Copy
Läs brevet i din webbläsare

Information från stiftelsen

Stiftelsen Biblicum har sitt säte i Ljungby. Där finns ett omfattande bibliotek och där finns förlagets lager och expedition. Styrelsen hade Skype-sammanträde på tisdag kväll och diskuterade bland annat behovet av frivilliga arbetare för förlaget som har utvecklats kännbart sedan webbutiken öppnades 2015. Förlagschef är Ingvar Adriansson, som sköter uppgifter vid sidan av att han är kyrkoherde i S:t Markus församling och ordförande för LBK. Som medhjälpare det senaste året har han haft systrarna Eivor och Kerstin Waljö.

Styrelsen beslöt också lyfta fram ett akut böneämne: Biblicum behöver en föreståndare, som kan leda verksamheten och också på sikt överta redaktörskapet för tidskriften. Tidskriftens nuvarande redaktör Seth Erlandsson utför fortfarande en tung insats, både med tidskriften och som föreläsare / bibelöversättare, men har nått en ålder då det mänskligt sett behövs komplettering med yngre krafter.

Nästa sommar får vi åter möjlighet att ta del av grundlig teologisk undervisning, då prof. John Brug kommer till Ljungby för att 7-17 augusti hålla en kurs om gammaltestamentlig exegetik. Kursen hålls i Ljungby och är i första hand tänkt för teologie studerande och pastorer, men den är öppen för alla intresserade. Den hålls på engelska och vi räknar med ett internationellt inslag bland deltagarna. Detaljinformation kommer att publiceras på Biblicums webbplats, Kommande kurser, och i nästa nummer av Biblicum-Nytt. Men notera tiden redan nu!

Lördagen den 11 mars 2017 ordnas en Biblicumdag i Finland. Platsen är Hotel Polaris i Pedersöre, Edsevö, och finns där E8 korsar väg 68 från Jakobstad. Föreläsare är teol.dr Seth Erlandsson och det blir tre föredrag och dessutom möjlighet till frågor. Temat är Misstron mot Bibeln. Läs närmare om programmet och anmälan. Vi återkommer i nästa Biblicum-Nytt.

Nyhet i Biblicums webbutik:

Med tårar i våra ögon är en liten andaktsbok av Richard Lauersdorf som översatts från engelska och utges av Logos förlag/S:t Johannes evangelisk-lutherska församling i samarbete med Biblicum. Boken utkommer i början av december.

Boken innehåller 25 andakter skrivna särskilt för den som sörjer en älskads död. Varje andakt innehåller ett tröstande ord från Skriften, ett lättläst budskap och en stödjande bön. Ladda ner ett smakprov på de första sidorna.

Kan beställas för 50 kr från webbutiken (plus postningskostnader) men vid köp av 5 ex fås 20 % rabatt (fem för 200 kr). I Finland (Biblicum-depån) 5 € (resp. 20 €).
Julerbjudande

I nr 5/2016 av Bibel och Bekännelse finns ett kampanjerbjudande inför julen. Beställ minst två titlar från Biblicums förlag och vi sänder med en småskrift gratis, dessutom fraktfritt inom Sverige med en rabattkod. Om du inte får tidningen kan du inom kort ladda ner numret som pdf via bekannelse.se.

Motsvarande erbjudande ges också i Finlandsupplagan, men där är gratiserbjudandet lite avvikande beroende på lagertillgången och vi kan inte erbjuda gratis frakt. Erbjudandet gäller till 16 december.
Telegram för kondoleans och gåvor

När en kär vän eller medarbetare går bort vill vi gärna sända en tacksam gåva för att hedra den avlidna. För att underlätta detta har Biblicum nu utarbetat ett kondoleanstelegram, som antingen kan laddas och skrivas ut på lite styvare A4, eller beställas från expeditionen. Sedan kan man sända en gåva av valfri storlek till Biblicum.

Vi har också gjort ett telegram som är lämpligt att sända som hyllning till födelsedagar, konfirmation, bröllop och andra familjehögtider. Då kan gåvan som man uppvaktar med komma Biblicum till del.


Läs mera och ladda ner modellerna här.

Stöd Stiftelsen Biblicum


genom gåvor och förbön! Kontaktuppgifter och bankkonto. Numera finns också möjlighet att stöda med inbetalning via PayPal. Möjligheten att betala böcker via PayPal ska också komma inom kort i webbutiken.
Copyright © 2016 Stiftelsen Biblicum, Alla rättigheter förbehålles.


Vill du ändra hur du får dessa e-postmeddelanden?
Du kan uppdatera dina inställningar eller avsluta prenumerationen.

Email Marketing Powered by Mailchimp