmännyttiga föreningar och andra ideella samfund)
  - Företagsmedlem 100€
  Alla medlemmar kan om de så önskar även betala en stödmedlemsavgift, summan är öppen.
  Skriv “medlemsavgift” i meddelandefältet och dina kontaktuppgifter: Namn, adress och e-post.

 
Tack för ditt stöd! 

Våra norska clownkollegor firar – Sykehusklovnene 15 år!


Tillsammans med tre clowner och en koordinator gjorde vi en två dagar lång resa till Oslo i oktober. Syftet med resan var att delta i vår norska systerförenings 15-års festligheter. Under den första dagen fick vi vara med på premiären för clownernas familjeteaterföreställning, Miranda. Vi deltog också i festligheterna då boken Magisk medisin publicerades. Under kvällens tillställning träffade vi förutom en stor mängd lokala clowner och kontorspersonal, även andra internationella gäster. Alla var väldigt tagna och gladde sig åt att den finländska delegationen var närvarande, och många önskemål och gemensamma träffar och tillställningar låg redan i luften. Vid Rikshospitalet i Oslo fick vi under besökets andra dag ta del av clownernas arbete en stund. Ett trevligt litet möte. Efter detta deltog vi ännu i Fagdagen, dvs. ett professionellt seminarium i sjukhusets auditorium.
 
Seminariets keynote anförande gjordes av israeliska Dream Doctors Avital Dvoryn och Emex Medical Center -sjukhusets ledande kirurg Asher Pressmans med föreläsningen ”Integrating medical clowns with paediatric medical staff in the process of healing in the paediatric ward”. Föreläsningen behandlade sjukhusclowneri från ett forskningsperspektiv. 

Erhållna donationer – händelserna i bilder

Centralparken i Pargas stod värd för det tredje Clownloppet-välgörenhetsjippot i september. Marthaföreningen Brinkaspinglorna organiserade evenemanget och nästan 200 barn deltog. Intäkterna från evenemanget riktades till Sjukhusclownernas verksamhet vid Åucs. 
Sjukhusclownernas vän Tapio Ojanen har förtjänstfull fungerat som frivillig börsinsamlare. Vid överlämnandet av den senaste börsen belönades Tapio av föreningens verksamhetsledare med det mycket uppskattade röda näsan hedersdiplomet.
I juni ordnade Södra Finlands Husvagnsföreningars Samarbetskommitté en välgörenhetsträff i Pääkslahti i Vichtis. Sjukhusclownerna valdes som mottagare för välgörenheten detta år. Hurra! Summan som donerades var MÄKTIGA 11111€, och vad var väl en lämpligare tidpunkt för överlämnandet än den 1.11. kl 11.11 - platsen för överlämnandet, dvs. HNS Barnklinik finns också lämpligt på adressen Stenbäcksgatan 11. På bilden tar våra clowndoktorer Matkimus och Ilmi Vipittäjä emot donationen mitt under sin arbetsdag.
Efteråt fortsatte Clowndoktorerna sin rond glada i hågen. Ett 11-faldigt leve och ett 11-faldigt tack och bugningar åt SFHS!
Lundo sparbank
I anknytning till den s.k. ansvarskampanjen delar Sparbankerna årligen ut en del av sina vinstintäkter för att understödja det lokala välbefinnandet. I år frågade vi i samband med vår Ett bättre Finland (Parempi Suomi) undersökning, vem sparbankerna borde donera sitt stöd till. Clownverksamheten i Åbo-området fanns med bland förslagen inom Lundo Sparbanks verksamhetsområde, och Lundo sparbank donerade 5000 euro. Vi tackar och bockar! 

Sympatia rf
Sympatia rf är en liten men mycket aktiv organisation, vars uppgift är att främja danskultur och finländsk lätt musik. I tillägg stöder föreningen patienter som insjuknat i cancer och deras anhöriga. Föreningen donerade intäkterna från sin Golfturnering åt Sjukhusclownerna rf och Sylva rf. Stämningen vid överlämnandet av donationen  var förtrolig. Ett stort tack för att ni uppskattar och understödjer vårt arbete. 

Feedback från hösten

 
Idag var vi på hjärtkontroll med lilla Olavi <3 Härliga Ilona Poks och Dr Virne tog också den lille med i jobbet och fick ett stort leende som belöning. Konstigt nog piggade besöket även upp mamman!
- Mari
 
Jag kommer inte ihåg några namn, eller hur ni såg ut, en kvinnlig och manlig clown, som vi träffade när vi satt i väntrummet på lastenlinna med min sexåriga son och väntade på att få träffa läkaren. I det skedet trodde jag att skrattet hade dött inom oss, men ni kom och väckte det till liv. Tack från hela vårt hjärta, sonen är nu tolv år gammal och allt är väl. En liten glädje kan också vara lycka <3 
- Susanna
 
Sängbottensöverinspektör-Sisu tackar för att under torsdagen ha blivit uppiggad på barnavdelningen för blod- och cancersjukdomar i Kuopio. Ni är viktiga för oss!
- Lea

Små glimtar av vår vardag - video och artikel från samarbetspartners


Orkla Care Finland understöder Sjukhusclownerna redan för andra året i rad. Från försäljningen av Sana-sol Vitanallet – produkterna skänks en del till förmån för Sjukhusclownernas arbete. Som en del av samarbetet har Orkla bekantat sig med vår verksamhet och gjort små artiklar om det. Den senaste berättar om vår gemensamma träningsdag.


Bristol-Myers Squibb är ett globalt bioläkemedelsföretag, som har förbundit sig till att uppfinna och utveckla innovativa läkemedel för behandling av svåra sjukdomar. BMS är Sjukhusclownernas långvariga understödjare, och har gjort en riktig kul liten video om vår verksamhet. Vi rekommenderar!
Sairaalaklovnit
www
www
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube

Sairaalaklovnit ry | Sjukhusclowner rf
Kaasutehtaankatu 1/4, rakennus 8
00540 Helsinki

toimisto@sairaalaklovnit.fi

Pieni ILO on ISO asia - Lapsille iloa keskelle sairaalan arkea.
Lahjoitustili FI26 8024 0710 1199 21  |  Mobile Pay 0400 397 300  |  Keräyslupa RA/2016/448


This email was sent to <<email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sairaalaklovnit ry - Sjukhusclowner rf · Kaasutehtaankatu 1 rakennus 8 · Helsinki 00540 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp