Copy

Na al die lange weken binnen en in ons eigen huis begint het contact met ‘buiten’ voorzichtig weer op gang te komen. Ook OOK kijkt (voor)uit naar bijeenkomsten waarin we elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten en kunnen praten over onze dierbare kinderen. De eerste keer is dat weer mogelijk tijdens het inloop-café op 6 juni a.s. in Naaldwijk. De ruimte wordt vanzelfsprekend zo ingericht dat we de 1,5 meter richtlijn kunnen aanhouden. Zie de agenda voor de komende periode. We zijn daarnaast nog bezig met nieuwe activiteiten. Houd de website, facebook en instagram in de gaten voor de meest actuele informatie.

We hopen jullie weer snel te treffen. 

Voorstellen vrijwilligerscoördinatoren

Om onze vrijwilligers op een goede manier te ondersteunen, te faciliteren, wegwijs te maken en vraagbaak te zijn, heeft het bestuur Monica van Hest en Heleen Wijntje gevraagd om vrijwilligerscoördinator te worden.

Voor OOK zijn de vrijwilligers immers heel belangrijk. Voor onder meer het steunen van lotgenoten, organiseren van activiteiten, maken van de Nabij, bijhouden van de social media, geven van communicatietrainingen en voorlichting aan professionals.

Graag stellen zij zich kort voor:

Heleen Wijntje
34 jaar geleden is David (we zijn hem altijd Davy blijven noemen) 3 dagen na zijn geboorte overleden. Ik was pas 18 jaar en deze gebeurtenis heeft grote impact gehad op mijn verdere leven én de keuzes die ik maakte. We zijn gezegend met nog vier kinderen en ik ben thuismoeder geweest, me altijd bewust van de kwetsbaarheid van het leven. Inmiddels is ons gezin uitgebreid met 3 schoonkinderen en 2 kleinkinderen. De afgelopen jaren ben ik eindelijk gaan studeren. Op dit moment werk ik, naast de bijspringactiviteiten in het bedrijf van mijn echtgenoot, in de christelijke boekwinkel van Eindhoven. OOK is belangrijk voor me geworden; ik ben immers altijd en óók moeder van een zoon van 3 dagen!

Monica van Hest
In 2009 overleed onze oudste dochter Susanne thuis plotseling in haar slaap. Nog maar 28 jaar oud, getrouwd, moeder van een dochter van 2,5 jaar en zwanger van haar tweede kindje. Mijn wereld veranderde sinds die dag volledig. Door het overlijden van Susanne was ik bijna een jaar niet in staat te werken/te functioneren, ik moest letterlijk op zoek naar wat ik wilde met mijn leven zonder haar. Door te praten over Susanne, (en op te passen op haar dochter), te wandelen en contact te zoeken met andere ouders van een overleden kind hebben wij samen gerouwd. Onze kinderen met hun partners / de kleinkinderen en paar goede vrienden zijn ons tot grote

steun geweest. Mijn man Peter en ik zijn er trots op waar we nu zijn. We missen Susanne vreselijk bij het verdergaan, maar na tien jaar zijn we weer in staat af en toe te genieten van het leven. Ik blijf voor altijd moeder van drie hele mooie dochters en kan met grote dankbaarheid terugkijken op alle jaren dat Susanne in ons leven was. Het blijft voor mij ondraaglijk dat zij haar eigen dochter niet mag zien opgroeien.

Contact

De afgelopen periode hebben Monica en Heleen met alle vrijwilligers telefonisch contact gehad. Monica en Heleen  zijn bereikbaar via mail: vrijwilligers@oudersvanoverledenkind.nl. Schroom niet om contact met hen op te nemen als je vragen of opmerkingen hebt.
Uiteraard ben je meer dan welkom als je je wilt inzetten voor de OOK en kunnen zij je helpen een passende plek te zoeken. Graag wijzen ze je alvast op de communicatietraining
die weer in het najaar 2020 start.
Zet ook alvast de datum van de vrijwilligersdag in je agenda. Deze vindt plaats op 31 oktober 2020. Opgeven mag via het bovenstaande mail adres

Nieuw: Podcasts ‘Maak rouw bespreekbaar’

Ouders Overleden Kind start met een serie podcasts over rouw: maak rouw bespreekbaar. Voor en door ouders van overleden kinderen. 
De podcast is een steeds populairder fenomeen in Nederland. Luisteren naar gesprekken, interviews, radioprogramma’s, muziek, cabaret; over van alles valt een podcast te maken. Het voordeel van een podcast is het zelf in de hand hebben wanneer je luistert. Tijdens het schoonmaken van het huis, in het verkeer of op andere momenten wanneer je je handen te vol hebt om naar een scherm te staren (lees smartphone). Pauzeren kan ook, om later verder te luisteren. Ook binnen OOK willen we op deze manier de mogelijkheid aanpakken om lotgenoten te informeren en/of mee te nemen in verhalen.
Het voordeel van een podcast is dat het toegankelijk is en dat er op een eenvoudige manier informatie wordt overgebracht op de luisteraar. Daarbij is er zoveel aanbod dat er voor elk wat wils te beluisteren valt. Ook zijn podcasts via telefoons en tablets te luisteren via de podcast-app.

De meest recente podcast vind je hier.
 

Doe mee! 

In de podcast ‘OOK – Maak rouw bespreekbaar’ willen we ruimte creëren voor ervaringen, verhalen, informatie en interviews. Rouw, en in ons geval rouwen om (een) overleden kind(eren), is te vergelijken met een vingerafdruk. Niemand rouwt op eenzelfde manier en toch zijn er zoveel overeenkomsten en ervaringen waarin we onszelf kunnen herkennen. Door middel van verschillende thema’s gaan we in gesprek op zoek naar herkenning, troost en perspectief, de pijlers waar de vereniging OOK voor staat. Heb je een idee voor een podcast of wil je medewerking verlenen aan een interview binnen een bepaald thema, laat dit dan per mail weten aan het podcast-team. Zo wordt het een podcast voor en door lotgenoten, maar toegankelijk voor iedereen.

Forum op website weer in werking

De technische storing in het forum is eindelijk verholpen. Jullie kunnen weer op het forum terecht om in een afgeschermde omgeving digitaal met elkaar te praten, vragen te stellen, iets te delen dat je bezig houdt.

Oproep: start communicatietraining in het najaar  

•  Overweeg je om je als vrijwilliger voor lotgenoten te gaan inzetten? 

•  Of wil je eerst onderzoeken of dat iets voor je is? 

Voor iedereen die overweegt om als vrijwilliger voor OOK actief te worden, organiseert de werkgroep trainingen vanaf november weer een communicatietraining. Aan de orde komen ondermeer: waar sta je zelf in je eigen proces, het voeren van gesprekken met lotgenoten en het leiden van gespreksgroepen.  

De training duurt 4 hele zaterdagen en wordt gehouden in De Bron in Amersfoort. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en reiskosten worden vergoed. 

De trainingsdagen zijn: 

  • zaterdag 7 november 2020 

  • zaterdag 12 december 2020 

  • zaterdag 23 januari 2021 en 

  • zaterdag 6 februari 2021. 

Ongeveer een half jaar na het afsluiten van de training wordt in overleg met de deelnemers een terugkomdag gepland om ervaringen te delen. 

Voor meer informatie en om je op te geven kun je contact opnemen met de werkgroep via trainingen@oudersoverledenkind.nl
 

De werkgroep trainingen 

Aart, Adri, Beate en Marja   

“Elkaar nabij zijn” 

Ouderweekend 14 en 15 november 2020 in Baarn

De behoefte om over je overleden kind te praten en je verdriet en gemis met lotgenoten te delen, bindt ons allen. Of je kind pas kort geleden of al een aantal jaren overleden is, maakt daarbij niet uit. Een lotgenoot hoef je niets uit te leggen en dat maakt het makkelijker om te praten over de rouw om je overleden kind(eren) en over het zoeken naar houvast en nieuw perspectief in je leven.   
 

OOK organiseert eenmaal per jaar een weekend waar lotgenoten in een warme, veilige omgeving alle ruimte krijgen om hun verhaal te doen en zo herkenning en troost bij elkaar kunnen vinden. Het thema van het weekend “Elkaar nabij zijn” verwoordt de essentie van deze bijeenkomst: aandacht en tijd hebben voor elkaar. 

We staan stil bij hoe het nu met je gaat en wat je nodig hebt om de komende tijd verder te kunnen. Daarbij is ook tijd ingeruimd voor ontspanning, een creatieve activiteit en het maken van een wandeling in de prachtige bosrijke omgeving.  
 

Het weekend wordt georganiseerd door vier vrijwilligers/lotgenoten en een professioneel begeleider. Ouderparen en ouders die alleen willen komen zijn welkom.  

Het weekend begint zaterdag om 10.00 uur en wordt op zondag om 16.00 uur afgesloten. 

 

Enkele reacties van eerdere deelnemers: 

“Ik ben heel blij dat ik zoveel aardige en inspirerende lotgenoten heb mogen ontmoeten.”  

“Een fijne ervaring, het is nu eenmaal zo dat je vaak het meeste begrip vindt bij lotgenoten.” 

“Vantevoren zag ik er eigenlijk een beetje tegenop, maar het samenzijn met lotgenoten en de fijne en liefdevolle begeleiding hebben me heel erg goed gedaan.” 

 

Je kunt je opgeven voor het ouderweekend via het aanmeldformulier op de website van OOK of door een email te sturen naar ouderweekend@oudersoverledenkind.nl

Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen? Stuur ons dan een email en vermeld je telefoonnummer, dan neemt een van de leden van de werkgroep Ouderweekend contact met je op. 

Agenda activiteiten

zaterdag 06
juni
Tijd: 13:30 - 16:30 
Inloopmiddag in Naaldwijk juni 2020 inloophuis Carma
zondag 20 september
Tijd: 13:30 - 16:00
Wandeling in natuurpark Lelystad Natuurpark Lelystad 
zaterdag 03 oktober 
Tijd: 14:00 - 16:30
Een middag met Ada de Jong in Gelderland Zalencentrum Onder De Toren, Elst 
Zaterdag 10 oktober 
Tijd: 10.30 – 16.30
ALGEMENE LEDENVERGADERING + WORKSHOP n.t.b.
zaterdag 24 oktober 
Tijd: 13:30 - 16:30
Een middag met Ada de Jong in Biddinghuizen Het Koetshuis in Biddinghuizen
zaterdag 31 oktober 
Tijd: 10.00 – 17.00
Vrijwilligersdag n.t.b.
zaterdag 7 november
Tijd: 13:30 - 17:00
THEATER DRAAD VERBINDT MENSEN MET ELKAAR

Inloophuis de Boei in Rotterdam 

Zaterdag 14 november 
Tijd: 10.00 -
Ouderweekend in Baarn conferentiecentrum Drakenburg in Baarn
Zondag 15 november 
Tijd - 16.00
Ouderweekend in Baarn conferentiecentrum Drakenburg in Baarn
zaterdag 19 december 
Tijd: 13:00 - 16:30 
Het Centrum, Constantijnstraat 7A 
Nijverdal
Het Koetshuis in Biddinghuizen

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten klik hier.
 
Begrip
Begrip is het voelen 
wat een ander denkt 
NIET 
het denken 
wat een ander voelt. 

OOK zit nu ook op Instagram!

Volg ons op Instagram en Facebook voor de meest actuele ontwikkelingen:
Instagram Instagram
Facebook Facebook
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Email Email
© Ouders Overleden Kind, alle rechten voorbehouden.

Wil je je veranderen hoe je deze mails ontvangt? 
Je kunt je voorkeuren updaten of uitschrijven van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp