Copy

Rioja:

Klassieke wijnstreek, Prachtige wijnen

Speciaal voor u geselecteerd en exclusief verkijgbaar bij aProbar

Naar de website
Bezoek aan de Rioja
De afgelopen week hebben wij een bezoek gebracht aan één van de meest klassieke wijnstreken ter wereld: La Rioja. Uiteraard was dit een leuke ervaring, maar wij deden dit voornamelijk om twee redenen:
  • Wij vinden persoonlijk contact met onze wijnmakers belangrijk. We willen weten hoe de wijn smaakt, waarom deze zo smaakt en wat de hand van de wijnmaker hier in is: het vakmanschap. Ook kunnen wij zo zien met wat voor mensen wij een zakenrelatie aangaan en in welke omgeving.
  • Wij willen unieke wijnen aan ons assortiment toevoegen die nergens in Nederland te koop zijn.
Dit is ook wat ons bedrijf uniek maakt; rechtstreeks contact met de wijnmakers.


Temperatuur
De gemiddelde jaartemperatuur in de Rioja ligt op zo’n 14°C. In de winter kan de temperatuur dalen naar 5°C en in de zomer oplopen naar 35°C. Er valt niet meer dan 400mm neerlag per jaar, verdeeld over het hele jaar.


Voor de druiven zijn deze temperaturen ideaal; veel zon en weinig strenge nachten. Hierdoor kan de druif optimaal rijpen.
 
Gebied en klimaat
De Rioja streek is het meest prestigieuze wijngebied van Spanje. In dit gebied loopt de Ebro. Eén van de grotere rivieren in Spanje. Een zijtak hiervan is de Rio Oja en daaraan ontleent het gebied dan ook zijn naam. Het gebied heeft aan de bovenkant (Baskenland) een brede rij bergketens die het gebied beschermt tegen koude zeewinden en overmatige regenval. Hierdoor is het gebied ideaal voor wijnbouw.

Bezoek wijnmakers
Het was fantastisch om onze wijnmakers te bezoeken. Wij realiseerden ons de afgelopen week dan ook, dat contact met onze wijnleveranciers essentieel is. Niet alleen waren onze (nieuwe) wijnleveranciers enorm enthousiast, ze waren ook zeer gastvrij en hadden een hoop te vertellen over hun wijnen. Wij weten nu exact hoe onze wijnen gemaakt worden en welke passie hiermee gepaard gaat. Al onze recente ervaringen brengen we graag aan uw over. Vraag ons er dan ook vooral naar! 

In deze nieuwsbrief wordt wijnhuis Viña Olabarri uitgelicht. aProbar levert als enige exclusief de wijnen van Olabarri in Nederland. Het is een prachtig bedrijf, down to earth en er werken fantastische medewerkers. Zij zijn wars van alle grote, pretentieuze wijnhuizen die moderne Rioja's maken; Olabarri maakt Rioja wijn op hun manier. En die wijnen zijn top!
Olabarri Crianza
12 maanden houtrijping
100% Tempranillo


De wijn heeft een donkere robijnrode kleur, een typische eigenschap van de Tempranillo druif in de regio Haro. Complexe aroma’s van mooie houttonen en hints van donker rood fruit. 
Bestel
Olabarri Gran Reserva
24 maanden houtrijping
100% Tempranillo

Een zeer aromatische rode wijn, waarbij de fruittonen en het zuurtje prachtig in balans zijn. Groots en gebalanceerd in de mond. Je proeft de mooie ontwikkeling van de wijn in de fles.
Bestel
Olabarri Blanco
Druivenblend van Viura 90%, Garnacha & 
Malvasía 10%

Heldere kleur met groene, briljante bubbeltjes. Veel fruitige aroma's in de neus (citrus, appel). Goed gestructureerd in de mond, met de prefecte balans in termen van zuurgraad en alcohol.
Bestel

Uitgelicht: Viña Olabarri

Wij zijn de enige importeur van Viña Olabarri wijnen In Nederland. Het wijnhuis Olabarri maakt de echte, ouderwetse Rioja wijn. Dat wil zeggen: mooie fruitige wijnen met een duidelijke aanwezigheid van houtrijping.

Het wijnhuis is gevestigd aan de buitenkant van de stad Haro (hier zitten de meeste wijnhuizen van de Rioja). Het is een prachtig gebouw in een nog veel mooiere omgeving. Wij hebben het hele proces - van druif tot fles - mogen aanschouwen en weten dan ook alles over het wijnhuis en de wijnen.

De wijnen van Olabarri behoren tot de orgineelste van de Rioja streek. Dat wil zeggen: mooie fruitige wijnen, met duidelijke hints van: donker fruit, vanille, cacao en gedroogde pruimen.

Wij hebben vier varianten:
  • Crianza; 1,5 jaar houtrijping en een halfjaar op de fles
  • Reserva: 1,5 jaar houtrijping en een jaar op de fles
  • Gran reserva: 2 jaar houtrijping en drie jaar op de fles
  • Blanco (wit): Druivenblend van Viurja (90%) Granacha en Malvasia (10%)
Houtrijping vindt plaats in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

Bekijk de wijnen in onze webshop voor meer informatie, of om te bestellen. U bent ook welkom om te komen proeven.


 

Opzoek naar een uniek kerstgeschenk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Een orgineel houten Olabarri krat, met daarin één fles Crianza, één fles Reserva en één fles Gran Reserva. Bovendien krijgt u een luxe Olabarri kelnersmes erbij!
Nu voor maar 
32,50 ipv 39,35
Bestel direct
Relatiegeschenken
Wilt u een ander relatiegeschenk samenstellen op basis van uw eigen wensen? Dan kunnen wij die voor u maken! Zo bent u verzekerd van een mooi, uniek en persoonlijk geschenk. Ook kunnen wij het geschenk bezorgen aan uw relatie. U kunt ons mailen of bellen. Tevens kunt u gewoon langskomen bij onze winkel. Wij helpen u graag.

Activiteiten aProbar:

Tot aan het nieuwe jaar zit onze agenda nagenoeg vol. Wilt u een proeverij bijwonen mail of bel ons dan! Heeft u bijvoorbeeld een top wijn nodig voor kerst? Vraag ons dan vrijblijvend om advies. U kunt wijnen uit ons prachtige assortiment komen proeven, of ons om wijn-spijs advies vragen. Wij vinden dit leuk om samen met u te doen, dus kom dan ook vooral langs bij onze winkel. Het is natuurlijk treurig als u met kerst heerlijk gekookt hebt, maar de wijn bij de maaltijd past er totaal niet bij...

Cava
De jaarwisseling komt er natuurlijk ook weer aan. Speciaal daarvoor hebben wij een aantal mooie Cava's, die extra hard knallen tijdens de jaarwisseling. Onze Cava's zijn niet alleen uniek qua smaak, ze hebben ook een mooie fles met unieke labels. Ze zijn daarom ook uitermate geschikt om te geven als cadeau.
Bekijk Cava's
U bent uiteraard van harte welkom aan de van het Hoffweg 16. Ook kunt u ons altijd bellen of mailen. Tot snel!
 
Team aProbar
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Contact:
aProbar
Prof.dr. J.H. van 't Hoffweg 16
De Bilt, Nederland 3731 KA
Netherlands

Add us to your address book

Of bel ons: 06-53636290
Email Marketing Powered by Mailchimp
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u bij ons ingeschreven staat als wijnliefhebber.
Want to change how you receive these emails?
unsubscribe from this list