Copy
Min Landsby Nyhedsmail Januar 2017 
View this email in your browser
Min Landsby ønsker jer alle et rigtig godt nytår. 

 

Min Landsby har fået vokseværk!

 

Velkommen til Min Landsbys Nyhedsmail om landsbyer og iværksætteri. Tak for 2016. Et år der for os i Min Landsby har været helt fantastisk. Først VELKOMMEN til alle jer der er kommet med siden sidst. Det er så fedt, at I vil være med. Vi glæder os til samarbejdet med jer alle her i det nye år. Vi har siden sidste nyhedsmail i august haft travlt. Læs videre og find ud af, hvad vi har så travlt med. Den opmærksomme har måske opdaget at teamet også er vokset? Derfor vil vi også sådan helt officielt sige velkommen til Hans Jørgen Wiberg, Founder af Be My Eyes. Han er vores første Advisory Board member og han er lige så vild med landsbyer som os! 


Foto af Hans Jørgen Wiberg, Rikke Skræddergaard og Heino Smed Sørensen fra Rainmaking Loft 
Share
Tweet
Forward

Iværksætteri - også i landsbyerne. 


I sommers modtog vi et opkald fra Helene Gerholm fra Rainmaking Loft. Vores virksomhed var blandt de 24 udvalgte deleøkonomiske projekter, som fik mulighed for at deltage i et skræddersyet accelerationsforløb med det formål at fremme projekterne til yderligere national udvikling. Projekt Deleby iværksat af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Real Dania og Erhversstyrelsens Grøn Omstillingsfond, faciliteret af Rainmaking Innovation var pludselig en realitet for Min Landsby fra Fjaltring. Vi var i løbet af efteråret igennem 6 intense dage, hvor vi blandt andet mødte de 7 deltagende kommuner. Vi lærte de andre deleøkonomiske projekter at kende og fik skabt et spændende netværk. Vi fik også tilknyttet en skarp mentor, som var super til at vejlede os. Det har været et fantastisk forløb.

Enhver iværksætter vil være vild med Rainmaking Loft og Martin Bjerregaards historie om iværksætteriet. Vi afsluttede finalen, hvor vi blandt andet vandt "Største tigerspringer" og så vendte vi hjem med redskaber, som netop nu er i gang med at blive implementeret i virksomhedens arbejdsgang. Vi har en drøm om, at skabe et iværksættermiljø i landsbyen. Vi har jo brug for det - så sidder der nogen derude, der er interesseret i at være med i et projekt - så tag os på ordet !

Foto fra første dag i accelerationsforløbet på Rainmaking Loft. Hanne Hjort Jensen fra Naboskab pitcher og hun gør det fantastisk! 

Min Landsby i Delemagasin. 

Blandt de mange spændende projekter var Min Landsby med til at sætte fokus på landdistrikerne og landsbyernes rolle og virketrang i den deleøkonomiske debat. En debat som er ført videre i det delemagasinet, som er udgivet af partnerne bag Deleby-projektet.   

"Deleby har vist, at deleøkonomi langt fra kun er et digitalt- og storbyfænomen. Det er også et fænomen, der lever i bedste velgående i vores yderområder og landdistrikter. Og måske er det faktisk her, vi finder verdensmestrene i, hvordan robuste naboskaber, fællesskaber og samskabelse om byens rum fungerer.”  Interview med Anne Skovbro, filantropidirektør, Realdania

Vil du læse mere om Min Landsby og magasinet Deleby kan du læse det gratis herunder:


På side 78-79 kan du læse om Min Landsby
 


 

 


 

Konference om Deleøkonomien.

I september blev vi inviteret i Politikkens hus: 

Dansk Arkitektur Center og Politiken Live invitererede d. 13. september til stor konference om deleøkonomien, der lige nu indtager Danmark med storm! Vi mødte politikere, eksperter, deleøkonomiske projekter og international inspiration fra Amsterdam Sharing City. 

En af de deleøkonomiske projekter var Min Landsby. Vi præsenterede appen og fortalte vores historie. Det var fedt at se Lemvig repræsenteret på Danmarkskortet og ikke mindst at få landsbyerne på dagsordenen! 


 

Vil du dele dit spot med os?


Det er jer ude i landsbyerne, der kender de gode spots. De hyggelige vandreruter, den bedste udsigt eller den lille gård med dørsalgs-skiltet - vil du dele det med andre?
 
Vidste du, at du kan indsende nåle i Landsby kortet? Når din Landsby er med i Min Landsby App kan du gratis dele dine lokale spots. Du finder formularen på Minlandsby.dk - udfyld den og vi placerer din nål i kortet.

Vil din virksomhed være synlig i landsbykortet?

Er du som virksomhed interesseret i at blive repræsenteret i Min Landsby App, så kan du indsende dine kontaktinfo. Det er ganske gratis at få placeret en nål i kortet. Vil du købe en sponsornål eller en reklame, så er du velkommen til at kontakte os for et tilbud. Vil din virksomhed have en sponosrnål? Vi giver 10 % tilbage til landsbyen. Kontakt os og få et godt tilbud. Kom i gang - klik her. 
Læs mere


Januar kalender:
  • 9. januar:        Infomøde med Korinth-Øster Hæsinge
  • 10 januar:               Infomøde med Feldborg 
  • 10.januar: Opstartsmøde med Fjordklyngen
  • 10 januar:             Møde med Middelfart Kommune 
  • 17. januar:    Opstartsmøde med Frørup
  • 17. januar:      Opstartsmøde med Tårup
  • 23 januar:           Møde ang. samkørsel.
  • 30. januar:          Møde med Ødsted-Jerlev

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i at booke et GRATIS infomøde. 

KONTAKT:

Min Landsby 

71 70 29 95
eller
24 75 71 61 

info@minlandsby.dk


 
 
Fra Gudum til Herrested .... 

Det hele startede selvfølgelig i Fjaltring. Men Gudum var den første landsby der ønskede at blive oprettet i Min Landsby App. Derefter fulgte flere af Lemvig Kommunes landsbyer. Nu er der 12 landsbyer fra Lemvig som er kommet med og forsøgsprojektet støttet af forsøgspuljen og LAG midler afsluttes i maj 2017. En del landsbyer fra hele landet fulgte ret hurtigt efter og det er vi selvfølgelig glade for. Den sidste landsby vi har besøgt i år var Herrested i Nyborg Kommune. Men lad os lige samle lidt op siden sidste nyhedsmail som udkom i august ... hvem har vi egentlig besøgt?

Min Landsby App - nu også med integreret Website løsning. 
Vi har besøgt Stenderup halvøen ved Kolding. De har som en af de første (udover Fjaltring!) købt vores website løsning, som er integreret med Min Landsby App.

Se link til deres flotte hjemmeside

Derudover har vi været vidt omkring. En hyggelig fællesspisning i Hampen i Højderyggens Klynge i Ikast-Brande Kommune, vi har været i Skærbæk ved Frederecia, til Årsmøde i Gårslev ved Vejle og så har vi været på besøg i Stestrup Lokalområde i Holbæk Kommune. Vi har været i Lejre Kommune og Guldborgsund Kommune. Vi har været på besøg i Ødslev-Jerlev Lokalråd ved Vejle, Borbjerg-Hvam i Holstebro kommune, Fjordklyngen ved Viborg og landsbyen Herrested i Nyborg Kommune. 

 

 

Kommuner køber app og abonnement til deres landsbyer. 
Efter nytår besøger vi endnu 3 landsbyer i Nyborg Kommune, som har valgt at købe adgang til app og abonnement til 4 landsbyer. Vi har også besøgt Kronjyllands Klynge I Randers Kommune. Randers Kommune var den første kommune der valgte at købe Min Landsby App og abonnement til deres landsbyer i en prøveperiode. Derudover har de købt en klyngehjemmeside, hvor al info skal samles. Den er endnu ikke færdigudviklet. Så vi er i gang med at starte 10 landsbyer op i Randers Kommune. 

Kommune-login er klar til brug. 
Den sidste opdatering i Min Landsby App giver interesserede kommuner mulighed for at logge sig på med et login og skrive nyheder og kalenderarrangementer målrettet direkte til de enkelte landsbyer. Randers Kommune skal netop i gang med at afprøve denne løsning. Vi glæder os til at få endnu flere kommuner og landsbyer med, da vi mener vores løsning kan være med til at løse nogle udfordringer. Nu har kommunen muligheden for kontakte de enkelte landsbyer. Det kan være alt fra "Vi graver fortov op i uge 3 på Mågevej" til "husk at søge landsbypuljen inden 1/8". Vi kommer selvfølgelig ud i kommunerne og fortæller mere om løsningen, hvis det har interesse, så kontakt os og book et møde. 
Landsbytræf i Hornsyld 2016

Min Landsby deltog også i årets landsbytræf, hvor vi havde en stand. Her mødte vi mange initiativer og vi fik talt med både landsbyer og kommuner, som er vilde med Min Landsby App. Derudover nåede vi, at høre to super gode og meget forskellige oplægsholdere Kim Bisgaard og den humoristiske Thomas Skov Gaardsvig. Næste års Landsbytræf er noget helt særlig - læs mere her.
Sæt kryds i kalenderen d. 23. september 2017.
 

Min Landsby I/S 

Kontakt os på info@minlandsby.dk eller 7170 2995  

Læs mere på 
www.minlandsby.dk
 
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


 
Copyright © 2017 Min Landsby, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Følg os på twitter
Like os på facebook
Besøg vores Website