Copy
Nieuwsbrief Najaar Noord 2019
Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken
Lieve mensen,

Al een aantal jaren zijn we (Ana, Claasje, Feikje, Gonnie, Hieke en Marleen) bezig activiteiten voor lotgenoten te organiseren op diverse plaatsen in het Noorden, soms is dat in Friesland, dan weer eens in Groningen of Drenthe.

Voor Friesland zijn Ana, Claasje, Feikje en Hieke actief, voor Groningen is dat Gonnie en voor Drenthe Marleen.  Eerst gaat iedereen even vrij nemen, of eventueel op vakantie, maar in het najaar staan er een aantal activiteiten op het programma die wij door middel van deze noordelijke nieuwsbrief graag onder de aandacht willen brengen.

Uitnodiging voor gespreksgroep in Leeuwarden

In september 2019 start een gespreksgroep voor ouders van een overleden kind. De bijeenkomsten zullen eens in de drie weken in Leeuwarden plaatsvinden. De data zijn als volgt: dinsdag 24 september, 15 oktober, 5 november, 26 november en 17 december, steeds om 14.00 uur aan de Tesselschadestraat bij Aan Zet.
De gespreksgroep zal worden geleid door Claasje Nicolai en Hieke de Vries. Per avond gaan we een thema aansnijden, bijvoorbeeld de crematie/begrafenis, of rouw en werk, of hoe gaat het in je eigen familie. Er zijn al enkele deelnemers, maar er kunnen nog mensen bij. Heb je belangstelling geef je dan snel op via: noord@oudersoverledenkind.nl.

Zingen met lotgenoten.

In april 2015 startte Marleen Mulderij haar eigen zangonderneming ‘Fijn zangcoaching’. In december van dat jaar overleed plotseling haar dochter Lonneke (16) ten gevolge van een verkeersongeval. Marleen was bang nooit meer te kunnen zingen, maar het zingen bleek voor haar therapie te zijn en daardoor heeft ze de zangcoaching opnieuw opgepakt en vindt ze veel voldoening het in geven van zanglessen.

Door middel van de zangcoaching kan Marleen lotgenoten helpen te ontdekken wat ze met hun stem kunnen en dat ze daarvan kunnen en mogen genieten. Het maakt niet uit of men getalenteerd is of nauwelijks ervaring heeft.
In de workshop wordt met een groep gezongen. Samen studeren op nummers die emoties kunnen oproepen wordt zo een intieme aangelegenheid. Samen zingen geeft plezier, ruimte, kracht, troost en een fijn gevoel.

De grootte van de groep is hierin niet zo belangrijk, net zo min als de kwaliteit van de stem. Dus wil je de kracht van het samen zingen ervaren, dan ben je van harte welkom op zondag 1 september a.s. in Assen. Er is naast het zingen ook ruimte voor gesprek en het delen van ervaringen.

Activiteit: Zangcoaching
Datum: Zondag 1 september 2019
Voor wie: Leden van OOK, maar ook niet-leden zijn van harte welkom.
Locatie: In de Bunker aan Brunelstraat 6 te Assen
Tijd: 14:00 – 16:30. Opgeven via noord@oudersoverledenkind.nl

locatietheater 14 september, 19.00–21.00 u.

Dans en theatervoorstelling over rouw en afscheid nemen met dans, tekst en live muziek.

Rouw is voor ons als lotgenoten een wispelturig proces: ontkenning, pijn, woede en aanvaarding wisselen elkaar af. Omstanders  ervaren vaak diepe machteloosheid. Onze natuurlijke reactie is pijn te vermijden, maar het gevoel aangaan is misschien wel lichter dan het gevecht ertegen. RAUW is als een spiegel, ze laat je nadenken, voelen, ervaren wat rouw doet, met jou en een ander.

In RAUW vertelt Marloes Schreur vanuit eigen ervaring hoe het is om je geliefde en beide ouders te moeten verliezen en weer verder te moeten met je leven. Haar verhaal dat samen met een danseres en zangeres Malou Swart en violist Remi Adriaansz wordt verteld, is een persoonlijke, ontroerende en positief gewaardeerde voorstelling.

De voorstelling is op 14 september 2019 als locatietheater te zien in het Leeuwarder Bos. Bij de voorstelling hoort een wandeling van en naar de grafheuvel in het bos. OOK biedt voor deze speciale gelegenheid de tickets aan voor een gereduceerd tarief van € 7,50 per persoon.

Voor meer informatie kijk op www.dedansdivisie.nl. Opgeven kan via noord@oudersoverledenkind.nl

Wandelen in Norg, 22 september a.s. 14.00 uur.

OOK-regio Noord nodigt jou uit voor een wandeling op 22 september. We treffen elkaar om 14.00 uur bij Bospaviljoen de Norgerberg, Langeloërweg 63 te Norg en drinken gezamenlijk koffie/thee. De wandeling zal starten om 14:30 uur en zal ongeveer een uur duren. Tijdens de wandeling van ongeveer een uur is ruimte voor rust en gesprek. Daarna kunnen we met koffie/thee napraten tot 16:30 uur in het Bospaviljoen De Norgerberg.
Iedereen is van harte welkom.

Aanmelden is prettig via noord@oudersoverledenkind.nl; mocht je op het laatste moment besluiten mee te wandelen, dan ben je ook welkom.

Workshop haken bij Atelier De Vlinder, Noordwijk d.d. 2 november 13.00 – 16.00 uur

Onder leiding van Dineke Lagerwaard gaan we een fotolijstje haken.

Tijdens het haken is er ruimte om herinneringen op te halen aan uw/jouw overleden zoon of dochter/broer of zus.

Plaats: Gastenboerderij Lucaswolde, Leidijk 22 9825 TA Lucaswolde

Het ronde lijstje heeft een doorsnee van 10,5 a 11 cm en het hartvormige lijstje heeft een doorsnee van 13 bij 12 cm. Wanneer u een foto of bv een geboortekaartje meeneemt kan het meteen ingelijst worden. Graag een haakpen nr 2,5, of 3 meenemen.

Kosten € 12,50 Opgave bij Feikje Smit, liefst telefonisch 0515 424115 of via fkrans@hotmail.nl

Filmmiddag in Heerenveen op 17 november

Vorig jaar in november hebben we de film “Rabbit Hole” gezien bij het filmhuis in Kollum. Ook dit najaar is er weer een filmmiddag rondom het thema van verlies,  deze staat gepland op 17 november om 14.00 uur.

Nadere informatie volgt in september op de website of indien belangstelling stuur een mail naar noord@oudersoverledenkind.nl

Vrijwiligersdag 2019

Save the date - op zaterdag 21 september organiseert ook weer een vrijwilligersdag. Alle details vind je z.s.m. via de website

Heb je nieuws, of wil je jouw verhaal delen? 
Laat het ons weten!
STUUR EEN MAIL

Agenda bijeenkomsten op de website


Regelmatig organiseren vrijwilligers van OOK nieuwe bijeenkomsten: een inloopmiddag, een wandeling, een spreker. Je vindt alle activiteiten in de agenda.

Activiteiten voorjaar 2019


01 sep                     Zangcoaching in assen
14 sep                     Dans en theatervoorstelling: RAUW 
15 sep                     Groepswandeling in Ermelo
21 sep                     Vrijwilligersdag OOK 2019
22 sep                     Groepswandeling rond Dordrecht
22 sep                     Groepswandeling rond Norg
Bekijk de agenda
Facebook
Website
Email
© Ouders Overleden Kind, alle rechten voorbehouden.

Wil je je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of uitschrijven van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp