Copy
Nyhedsbrev fra SF i Europa-Parlamentet 6. marts 2023

Kan vi hjælpe danske børn hjem fra Syrien?

På torsdag har Margrete møde med Natascha Rée Mikkelsen og Knud Foldschack fra organisationen Repatriate the Children. De skal diskutere muligheden for at indsende en borgerklage over den manglende hjemtagelse af de fem danske børn og deres mødre der stadig sidder i fangelejrene al-Hoj og al-Roj i Syrien.

Sidste år lykkedes det bedsteforældrene til 13 spanske børn der sad i de samme lejre, at få børnene og deres mødre hjem. Borgerklageudvalgets behandling af deres sag satte den spanske regering under pres. Forhåbentlig kan det samme ske i Danmark.

Læs mere om Repatriate the Childrens arbejde her.

Glædelig kvindernes kampdag!

På onsdag er det international kvindekampdag, og millioner af kvinder i al deres mangfoldighed i EU og på verdensplan samles for at strejke, protestere og markere 8. marts. Dagen markeres også hos De Grønne hvor vi arbejder målrettet på at opnå ligestilling mellem kønnene i alle dele af EU-politikken.

I EU-Parlamentet har SF sat afgørende præg på forslaget om lønåbenhed med Kira som chefforhandler, og senere på måneden stemmer vi om resultatet og det endelige forslag - det kommer vi til at fejre.

Samtidig fortsætter arbejdet i EU-Parlamentet med forslaget om at styrke indsatsen mod kønsbaseret vold – og meget andet.

God 8. marts, god kampdag!

Forhandlingerne om nye regler for byspildevand går i gang

Margrete skal som bekendt forhandle EU’s nye regler for spildevand fra byer for De Grønne. Siden EU-Kommissionen præsenterede sit udspil i oktober, har vi haft travlt med at læse og mødes med interessenter for at danne os et overblik over udfordringerne.

Tirsdag har vi så det første politiske møde mellem forhandlerne fra parlamentets politiske grupper. Her får vi mulighed for at føle hinanden på tænderne og danne os et overblik over de andre gruppers prioriteter. Forhandlingerne går dog først for alvor i gang når alle grupperne har indleveret deres ændringsforslag i begyndelsen af maj.

Margrete i Palæstina: Læs rejseberetningen

20.-24. februar var Margrete i Palæstina som leder af EU-Parlamentets delegation. Israels ulovlige bosættelser og deres de facto annektering af store dele af Palæstina er speedet gevaldigt op med den nye højre-rabiate regering i Israel: huse rives ned i hidtil uset tempo, mennesker fordrives fra deres hjem og jord, fængslingerne også af børn tager til, og drabene på civile øges.

Det internationale samfund – og Danmark – må ikke længere blot se til. Delegationens sammenfattende rapport fra rejsen er nu klar og kan læses her.

Onsdag morgen mødes Margrete og andre fra De Grønne med Ori Gavati fra Breaking the Silence og Dana Golan fra OFEK – The Israeli Center for Public Affairs. De er i Bruxelles for at fortælle om den nye ultra-nationalistiske israelske regerings planer om at udvide bosættelserne og lovgive mod menneskerets-organisationer.

Selvom den nye regerings politik ikke er grundlæggende forandret fra de tidligere, er der alligevel sket et skift hvilket de kæmpestore demonstrationer i Israel også er tegn på. Den demokratiske situation i Israel er meget alvorlig. Forhåbentlig kommer de store demonstrationer også til at rette sig mod Israel som en besættelsesmagt og apartheid-stat. Fredsfløjen findes jo i Israel selvom den har været næsten usynlig i lang tid
 
Læs mere om OFEK her og Breaking the Silence her.

Lær om byers håndtering af ekstreme vandmængder

Det er veldokumenteret at klimaforandringerne medfører mere ekstrem nedbør, flere tørkeperioder og stigende vandstand i havene. Det skaber blandt andet store udfordringer i byer hvor de lokale myndigheders rettidige omhu og grundig planlægning er altafgørende for vores velfærd, sundhed og for miljøet.

Margrete er onsdag eftermiddag vært for en debat om netop håndteringen af vand-relaterede udfordringer i vores store byer. Repræsentanter for København og Porto vil gennemgå deres erfaringer fra egne indsatser i dialog med eksperter fra EU-Kommissionen, World Resources Institute og Nestlé.Debatten er arrangeret af GLOBE EU-netværket af miljølovgivere som Margrete er medlem af.

Du kan læse mere her og tilmelde dig her.

Ugens tweet

Hvis du vil følge med i Margrete og Kiras arbejde i Europa-Parlamentet, så tilmeld dig nyhedsbrevet her:
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Margretes Facebook
Margretes Twitter
Margretes hjemmeside
Copyright © 2023 SF - Socialistisk Folkeparti, All rights reserved.