Copy
Nyhedsbrev fra SF i Europa-Parlamentet 10. oktober 2022

Folketingsvalget er udskrevet: Husk nu Europa-politikken!

Statsminister Mette Frederiksen har i denne uge som forventet udskrevet valg til Folketinget. Valget afholdes 1. november, og i løbet af valgkampen er der rig mulighed for at komme rundt om en lang række vigtige emner som klima, velfærd, børns trivsel og bekæmpelse af inflation.
 
Efter Rusland har begrænset eksporten af gas er prisen på energi sendt på himmelflugt, hvilket har pustet inflationen op på det højeste niveau i 40 år. De eksploderende energipriser kan, ligesom mange af de øvrige udfordringer Ukraine-krisen påfører os, kun overkommes gennem europæiske løsninger. Derfor er det vigtigt at vi i valgkampen ikke glemmer det europæiske perspektiv, men at det derimod bliver en lejlighed til at diskutere hvordan vi sikrer gode europæiske løsninger. Og glem heller ikke at det er regeringen der i EU-Rådet vedtager lovene sammen med os i EU-Parlamentet. Det er ikke ligemeget hvem der repræsenterer os.
 
Efter valget skal der straks sættes skub i forhandlingerne om en ny Europa-politisk aftale. Den nuværende aftale er snart 15 år gammel og trænger i den grad til en opdatering. Desværre lykkedes det ikke regeringen at få aftalen på plads før valget, og det bør derfor være en central prioritet så snart en ny (forhåbentlig) rød-grøn regering kommer i gang.
 
Rigtig god valgkamp!

Grønne forbrugere og metanudslip i miljøudvalget

Miljøudvalget skal i eftermiddag blandt andet diskutere Kommissionens udspil til at reducere metanudledninger fra energisektoren. Forslaget er meget svagt og mangler blandt meget andet et overordnet reduktionsmål for disse udledninger.
 
At reducere udledningerne af metan, der på kort sigt er 27-30 gange mere klimaskadeligt end CO2, er afgørende for at bremse klimaforandringerne. Men forslaget adresserer under 10% af EU’s udledninger da langt det meste metan kommer fra produktionen af husdyr.
 
Derudover debatterer udvalget også udkastet til et direktiv der skal forbedre forbrugeres muligheder for at navigere i den grønne omstilling. Blandt andet gennem bedre information og regulering af hvordan firmaer må anprise deres produkter.
 
Udvalgsmødet begynder kl. 15 og kan som altid følges online her.

Kira skal lede De Grønnes kampagne for social og økonomisk retfærdighed

Klimakrisen raser derudaf og rammer dem, som sviner allermindst. Energiselskaber tjener styrtende på energikrisen, mens almindelige mennesker kæmper for at betale deres elregning. Rige individer gør alverdens krumspring for at placere deres formuer i skattely, så de kan slippe for at betale skat og undgå at bidrage til fællesskabet - alt imens verden skriger på flere ressourcer til at håndtere uoverskuelige krisesituationer.
 
Der er problemer nok, men heldigvis har vi også politiske værktøjer til at håndtere mange af dem. Det kræver bare vilje og politisk handling - og det vil Kira sammen med Den Grønne Gruppe sætte fokus på i løbet af efteråret.
 
Følg kampagnen og hold øje med en række spændende aktiviteter på Facebook og Twitter.

Coming out day stadig vigtig i 2022

Den 11. oktober er ‘Coming Out Day’ -  en årlig fejring af de modige LGBTI+ personer som beslutter sig for at leve åbent. At springe ud er en unik oplevelse for enhver LGBTI+ person og ikke noget man kun gør én gang. Mange LGBTI+ personer som springer ud til deres venner og familie skal måske senere springe ud igen til skole og arbejde. For nogle er det ikke noget særligt at gøre det, mens det for andre stadig er en stor udfordring pga. diskrimination. Vi ser i EU store tilbageskridt for LGBTI+ rettigheder. Det er derfor stadig en meget vigtigt sag at sætte fokus på.

Læs mere om LGBTI+ rettigheder i Europa: https://www.ilga-europe.org/


Foto: Simon Læssøe

Ugens tweet

Hvis du vil følge med i Margrete og Kiras arbejde i Europa-Parlamentet, så tilmeld dig nyhedsbrevet her:
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Margretes Facebook
Margretes Twitter
Margretes hjemmeside
Copyright © 2022 SF - Socialistisk Folkeparti, All rights reserved.