Copy
Wordt deze mail niet correct weergegeven? Bekijk hem hier online.
Beste klant,
 
Even een persoonlijk bericht van ons. We begrijpen dat je momenteel overspoelt wordt met allerlei berichten over het corona-virus, maar toch willen we je persoonlijk op de hoogte brengen van de belangrijkste ontwikkelingen van jouw lokale aanbieder van veel eerste levensbehoeften. 

Het is een onwerkelijke tijd waarin we gedwongen worden om 'letterlijk' afstand te nemen van ons normale dagelijkse leven. Family en Anytime Fitness hebben hun deuren moeten sluiten om verdere verspreiding van het Corona-virus te beperken. Vooral Albert Heijn en Etos lopen aan tegen een drukte die te vergelijken is met de Kerstperiode, maar dan met veel onvoorziene maatregelen die het niet altijd makkelijker maken. Maar wat er ook gebeurd, wij zetten onze schouders eronder!

 Het team van Anytime Fitness is keihard bezig om alle leden 1 op 1 telefonisch te coachen en begeleiden zodat ze fitter en gezonder uit deze crisis komen dan dat ze erin zijn gegaan.

 Het restaurant gedeelte van Family is gesloten, maar er is keihard gewerkt aan een online bestelmodule waardoor het sinds gisteren mogelijk is om, bijna onze complete kaart, af te halen. Wij sturen je later een mail met meer informatie, maar mocht je vanavond al willen genieten van lekker, gemakkelijk en veilig eten op tafel, bestel dan online op family.axel.nl

 Iedereen heeft wel iets meegekregen van de gekte die is ontstaan bij de supermarkten. Vanuit de onzekere situatie waarin we nu leven zijn veel klanten bepaalde producten gaan 'hamsteren'. Onze bestelsystemen en de dagelijkse operatie is hierdoor helemaal van slag geraakt. Met man en macht werken we met z'n allen (distributiecentra, transport en ons topteam in de winkel) om de schappen weer zo goed mogelijk te vullen. 

 Ook Etos heeft te maken gehad met het hamsteren van producten die ons in deze tijd een vorm van bescherming of hulp bieden. Gelukkig krijgen we regelmatig nieuwe voorraad binnen. We kunnen echter tot op heden nog niet garanderen alle gehamsterde artikelen altijd aanwezig zijn.
En nu? Wat te doen?
Vanaf maandag 23 maart gelden voor Albert Heijn en Etos speciale openingstijden voor ouderen (70+). Op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 8.00 uur kan iedereen die tot deze risicogroep behoort, in een rustige winkel op een veilige manier boodschappen doen. 

Voor jouw en onze veiligheid vragen we de geldende regels in onze winkels strikt te volgen.

Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Wij leiden ons personeel op om altijd een stapje opzij te doen voor een klant om niet in de weg te staan. Maar in deze uitzonderlijke situatie vragen wij jou hetzelfde. Geef ook onze medewerkers de tijd en ruimte om de vakken te vullen. Hang niet over een medewerker heen die net producten aan het vullen is die misschien al een paar dagen op waren. Op de plekken waar geen 1,5 meter afstand aangehouden kan worden (bijvoorbeeld bij het afrekenen) hebben wij plexiglas platen geplaatst. Veiligheid voor alles!

Betaal met pin of mobiele telefoon. Dit zorgt ervoor dat er geen hand-op-hand contact ontstaat. Om deze reden zijn we per direct gestopt met het uitgeven al onze koop- en spaarzegels. Wanneer alles weer rustig is wordt dit gewoon weer opgestart.

Neem niet meer producten mee dan dat je nodig hebt. Er is genoeg voor iedereen wanneer we rekening houden met elkaar en alles een beetje eerlijk verdelen. 

Wij zetten veel extra uren in om bijvoorbeeld mandjes en karretjes, handscanners, weegschalen, koeldeuren, kassa's en pinautomaten zo schoon mogelijk te houden. Helaas is het met de hoge druk in de winkels niet mogelijk om deze attributen na gebruik van elke klant schoon te maken. Je vindt voor in de winkel schoonmaakmateriaal zodat je zelf, waar nodig, materialen kunt reinigen voor eigengebruik. 
We hebben elkaar nodig!
Samen kunnen wij dit aan. Deze crisis brengt het beste in mensen naar boven. Nog nooit zijn wij zo trots geweest op al onze medewerkers. 

We moeten zorgen voor een afstand, daar waar het persoonlijke contact binnen onze bedrijven altijd zo belangrijk is geweest. Nu is het aan ons allen de kunst om te kijken hoe we met deze fysieke afstand het persoonlijke contact toch kunnen behouden. Zorg goed voor elkaar,  geef een ander wat vaker een compliment, steek elkaar een hart onder de riem en wees een beetje extra lief voor elkaar.

SAMEN STAAN WE STERK!
 
Met gezonde groet,

Daniël, Mirjam en Barbara Luitjens
en alle medewerkers
Facebookpagina Luitjens Retail
Website Luitjens Retail
Email
Copyright © 2020 Luitjens Retail, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp