Copy

Geslaagde informatie avond Parkhuis

Woensdag 23 maart hebben de initiatiefnemers van het Parkhuis, samen met het bestuur van Stichting Elisabeth Groen, hun plannen gepresenteerd voor ontwikkeling van het voormalig ketelhuis naar Parkhuis. Een groep van 70 mensen kwam bij elkaar bij Nieuwe Erven om hier meer over te horen. Het was een mooie mix van omwonenden, toekomstige ondernemers en andere belangstellenden. Na de aftrap door Lia Bouma van Stichting Elisabeth Groen vertelden de initiatiefnemers wat de drijfveren zijn om het Parkhuis op te zetten en te ontwikkelen. Een plek om elkaar te ontmoeten, te ontdekken en te ontspannen.

Daarna werden  de organisaties geïnterviewd die zich graag willen vestigen in het Parkhuis. Avondvoorzitter Ingrid de Moel van Bouwstenen voor Sociaal gaf hierbij ruimte aan vragen vanuit het publiek aan Kindercentrum Bzzzonder, Kerk van de Nazarener, Samtosha yoga studio, Stichting DoeZo?! en Stichting Elisabeth Groen. Mirjam Wingelaar van de  gemeente Amersfoort beantwoordde  vragen over het proces van aankoop van het ketelhuis. Omwonenden kregen de ruimte om hun zorgen over de verkeerslogistiek en parkeermogelijkheid te delen.

De initiatiefnemers kijken terug op een geslaagde avond. Binnenkort volgen nieuwe bijeenkomsten, voor mensen die mee willen denken, doen of investeren in dit unieke initiatief in Amersfoort!

Even voorstellen: De initiatiefnemers

Marc van Leent
Na Liendert, Kattenbroek, Berg en Binnenstad woon ik nu in de Schimmelpenninckbuurt. Daar heeft mijn bedrijf, de Wijkplaats, in 2013 het voormalige café de Rooie Cent aan de Hooglandseweg Zuid gekocht. We hebben er een plek van gemaakt om zelf te kunnen werken, maar ook een plek die van betekenis is voor de stad. Dat smaakte naar meer. Vandaar dat ik enthousiast ben aangehaakt bij het Parkhuisinitiatief. Als vastgoed-adviseur zie ik veel gebouwen in het land die op papier een ontmoetings-functie hebben, maar in de praktijk slecht gebruikt en weinig gastvrij zijn. In het Parkhuis ligt een kans om te laten zien dat het veel beter en leuker kan. Daar werk ik graag aan mee.
 
Ilse Kamphuis
Sinds 2002 woon ik met mijn gezin in Amersfoort  in het Leusder-kwartier. Ik werk als zelfstandig opleidings/ veranderkundige bij diverse organisaties in het land. Begin 2015 besloot ik om te kijken hoe ik mijn kennis en ervaring ook kan inzetten voor maatschappelijke projecten in Amersfoort.  In april vorig jaar zette ik voor het eerst een voet over de deur van het ketelhuis. Ik was direct 'verkocht'. Dit was hét gebouw om een plek te creëren waar bewoners van de stad Amersfoort elkaar weer kunnen tegenkomen. Een gebouw waar ruimte is om samen te ontdekken, rust te vinden, gezamenlijke activiteiten op te zetten en te leren van elkaar. Ik kijk er nu al naar uit om in het voorjaar van 2017 op het terras van het Parkhuis te genieten van alles wat zich in het park en het gebouw gaat ontwikkelen.
Michiel van Rennes
Als vader van 5 kinderen ontdekte ik dat mijn kinderen niet samen konden opgroeien in de wijk Vathorst waar wij toen woonden. Voor mijn 2 kinderen 'met etiket' (Downsyndroom en Rett syndroom) was het niet mogelijk om bijvoorbeeld gewoon naar de reguliere kinderopvang te gaan. Daarom heb ik 6 jaar geleden het initiatief genomen om Bzzzonder op te richten: kinderopvang en meer waarbij kinderen met en zonder extra zorg samen kunnen opgroeien en iedereen bijzonder is. Vanuit mijn achtergrond als projectontwikkelaar kwam de wens om kinderbelevings-centra te realiseren. Leuke plekken midden in de wijk en samenleving waar jong en oud met en zonder zorg elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, talenten ontdekken en voor elkaar kunnen zorgen. Plekken waar mensen met passie werken en leren. Waar iedereen welkom is en gedacht wordt in mogelijkheden. Het Parkhuis wordt zo'n centrale plek midden in Amersfoort. Uiteraard krijgt het uiteindelijk een unieke invulling omdat de locatie en de mensen die er gaan 'wonen' dit samen gaan vormen.
 

Waar zijn we mee bezig:

  • Voorlopige aankoop Ketelhuis van de gemeente
  • Op zoek naar particuliere investeerders
  • Contacten leggen met buren en geïnteresseerde organisaties

Meer informatie over het Parkhuis is te vinden op de website, via Twitter, de site van Elisabeth Groen en via de lokale media. Binnenkort ook op Facebook.

Uitschrijven nieuwsbrief
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Parkhuis · Gezelenstraat 9 · Amsterdam, Nh 1011 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp