Copy
Nyhedsbrev fra SF i Europa-Parlamentet 28. februar 2023

Margrete tager energikrisen op i borgerklageudvalget

Mens millioner af europæere ikke har haft råd til at tænde for varmen eller give børnene madpakke med, har den fossile industri tjent styrtende på energikrisen. Det har fået 91 NGO’er og organisationer til at bringe sagen for EU-Parlamentets borgerklageudvalg hvor Margrete er de Grønnes ordfører. Tirsdag behandles klagen i udvalget og kan følges her.

Fossilindustriens lobbyarbejde har ført til en opretholdelse af status quo. Et centralt punkt er at fossilindustriens lobbyisme også har medført en blokering af en bindende reform af EU's energisystemer. Industrien har nemlig gennem mere end 100 møder fået Kommissionen med på at den eneste måde at erstatte den gas vi før fik fra Rusland, er ved fortsat at importere den, bare andre steder fra.

EU-forbud mod nysalg af fossilbiler er en sejr - men det kommer alt for sent

14. februar stemte et flertal i EU-Parlamentet for et forbud mod nysalg af benzin- og dieselbiler i hele EU efter 2035. Og selv om det er en sejr for miljø- og klimaforkæmpere over hele Europa, er 2035 på ingen måde ambitiøst nok. Vi burde stoppe salget hurtigst muligt - gerne i 2025.

Det forslag var Kira i Information med i sidste uge. Læs hendes indlæg her.

Margrete har været i Palæstina – og mødes denne uge med kristne palæstinensere

På torsdag deltager Margrete i et møde om religionsfrihed og situationen for kristne i Palæstina. Den israelske undertrykkelse rammer de kristne palæstinensere ligesom muslimerne - fordi de er palæstinensere.

Mødet er arrangeret af The Jerusalem Human Rights Consortium som er en sammenslutning af fire ledende menneskeretsorganisationer fra Jerusalem. Der vil blandt andet være oplæg fra den fremtrædende lutherske præst fra Betlehem Mitri Raheb der sidste år udgav bogen Forfølgelsens Politikker på dansk - den er meget anbefalelsesværdig. Med omfattende dokumentation viser den at kristenforfølgelser i Palæstina stort set er en myte. Påstanden er blevet til i det højre-fundamentalistiske kristne miljø i USA.

I sidste uge så Margrete med egne øjne hvor alvorlig situationen er - også for kristne trossamfund i Palæstina.

Det var voldsomt igen at være der og opleve besættelsesmagtens aggressioner - og hvor forladte palæstinensere føler sig. Ikke mindst af det internatonale samfund, især EU, som trods solid viden om vilkårene endnu ikke har søgt at stille Israel til ansvar for de grove overtrædelser af Folkeretten.

Palæstinadelegationen måtte aflyse sit besøg til flygtningelejren Balata på grund af israelernes angreb i Nablus der dræbte 11 palæstinensere og sårede 100. Det var skrapt at få så tæt på - men sådan er dagligdagen efterhånden under besættelsen.

Delegationens rapport vil komme med næste uges nyhedsbrev.

Ugens tweet

Hvis du vil følge med i Margrete og Kiras arbejde i Europa-Parlamentet, så tilmeld dig nyhedsbrevet her:
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Margretes Facebook
Margretes Twitter
Margretes hjemmeside
Copyright © 2023 SF - Socialistisk Folkeparti, All rights reserved.