Copy

view this email in your browser.

ErfgoedEvent 2017

5 | 6 | 7 april 2017, 's-Hertogenbosch

ErfgoedEvent van start
De eerste beursdag van ErfgoedEvent 2017 zit erop! We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Deelnemers en bezoekers zijn te spreken over het brede aanbod in stands en lezingen en de fraaie aankleding van het event. Mis dit vakevenement voor de erfgoedprofessional niet en kom morgen of vrijdag naar Den Bosch!
APRIL 2017
5 | 6 | 7
BESTEL NU UW ENTREEKAART
Deze afbeelding toon een 3D ruimtelijk staafdiagram van de panden van Leiden: hoe ouder hoe roder en hoger, hoe jonger hoe blauwer en lager.
Opening
ErfgoedEvent startte in de ochtend met een besloten netwerkopening waar Andrée van Es – voorzitter van de nationale Unesco commissie - de genodigden een interessant  verhaal voorhield over onze mentale en fysieke omgang met cultureel erfgoed. Food for thought voor de genodigden die daarover tijdens de lunch met elkaar verder van gedachten wisselden. Om 13.00 uur openden wij de deuren en ging ErfgoedEvent 2017 officieel van start!
Revivak Ambachtenacademie
Ondertussen waren bouwleerlingen bezig met de door REVIVAK georganiseerde cursus decoratie- en goudschilderen. Na een theoretische uitleg gingen de jongeren zelf aan de slag met bladgoud. Na de lunch bezochten de leerlingen restauratieschilders op de beursvloer, waaronder Schildersbedrijf De Jongh voor een demonstratie marmer- en bladgoud toepassingen. Tijdens de afsluitende borrel konden de vaklieden in spé napraten over hun ervaringen onder het genot van een drankje. 
Kennissessies
Voor de middag stond een tiental kennissessies op het programma. Een van de drukst bezochte lezingen was die van architect Bastiaan van de Kraats van bureau 1meter98. In zijn lezing gaf hij een kijkje in de keuken van een restauratiearchitect. Hoe komen architect en opdrachtgever gezamenlijk tot het beste ontwerp? Hoe integreer je nieuwe elementen in een eeuwenoud pand? De zaal werd meegenomen in het creatieve proces en kreeg tips hoe nieuw leven te blazen in vergane glorie.
Ondertussen op de beursvloer…
Esther Vriens, directeur van beurs nieuwkomer Vriens Archeo Flex is te spreken over het diverse en geïnteresseerde publiek. “Het was een aangename eerste kennismaking en we kijken er naar uit om ook de komende 2 dagen met een breed georiënteerd erfgoedpubliek in contact te komen.”

Jan-Willem van Beusekom van Stichting Agrarisch Erfgoed Nederland is halverwege de middag al tevreden: “We hebben verrassend veel leuke nieuwe contacten opgedaan.”
Er wordt druk vergaderd en geborreld
Het ErfgoedEvent is een goede gelegenheid voor vergaderingen en netwerkborrels van diverse organisaties in het restauratievak. De Art Restorers Association (ARA) hield haar jaarlijkse ledenvergadering te midden van ambachtslieden en restauratoren.
Een bijzonder feestelijk tintje kreeg de bijeenkomst van het Neerlandsch Stucgilde. De oprichter van het gilde, de heer Jaap Poortvliet werd geridderd in de Orde van Oranje Nassau door de burgemeester van de gemeente Nissewaard. Een mooi en verdiend eerbetoon aan een bevlogen erfgoedman!

Bij het schrijven van deze nieuwsbrief waren de restauratoren nog aan het borrelen. In het voorbij gaan vingen we geanimeerde gesprekken op. Doen jullie wel het licht uit straks?
Ook morgen staat een boeiend kennisprogramma met lezingen en workshops over innovatie en vakmanschap, verduurzaming van monumenten, opleidingen in de erfgoedsector en ondernemen in en met monumentaal vastgoed op de agenda. Met de actiecode ERFGOED15 kunt u hier uw entreeticket te bestellen voor slechts 5 euro voor dit verfrissende vakevent.
 
Namens alle exposanten en sprekers kijken we uit naar uw komst!

 

Volg ErfgoedEvent via onze social media
Facebook, Instagram en Twitter.

FACEBOOK
TWITTER
WEBSITE
Instagram
Copyright © 2017 ErfgoedEvent, All rights reserved.


Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen van ErfgoedEvent?  Klik dan hier om u uit te schrijven.