Copy
Nyhedsbrev fra SF i Europa-Parlamentet 6. februar 2023

Kære <<Fornavn>>

Nu skal der fart på den bæredygtige transport!

Europa-Kommissionen har nemlig fremlagt en plan for bedre toglinjer på tværs af de europæiske lande. Der skal flere både dag- og nattog på lange, sammenhængende stræk så vi alle nemmere kan vælge den klima- og miljøvenlige rejseform.

Som togrejsende ved man hvor svært og dyrt det er at booke togrejser på tværs af grænser. De nationale togsystemer har virkelig brug for at vi fra EU’s side sætter gang i en reel koordinering og hurtig udvikling.
 
Europa-Parlamentets transportudvalg har forhandlet en såkaldt resolution der kræver at Kommissionen laver en europæisk cykelstrategi. Cykling er en vigtig del af den grønne omstilling - og et sundt, billigt og funktionelt alternativ til de mange korte bilture.
 
Gode vilkår for cyklister, cykelturisme, el-cyklisme og sammentænkning af kollektiv transport og cyklisme skal vi have langt mere af, synes du ikke?


Bedste hilsner,
Margrete og Kira

Margrete rejser til Palæstina

I uge 8 rejser Margrete til Palæstina med 7 andre medlemmer af parlamentets Palæstina-delegation. De skal møde både palæstinensiske og israelske NGO’er og repræsentanter for de palæstinensiske myndigheder samt de politiske partier.
 
Situationen er højspændt. Allerede her i den første måned af 2023 er der dræbt 36 palæstinensere, og 2022 var det blodigste år siden FN begyndte at tælle i 2005. Antallet af dræbte israelere er langt mindre, men er også steget.
 
Vi skal fra EU’s side stoppe med mere eller mindre tydelige fordømmelser af Israels langvarige, ulovlige besættelse og omsider sætte handling bag. Ellers sker der ingen forbedringer. Selv hvis den nytilkomne national-ekstremistiske regering væltes, hvilket ikke er usandsynligt, er det ingen løsning bare at vende tilbage til situationen før. Den var også og i tiltagende grad forfærdelig og er fuldt dokumenteret som en apartheid-stat. Det er en krigsforbrydelse iflg. ICC, den internationale krigsforbryderdomstol.
 
EU og medlemslandene skal hurtigt gribe til flere af de handlemuligheder der er for hånden og gå efter at få den internationale lovgivning overholdt. Folkeretten gælder altså også for Israel. Slut med bosættelserne, de daglige overgreb, drab, umotiverede anholdelser og årelange fængslinger, ofte uden rettergang. Besættelsen skal stoppe. 

Statsstøtte til grønne virksomheder

I denne uge præsenterede EU-Kommissionen Europas svar på den amerikanske statsstøttepakke til den grønne industri der også går under navnet 'Inflation Reduction Act'. De nye og mere lempelige regler skal gælde frem til 2025 og skal fastholde grønne arbejdspladser i Europa gennem statsstøtte og skattefradrag til grønne virksomheder.
 
Med det nye udspil står EU overfor en politisk armlægning af dimensioner som allerede starter på EU-topmødet i denne uge. I SF synes vi regeringen skal være på forkant og sikre at spørgsmålet om skattely-virksomheder adresseres så der ikke går statsstøtte-milliarder til skattelyvirksomheder.

Velkommen til Eline og Kristoffer

Det er den skønne tid på året! Efter et vemodigt, men taknemmeligt, farvel til vores forrige praktikanter Thilippa og Anne, siger vi i denne uge velkommen til de to nye: Eline og Kristoffer.
 
Eline læser statskundskab på KU og har tidligere erfaring fra blandt andet Energistyrelsen og Ritzau. Hun skal især hjælpe Margrete med arbejdet i Borgerklageudvalget, PETI. Kristoffer er journaliststuderende på DMJX og skal i sin praktik især hjælpe Kira med presse og kommunikation.
 
Vi glæder os meget til at lære dem at kende og til at arbejde sammen med dem de næste fem måneder.

Ugens tweet

Hvis du vil følge med i Margrete og Kiras arbejde i Europa-Parlamentet, så tilmeld dig nyhedsbrevet her:
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Margretes Facebook
Margretes Twitter
Margretes hjemmeside
Copyright © 2023 SF - Socialistisk Folkeparti, All rights reserved.