Copy
Nyhedsbrev fra SF i Europa-Parlamentet 31. oktober 2022

Husk at stemme i morgen – og gerne på SF

I morgen er valgdag i Danmark, og hver en stemme tæller. Vi håber især at du vil tænke på fremtiden når du står i stemmeboksen i morgen og sætte kryds ved nogen der tager klimakrisen og de unges mistrivsel alvorligt.
 
Hvis du mener vi skal lukke landbrugets klima-smuthul, sørge for langt mere vild natur, passe på drikkevandet, indføre en mærkbar flyafgift, hæve klimamålet til 80 % i 2030, udfase fossilbilerne om tre år, hjælpe vores børn og unge med at få ro på og sørge for ligeløn og gode arbejdsvilkår i bl.a. sundhedssektoren, så er SF det mest oplagte valg
 
Men uanset hvad – så stem. Det har sjældent været så vigtigt som nu. God valgdag!

Besøg af folkeskolepraktikant

Jeg hedder Vera, og jeg har været 9. klasses praktikant hos Kira i denne uge. Der her været Gender Equality week i Europa-Parlamentet. I den forbindelse har jeg været med til en høring om bedre seksualundervisning for at modarbejde seksuel vold og til et møde om ”Gender Inequality in the Energy Sector”.
 
Udover møderne har jeg også fået en meget større forståelse for hvordan hele EU og parlamentet virker. Blandt andet ved en rundtur hvor vi kom forbi de forskellige dele af EU-Parlamentet. Det har været fedt at opleve simultantolkene og hvordan man sagtens kan forhandle sig frem til en løsning på trods af sprog og nationalitet.
 
Det har også været fedt at se Bruxelles som er en by hvor EU er synlig og bliver fejret på en helt anden måde end i Danmark. For i Danmark kan vi godt have en tendens til at glemme EU. Det synes jeg er en fejl.

Margrete vil forbedre regler for rensning af spildevand

I sidste uge offentliggjorde Kommissionen sin Nulforureningspakke der blandt andet indeholder en revidering af byspildevandsdirektivet. Margrete kommer til at forhandle direktivet for Den Grønne Gruppe hvor hun vil satse på at skærpe ambitionerne for rensning af vores spildevand så vi kan sikre bedst mulig beskyttelse af vandmiljøet og vores sundhed.
 
Kommissionens udspil indeholder flere gode takter, for eksempel et forslag om at sektoren skal være energineutral senest i 2040 og et fokus på mikroplastik og PFAS-kemikalier. Samtidig skal spildevandsrensningen være mere omkostningseffektiv og kvaliteten af slam skal forbedres så det kan genanvendes i højere grad og bidrage til en cirkulær økonomi.  
 
Vigtigst er det at kvaliteten af vores vandmiljø forbedres. Floder, søer og kystnære havområder samt vores grundvand er forurenet i stort omfang, og revideringen af spildevandsdirektivet skal bidrage til at vende denne udvikling.  
 
Revideringen af direktivet skal forhandles i løbet af de kommende måneder. Du kan læse Kommissionens udspil her.

Rwanda-modellen er urealistisk

Margrete har sammen med Lisbeth Bech-Nielsen og Jacob Mark skrevet et debatindlæg i Altinget om SF’s holdning til en ansvarlig flygtningepolitik. De kommer bl.a. ind på, hvor håbløs Rwandamodellen er og hvorfor den ikke er en humanistisk ændring af asylsystemet, som regeringen ellers argumenterer for. Tværtimod er solidaritet og fælles EU-løsninger vejen frem til at mere humant asylsystem i EU. Debatindlægget kan du læse her.

Margrete inviterer til Allehelgensaften i Eliaskirken

Margrete og Ida Auken afholder i aften ”En samtale om håb i en mørk tid” i Eliaskirken på Vesterbro kl. 18.30-19.45. I en tid med mange kriser synes håbet til tider at være langt væk og det er netop at få håbet tilbage, som aftenen vil handle om. Der vil være indslag fra Pernille Rosendahl, Karin Kjærgaard fra NGO’en Exist og Elaheh Peyman Granov, som kom til Danmark fra Iran som 7-årig.
 
Du kan læse mere om aftenens event her.

Palæstinensere har ret til frihed

Tak til Mogens Lykketoft og fire andre tidligere europæiske udenrigsministre der skriver at vi som verdenssamfund må stoppe dobbeltmoralen overfor Israels mishandling og annektering af det besatte Palæstina. Palæstinenserne har lige så meget ret til frihed, værdighed og selvbestemmelse som ukrainerne.
Læs mere her

Ugens tweet

Hvis du vil følge med i Margrete og Kiras arbejde i Europa-Parlamentet, så tilmeld dig nyhedsbrevet her:
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Margretes Facebook
Margretes Twitter
Margretes hjemmeside
Copyright © 2022 SF - Socialistisk Folkeparti, All rights reserved.