Copy
Min Landsby i TV2 Nyhederne, Forsker: "Lad de nye komme til", opdatering på nye landsbyer. 
View this email in your browser

TV2 Nyhederne på besøg i Fjaltring og hos Min Landsby

TV2 Nyhederne har den sidste tid sat fokus på ‘Det delte Danmark’ – altså den mentalitetskløft og og ikke mindst mangel på forståelse, som folk fra forskellige steder i Danmark har for hinanden. Altså Øst vs. Vest og land vs. storby.

TV2 Nyhedernes gruppe for undersøgende journalistik, har fået lavet en Megafonundersøgelse, som blandt andet viser, at 48 pct af dem, der bor vest for Storebælt ikke mener, at dem på den anden side af Storebælt har forståelse for deres hverdag.

Se indslaget her:

Forsker: "Lad tilflytterne komme med deres vilde drømme"

Min Landsby var tilstede da konferencen "Den nye andelsorganisering og dens betydning for lokal udvikling i landdistrikterne" blev afholdt i fællessalen på Christiansborg. En konference der bød på mange spændende indslag fra lokale andelsorganisationer og eksperter på området.

Et af de spændende oplæg var fra landdistriktforsker Hanne Tanvig fra Københavns Universitet, som gennemgik den historiske udvikling og tilbageblik på andelsbevægelsen i landsbyerne og landdistrikerne. Men herudover kom hun med hendes forskningsresultater, der bl.a. viste, at man ofte ser, at det var de nye tilflyttere der kom med nye tiltag til f.eks. andelsbevægelser. Denne tese blev også underbygget af Otto Lægaard fra Vestervig Byfornyelse, som sagde at der er brug for det friske pust, som nye tilflyttere kommer med til Landsbyen.

Professor emeritus på Aarhus Universitet Steen Hildebrandt lagde vægt på, at vi skulle lade være med at fokusere på landdistriker og bydistrikter, men rette fokus på et samlet samfund. 

Vi tweetede fra konferencen, her kan du se små tweets fra dagen
Foto: Randers Netavis 

Kronjylland Landsbyklynge tager form. 

Sammen med Randers Kommune er vi ved at have oprettet Landsbyerne i Kronjylland Klyngen. Hvis du ikke har fået læst artiklen fra Randers Netavis om klyngen kan du læse den her. På billedet ses de indledende drøftelser om klyngen, og i baggrunden ses Heino fra Min Landsby i samtale med landsbyforsker Jørgen Møller.
Vi kan snart løfte sløret for en speciel webløsning til Kronjyllands landsbyklynge.  
Sammen med Vejle Kommune vil Min Landsby udfordre rammerne for landsby-begrebet - vi glæder os til at fortælle mere om dette konkrete projekt.  

Vejle Kommune vil styrke kommunikationen med Landsbyerne.

Flere landsbyer ved Vejle har opfordret Vejle Kommune til at indgå i et samarbejde, for at opstarte Min Landsby app i de mange lokalområder. Bl.a. har landsbyen Gårslev i Vejle Kommune nu brugt appen i et år, og de udtrykker stor tilfredshed med Min Landsby app. 
Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i Vejle Kommune har set potentialet i Min Landsby app og derfor har de bevilliget økonomisk støtte til landsbyer og lokalområder, der vil i gang med Min Landsby app.

Vejle Kommune er også interesseret i at afprøve vores nye kommunelogin, som giver kommunens medarbejdere mulighed for at sende relevant info direkte ud til de enkelte landsbyer. 

Vejle Kommune skriver i deres indstilling, at de mener at  App’en flytter Smart City på landet. "Lokalråd og kommune kan kommunikere direkte med borgerne og skabe øget viden og større engagement lokalt. Potentiale for øget fornemmelse af tilhørsforhold, samkørsel, guide for turister, indsigt i byen for tilflyttere og fraflyttere. Direkte kommunikation ud i borgernes lommer om generelle tiltag som nye skraldeordninger, tandlægeordninger, biblioteksnyt, kommuneplan og lokalplaner ... " 
  
Min Landsby glæder sig over at kommunen bakker op om deres landsbyer og lokalområder. Vi er i kontakt med landsbyer der gerne vil startes op og vi glæder os til at høre fra endnu flere.
Guldborgsund Kommune er interesseret i at afprøve Min Landsby app i deres landsbyer. Derfor giver de nu mulighed for, at 10 landsbyer kan afprøve Min Landsby app. Så bor du i en landsby i Guldborgsund og vil du have Min Landsby App, så er du velkommen til at kontakte os. Der er allerede et par landsbyer der har meldt sig på banen. Vi glæder os til at møde jer og starte jer op. 

 

Landsbyer sættes i gang ved Nyborg

I Nyborg Kommune sættes nu 4 landsbyer i gang. Her kan du se et indslag fra Tårup og Frørup.

Uddrag af Kalender:

7/2. Fjordklyngen 

7/2. Linde 

8/2. Fjordklyngen 

12/2. Linde v. Randers 

15/2. Møde med Vejle Kommune

21/2. Gjern i Silkeborg 

22/2. Gestved i Vejen 

23/2 Kronjyllands Klynge Randers 

27/2 Viborg landsbysammenslutning 

28/2 Stestrup området v/ Holbæk 

6/3. Korinth-Hæsinge 

22/3. Herrested 

23/3 Ødsted -Jerlev - Vejle 

30/3 Årsmøde - Vejle 

Gang i Gjern

Som den første Landsby i Silkeborg Kommune sætter vi nu gang i Gjern. Tirsdag d. 21/2 kl. 15.30 holder vi informationsmøde i Gjern. 

Find allerede nu Gjern i Min Landsby app
 

Fjordklyngen bliver sat i gang. 

Fjordklyngen er et samarbejde imellem 6 landsbyer i Viborg Kommune. Her har vi netop startet Min Landsby App op. Vi har haft flere infomøder med de 6 landsbyer, som er Låstrup, Nr. Rind, Skals, Skringstrup, Sundstrup og Ulbjerg,  tilsammen hedder de Fjordklyngen, I kan finde dem i appen og se hvad de har at byde på. Vi glæder os over, at kunne byde endnu en landsbyklynge velkommen i Min Landsby fælleskabet.  

 

Linde og Linde

Nu kan du finde 2 X "Linde" i Min Landsby app. Èn ved Struer, som startede op i går, og én ved Randers som er en del af landsbyklyngen Kronjylland. Så derfor kan du se en "Linde - Struer" og "Linde - Randers" på siderne i landsby appen. I kommende opdatering vil vi skabe mulighed for et bedre overblik over landsbyerne på forsiden. 

Min Landsby I/S 

Kontakt os på info@minlandsby.dk eller 7170 2995  

Læs mere på 
www.minlandsby.dk
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2017 Min Landsby, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list