Copy
Nyhedsbrev fra SF i Europa-Parlamentet 21. november 2022

Kære <<Fornavn>>

I dag drager vi endnu engang til Strasbourg til plenarsamling og afstemninger hele ugen. Programmet er godt fyldt med alt fra godkendelse af ny lovgivning der skal få flere kvinder i bestyrelser til en debat om et fælles EU-løsning for asyl og flygtninge.

Se hele programmet her - og rul ned for at læse hvad der ellers optager os.

Bedste hilsner,
Kira og Margrete 

Nye tal: Næsten 40% af multinationale virksomheders profit skjules i skattely

Multinationale virksomheder gør alverdens krumspring for at undgå at bidrage til fællesskabet, og det er fuldstændig uacceptabelt - og endnu værre i en tid hvor både inflations- og energikrise hærger vores samfund. 

Det viser et opdateret studie der også kommer med et interaktivt verdenskort der viser hvor meget lande enten går glip af eller tjener på skattely. Her kan man se at Danmark mister 11% i selskabsskatter hvert år, altså cirka 37 milliarder. Penge der kunne være blevet investeret i at bekæmpe børn og unges mistrivsel, få flere hænder i ældreplejen eller grøn omstilling. Nu går de i stedet til at forgylde allerede stinkerige virksomhedsejere.

Du kan se kortet her. Og hvis du sidder tilbage med en følelse af forargelse og magtesløshed, så kan du bagefter læse De Grønnes bud på et skattefix her – vi kæmper nemlig hårdt for et retfærdigt skattesystem.

EU til kamp mod næringsstofforurening 

I sin ’jord til bord’-strategi fra 2020 satte EU sig for at reducere tabet af næringsstoffer med mindst 50% og brugen af gødning med mindst 20% inden 2030. Det er utrolig vigtigt da DE mange næringsstoffer er en af de største trusler mod blandt andet vores vandmiljø og en væsentlig kilde til farlig luftforurening. 

Til foråret forventer vi at Kommissionen lancerer en handlingsplan for håndteringen af næringsstoffer i EU, og i den forbindelse er Margrete vært for en debat om hvordan reduktionsmålene bedst kan nås. Det foregår tirsdag den 29. november 13:30-15:30.

Hvis du er interesseret i debatten, kan du læse programmet her og følge med online her.

Invitation til kæmpe grøn kongres og gratis fyraftensmøde om ’Windfall-tax’

Som optakt til EGP-kongressen med over tusind grønne aktivister, ministre, meningsdannere og folkevalgte 2. – 4. december inviterer Kira torsdag 1 december til fyraftensmøde om en grøn og social retfærdig skat i en krisetid.

Arrangementet vil især omhandle såkaldt windfall-tax som en del af løsningen på energi- og inflationskrisen. Der vil både være spændende oplæg og en afsluttende debat mellem Rådet for Grøn Omstilling, Oxfam Ibis og Kira. Arrangementet bliver afholdt i Landstingssalen på Christiansborg og foregår på engelsk. 

Se programmet og tilmeld dig på dette link. Arrangementet bliver også livestreamet via Facebook-eventet.

PS. Der er også stadig mulighed for tilmelde sig EPG-kongressen her. SF tilbyder at refundere billetten og transport over 100 kr. for medlemmer. Refunderingen sker ved at indsende betalingsbekræftelsen til Jens Andersen på jens.andersen@ft.dk.

Husk planeten Black Friday

Black er Friday lige om hjørnet, og der langes igen i år mange tilbudsvarer og billigt tøj over disken - men til hvilken pris? 

Black Friday er det ultimative amerikaniserede symbol på en ’brug og smid væk’-kultur som driver det overforbrug der er direkte ødelæggende for klimaet og miljøet. Særligt i tekstilindustrien bruges der mange ressourcer da fast fashion fordrer nyt, billigt (og dårligt produceret) tøj i butikkerne hele tiden. I gennemsnit smider EU-borgere 11 kg tøj væk om året, og det tal vokser – den udvikling må stoppes! 

EU-Kommissionen er kommet med et forslag til at revidere det såkaldte Eco-design-direktiv for at gøre tekstilproduktionen mere bæredygtig b.la. gennem udvidet producentansvar og krav om mere genbrug og genanvendelse hele vejen igennem. Forslaget er en start, men det går for langsomt med at lovgive sig ud af overforbruget - der skal adfærdsændringer til, og det bør begynde nu Black Friday. 

Så derfor en lille bøn til dig på fredag: Køb kvalitet, køb kun det du har brug for og helst ingenting. 

 

Ugens tweet

Hvis du vil følge med i Margrete og Kiras arbejde i Europa-Parlamentet, så tilmeld dig nyhedsbrevet her:
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Margretes Facebook
Margretes Twitter
Margretes hjemmeside
Copyright © 2022 SF - Socialistisk Folkeparti, All rights reserved.