Copy
Neejs van HorstaandeMaasvoorelkaar: De eerste nieuwsbrief 
Bekijk in browser
Beste <<First Name>>,

Iets voor elkaar doen wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Gelukkig zijn er veel mensen bereid een ander te helpen. Om vragers én vrijwilligers met elkaar in contact te brengen, is er nu een nieuwe online ontmoetingsplaats: www.horstaandemaasvoorelkaar.nl.
 
Elke inwoner kan op www.horstaandemaasvoorelkaar.nl een vrijwilliger om hulp of ondersteuning vragen. Deze hulpvragen kunnen uiteenlopen van hulp bij vervoer, gezelschap en een kopje koffie tot begeleiding van een kind met een beperking bij een voetbalvereniging. Het is daarnaast ook mogelijk om je eigen talent aan te bieden aan een ander. 
 
Volgens Wethouder Birgit op de Laak (zorg en welzijn) past de Talentenbank perfect bij de Horster samenleving. “In de gemeente Horst aan de Maas willen we dat iedereen mee kan blijven doen. Soms hebben mensen, maar ook organisaties en verenigingen daar hulp bij nodig. We weten dat er, naast familie en vrienden, ontzettend veel mensen in de dorpen en wijken bereid zijn om hulp te bieden. Deze online talentenbank is een uitstekend hulpmiddel om vraag en aanbod van hulp bij elkaar te brengen."

Van vraag tot match.


1. Hulp nodig / bieden? Zoek tussen het hulpaanbod en de hulpvragen of registreer om op de hoogte te blijven van de nieuwste vrijwilligersjobs en vragen in jouw buurt.

2. Leg contact Gevonden wat bij jou past? Maak via de website veilig contact en ontdek of jullie het met elkaar kunnen vinden. 

3. Een match! Spreek af en have fun! Samen maken we de wereld een stukje mooier.
Geef ook de match door, zodat men ziet dat jouw aanbod of hulp al opgepakt wordt.
Zo geef je een match door:
  • Optie 1: Log in en ga naar 'Mijn berichten'. Open het bericht van de persoon waarmee je een match hebt. Bovenaan de berichten staat de vraag: 'Heeft dit contact tot een match geleid? Ja/nee'. Klikt een gebruiker op 'ja' dan wordt er een match geregistreerd.
  • Optie 2: Log in en ga naar 'Mijn bedankjes en Aanbevelingen'. Hier kun je bedankjes en aanbevelingen schrijven. Schrijf een bedankje voor een vrijwilliger en een aanbeveling voor een hulpvrager. Deze worden door het systeem gelogd als een bevestigde match.
  • Optie 3 (alleen voor hulpvragers): Log in en ga naar 'Mijn hulpvragen'. Laat de gebruiker zijn hulpvraag sluiten. Een hulpvraag sluiten zorgt ervoor dat het systeem vraagt of er een match was met een gebruiker. Dit wordt vervolgens geregistreerd als een match. 
  • Optie 4: stuur een bericht naar info@horstaandemaasvoorelkaar.nl en wij helpen jou om de vraag of het aanbod (tijdelijk) te sluiten, zodat je in deze periode niet door anderen wordt benaderd.
Heb jij al precies die vrijwilligersklus gevonden die bij jou past? 
Op Horstaandemaasvoorelkaar maken we het je nog gemakkelijker om het te ontdekken. 
Weet je nog niet wat bij je past? Doe de test en ontdek het!

Vrijwilligersverzekering Horst aan de Maas

Bent u inwoner van de gemeente Horst aan de Maas en actief als vrijwilliger of mantelzorger voor de samenleving? Dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente. Organisaties hoeven zich niet vooraf aan te melden.

De verzekering van de gemeente is een vangnet dat niet alles denkt en er zal altijd eerst gekeken worden naar voorliggende verzekeringen. Vrijwilligers binnen een professionele instelling, zullen daardoor altijd door de instelling zelf verzekerd moeten worden.

Weet je niet zeker of alles is verzekerd? Neem dan contact op met de gemeente. 
Voor meer informatie zie: 
https://www.horstaandemaas.nl/Inwoners/sport_en_vrije_tijd/Vrijwilligers_en_verenigingen/Vrijwilligersverzekering  

 

Prijswinnaar, win een wethouder!

Om aandacht te vragen voor vrijwillige inzet in Horst aan de Maas hebben de wethouders Ger van Rensch en Birgit op de Laak besloten om zich als vrijwilliger te verloten aan één van de hulpvragen op de website.

Op woensdag 21 september heeft de trekking plaats gevonden en zijn er twee winnaars uit de bus gekomen.
Mocht u het gemist hebben, de winnaars zijn: Mevrouw Leyla Erol en mevrouw Petra Verstappen.

We wensen de wethouders en de winnaars veel plezier bij de klus.

Prijswinnaar, dinerbon La Rondine! 

Dit jaar maakt elke 50e aanmelder kans op een dinerbon van La Rondine! 

Op 29 september kreeg Frank Kuijpers uit Meerlo een tegoedbon voor twee maaltijden van Antonio D’urso eigenaar van La Rondine uit Horst overhandigd.
Frank is zelf al actief bij de filmkring Horst en SOS Meerlo-Wanssum maar heeft nog tijd over waarin hij iets voor anderen wil betekenen, daarom schreef hij zich in. Antonio vindt het belangrijk dat verenigingen en stichtingen in de gemeenschap floreren: ”dat is goed voor het samen leven en dat wil ik stimuleren” aldus Antonio.
 

 

 

Klus van het kwartaal!!

In iedere nieuwsbrief besteden we aandacht aan een speciale klus, de klus van het kwartaal!! Met in deze editie: OJC Walhalla Sevenum

Zij zijn op zoek naar mensen die willen komen klussen om de grote zaal op te knappen. In de week van 13 tot en met 19 november 2016 wordt de zaal voorzien van een nieuw kleurtje, een nieuwe geluidsinstallatie en zullen de kabels boven het systeemplafond worden gecheckt.

Vind je het leuk om een hele dag mee te komen klussen, er wordt voor eten en drinken gezorgd! Dus jong of oud, aanmelden in groepsverband of alleen, alle hulp is welkom!
Voor meer informatie klik hier.
Copyright © 2016 HorstaandeMaasvoorelkaar, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp