Copy
Nieuwe look website en app

Vrijwilligerswerk is gezond

Hallo <<First Name>>,
 

Mensen die vrijwilligerswerk doen, zouden volgens een Vlaams onderzoek gezonder zijn dan mensen die zich niet als vrijwilliger voor anderen inzetten. Zo verhoogt vrijwilligerswerk de fysieke en psychische activiteit. Dit beschermt mensen tegen functionele achteruitgang en dementie op latere leeftijd. Verder zou vrijwilligerswerk onder andere het zelfvertrouwen kunnen vergroten en de kwaliteit en kwantiteit van iemands sociaal netwerk verbeteren.

Lees hier het volledige artikel (externe link) (Engelstalig)


Feitjes over Horstaandemaasvoorelkaar
Op Horstaandemaasvoorelkaar is nu een dik half jaar online. Er zijn meer dan 110 gebruikers die via dit platform hun vraag of aanbod in vrijwillige (buren)hulp in kaart brengen. Tot op de dag van vandaag zijn er 31 matches gemaakt. En het aantal stijgt nog steeds!

En om inwoners van de gemeente Horst aan de Maas meer te informeren over vrijwilligerswerk in eigen gemeente, zijn wij bezig om de verhalen achter de vrijwilligers te delen. Op de talentenbank staan 3 persoonlijke verhalen over vrijwilligerswerk in gemeente Horst aan de Maas.
Ben jij benieuwd naar hun ervaringen? Klik dan op onderstaande button.
Of wil jij zelf jouw verhaal delen met de andere gebruikers? Stuur dan een email naar info@horstaandemaasvoorelkaar.nl en dan benaderen wij jou voor een leuk gesprek!

Ik word graag geïnspireerd door de persoonlijke verhalen

100ste gebruiker


Ook in 2017 maakt elke 50e aanmelder kans op een dinerbon van La Rondine! 

Op 30 maart jl. kregen Koert Linders en zijn vader een dinerbon van Antonio D’urso eigenaar van La Rondine uit Horst overhandigd.
Koert schreef zich in op Horstaandemaasvoorelkaar met de vraag voor wat hulp in de tuin bij zijn vader.  
Antonio vindt het belangrijk om verenigingen en stichtingen in de gemeenschap te steunen: ”Dat is goed voor het samen leven en dat wil ik stimuleren” aldus Antonio.
Koert en zijn vader vinden het belangrijk om mensen met elkaar in contact te laten komen om elkaar te helpen. Zeker voor de mensen die een jaartje ouder zijn, is het fijn om zo iemand te vinden waar je gezellig iets mee kunt doen. Het vinden van elkaar is mooi en fijn en sluit goed aan bij de gedachte van Horstaandemaasvoorelkaar.

 

Hulp in jouw wijk of dorp


Wist je dat er op Horstaandemaasvoorelkaar een eigen pagina is waarop je kan zien wat er in eigen dorp te vinden is met betrekking tot vrijwillige inzet en burenhulp? In de gemeente Horst aan de Maas zijn er vele (bewoners)initiatieven die zich richten op het helpen van een ander. Dat kan zijn door vraag en aanbod in de wijk of het dorp te verbinden, denk bijv. aan de dorpsondersteuner van America, de dorpsverbinders van Meterik of de Noaberzorgpunten van Meerlo, Tienray en mogelijk ook Swolgen (in oprichting). Maar ook klus- en hulpdiensten in de wijk In de Riet te Horst, in Broekhuizen/-vorst, Grubbenvorst e.o.

Voor een totaal overzicht kun je terecht op de pagina dorps-en-wijk-websites.
Je kunt hier ook op de afbeelding van een dorp klikken. Zo wordt je automatisch doorgezet naar de dorpswebsite van het dorp zelf.

Voucher voor vrijwilligersorganisaties Horst aan de Maas

Het vouchersysteem is een eenmalige subsidie aan vrijwilligersinstellingen voor niet-reguliere maatschappelijke activiteiten.

Voucher aanvragen   Verantwoording doorgeven

Het voucher systeem is een vernieuwende aanvulling op de subsidies voor verenigingen en stichtingen. Verenigingen en stichtingen zijn het kloppend hart van onze samenleving. Zij dragen met hun activiteiten bij aan de vitale gemeenschap die we voor ogen hebben. Als ze daar extra hun best voor doen, krijgen ze een financieel steuntje in de rug. De basis voor het systeem is vertrouwen. De aanvraagprocedure en de voorwaarden zijn daarom eenvoudig. Verantwoording gebeurt achteraf aan de samenleving, niet aan de gemeente.

Voor meer informatie, klik
hier.

 

Voucher aanvragen?

U heeft voor de aanvraag een persoonlijke DigiD nodig. U kunt uw aanvraag uiterlijk tot 1 december 2017 indienen voor projecten of activiteiten die u in 2017 gaat uitvoeren. Na de aanvraag ontvangt u binnen 2 weken bericht.

Cursusaanbod voor vrijwilligersorganisaties

Het runnen van een vrijwilligersorganisatie wordt steeds complexer en vraagt steeds meer van vrijwilligers. Maatschappelijke invloeden zoals vergrijzing, de 24-uurs maatschappij en een toenemende wet- en regelgeving zijn daar een aantal oorzaken van.
Door verschillende organisaties vanuit sport en welzijn wordt ondersteuning aangeboden op het gebied van deskundigheidsbevordering van vrijwilligers.

Zo wordt er dit jaar ook door Synthese en Match, vrijwilligerswerk Venray de cursus BHV herhaling en IVA georganiseerd. Maar ook thema's als signalering van laaggeletterdheid, noaberzorgpunten/ burenhulp en fondswerving staan op de agenda om vrijwilligers te inspireren.
Heeft u zelf behoefte aan een cursus voor uw organisatie en vrijwilligers, klik dan
hier voor het actuele cursusaanbod. Ook als u een talent of deskundigheid heeft die u graag wilt delen met andere vrijwilligers, horen wij hier graag over.
Wilt u zelf aangeven waar u of de vrijwilligers van uw organisatie behoefte aan hebben, klik dan op de onderstaande button.

 
Deelname vrijwilligersdeskundigheid vragenlijst
Dorpsdagvoorziening Same Uut in Broekhuizen organiseerde i.s.m. Synthese een thema avond voor vrijwilligers voor het omgaan met slechtzienden. Op de foto ziet u een impressie van de bijeenkomst, waarbij vrijwilligers een simulatiebril dragen om zelf te ervaren hoe een slechtziende bezoeker iets ziet.

Klus van het Kwartaal!

 
In iedere nieuwsbrief besteden we aandacht aan een speciale klus, de klus van het kwartaal!! Met in deze editie: de vraag van Jos.

Jos is op zoek naar iemand die graag met zijn vrouw sport bij Fit Focus te Boekend en die eventueel wil carpoolen. Samen sporten is toch net iets gezelliger en blijf je elkaar motiveren.

Kun jij Jos en zijn vrouw helpen of ken je iemand in je omgeving die hier een match mee kan maken? Stuur hem dan een berichtje! Bekijk hier zijn aanbod! 


Copyright © 2016 HorstaandeMaasvoorelkaar, All rights reserved. 
Je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van HorstaandeMaasvoorelkaar.nl 

Our mailing address is: 
HorstaandeMaasvoorelkaar
Bemmelstraat 2
Horst, 5961 HN
Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp