Copy
Nyhedsbrev fra SF i Europa-Parlamentet 22. marts 2021

Ingen børn skal vokse op i fattigdom

Meget få politikere i EU ønsker at børn vokser op i fattigdom. Desværre er realiteten at i 2019 levede 22,2% af de europæiske børn tæt på eller under fattigdomsgrænsen. Det er et skræmmende højt tal.

EU-institutionerne og især i Europa-Parlamentet har derfor længe arbejdet for en ’børnegaranti’ der skal garantere at hvert barn som lever i fattigdom, kan få adgang til gratis sundhedspleje, gratis uddannelse, gratis børnepasning, en ordentlig bolig og mad nok som led i en europæisk plan til bekæmpelse af børnefattigdom.
 
Onsdag kommer Kommissionen med en anbefaling til hvordan medlemsstaterne kan leve op til disse principper. Vi er spændte på hvad Kommissionen har tænkt sig for det er helt sikker en meget vigtig dagsorden i såvel EU og som for os i SF. 

DR3 har fulgt Kira i halvandet år - se resultatet i ny dokumentar

Politik kan være et hårdt sted at være. Især hvis man er ung og uprøvet. Men Kira har fundet et unikt fællesskab med andre unge kvinder der er aktive i ungdomspolitik i forskellige partier. De er dybt uenige om hvordan samfundet skal se ud, men de støtter alligevel hinanden i deres kamp for at opnå hver deres form for forandring.

DR3 har fulgt Kira og de andre med et kamera i halvandet år, og nu er dokumentarserien endelig færdig. Det er blevet supergodt hvis vi selv skal sige det! Se 'Benhårde Veninder' på DR3 her.

Lys forude? Det arabiske forår i Egypten 10 år senere

Hvordan går det i Egypten, 10 år efter egypterne protesterede mod præsident Mubarak vinteren 2011?  Det arabiske forår blev ikke den fløjlsrevolution der udskiftede autoritære magter med demokrati for folket i store dele af Mellemøsten, men er der tegn på at der er sået noget om demokratisk reform og øget social retfærdighed i Egypten der ikke er kvalt her 10 år senere?
 
Oxfam Ibis, Kvinfo, Amnesty International, Globalt fokus og EuroMed Rights inviterer til debat om emnet, og Margrete bidrager i anden halvdel af arrangementet. Du kan følge med her.

Forårstopmøde i coronaens tegn

Corona-pandemien er blevet et fast dagsordenspunkt på EU-topmøderne, og denne uges forårstopmøde i Det Europæiske Råd bliver ingen undtagelse. Her skal stats- og regeringscheferne bl.a. diskutere vaccineudrulning, indsatsen for at øge produktionskapaciteten i Europa og Kommissionens netop fremsatte forslag om et såkaldt ’grønt certifikat’, der er et EU-coronapas.
 
Forårstopmødet har som sædvanligt en række økonomiske sager på dagsordenen, herunder status på arbejdet med techskat og genopretningen af EU’s økonomi efter corona-pandemien.
 
På udenrigsfronten er den forværrede situation på menneskerettighedsområdet i Tyrkiet et centralt emne. Forholdet mellem EU og Tyrkiet er for tiden historisk dårligt, og med daglige beretninger om Erdogan-regimets menneskerettighedskrænkelser går det lige nu den gale vej.

Vaccine- og sundhedsdebat alle vegne

Torsdag i sidste uge var EU-kommissær og ansvarlig for EU's vaccine-taskforce, Thierry Breton, i Danmark, fredag var sundhedskommisæren til møde i Folketingets Europaudvalg, og i morgen, tirsdag, besøger EU's medicinalagentur (EMA) miljø- og sundhedsudvalget til en debat om brugen af AstraZeneca-vaccinen samt status på godkendelse af nye vaccinekandidater. Senere samme dag besøger chefforhandleren for EU's vaccinestrategi, Sandra Gallina, samme udvalg.
 
SF arbejder fortsat for mere gennemsigtighed i vaccinestrategien og øget vaccineproduktion blandt flere producenter.

Giv verdens skove en hjælpende hånd

EU-borgere bidrager hvert år til 10% af den globale skovrydning gennem vores forbrug. Kaffe, oksekød, sojabønner til dyrefoder og palmeolie er bare nogle af de varer der kan forbindes med skovrydning, og for forbrugerne er det så godt som umuligt at gennemskue hvad man skal gøre for at beskytte verdens skove.
 
Vi har brug for ny EU-lovgivning der sætter bæredygtighedsstandarder, beskytter skove og andre værdifulde økosystemer, sikrer overholdelse af menneskerettigheder i produktionslande og kan gøre op med den rolle finansielle organisationer spiller i ødelæggelsen af biodiversitet.
 
Søndag var det ’Skovens Dag’, og i den anledning har vi lavet en kampagne hvor du nemt og hurtigt kan hjælpe med at presse på for at beskytte verdens skove. Kommissionen er nemlig i gang med at forberede lovgivning der adresserer skovrydning, og på under to minutter kan du her sende et brev og give dem et skub i den rigtige retning. Det håber vi du vil gøre!

Ugens tweet

Vil du se flere opdateringer fra sociale medier? Så klik på ikonerne herunder.
Facebook
Twitter
Website
Hvis du vil følge med i Margrete og Kiras arbejde i Europa-Parlamentet så tilmeld dig nyhedsbrevet her:
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Margretes Facebook
Margretes Twitter
Margretes hjemmeside
Copyright © 2021 SF - Socialistisk Folkeparti, All rights reserved.