Copy

Nummer 20, oktober 2016

Duurzaam goed bezig?

Het Duurzaamheidsplan van de gemeente Soest werd in februari met algemene stemmen aangenomen.Nu, ruim een half jaar verder, wordt hard gewerkt aan de uitvoering daarvan. Zo organiseren op zaterdag 29 oktober de gemeente Soest, Stichting Soest Duurzaam en de Soester Markt de eerste "Duurzaam Goed Bezig" markt.. Ook vertellen steeds meer bedrijven hun duurzaamheidsverhaal, Wat doen zij aan duurzaamheid en wat is van belang voor hun klanten en stakeholders? 
Energie staat inmiddels op de agenda van burgers én bedrijven. Het Energieloket Soest vervult daarbij voor inwoners van Soest een spilfunctie. Het wordt steeds vaker gevonden. Soester bedrijven vinden de weg helaas maar mondjesmaat.  Daarom nogmaals een oproep in deze Nieuwsbrief om je op het Energieloket te presenteren. Want: duurzaamheid is inmiddels een maatschappelijk goed, waarmee je je als bedrijf kunt onderscheiden!

Vooraankondiging.
Lunchbijeenkomst 'Bedrijven en hun duurzaamheidsverhaal'
Op donderdag 3 november 2016 organiseert het Bedrijven Platform Duurzaamheid de jaarlijkse duurzaamheidsontmoeting tussen bedrijven en de gemeente Soest. In deze lunchbijeenkomst op het gemeentehuis vertellen een aantal bedrijven wat ze doen aan duurzaamheid. 
U ontvangt in oktober een uitnodiging.
DUURZAAMHEIDSNIEUWS
Eerste 'Duurzaam Goed Bezig' markt 
Zaterdag 29 oktober 2016 is rondom winkelcentrum Soest-Zuid de eerste ‘Duurzaam Goed Bezig’ markt in Soest. Op de markt kunt u terecht voor alle soorten informatie over duurzaamheid. Er is ook een route langs duurzame initiatieven.
Lunchbijeenkomst over energie besparen 

Op vrijdag 9 september 2016 kwamen bijna 40 ondernemers naar een lunchbijeenkomst van de Soester Zakenkring en het Bedrijven Platform Duurzaamheid. 'Energie besparen moet' was de boodschap. Een maatschappelijke opdracht, maar de overheid gaat ook handhaven.
Lees MEER

Energiebesparingswedstrijd voor Soester bedrijven
Het Bedrijven Platform Duurzaamheid bereidt momenteel een energiebesparingswedstrijd voor voor Soester bedrijven. Tijdens de lunchbijeenkomst van 9 september jl. kondigde voorzitter Henk van Asch aan dat de wedstrijd start op 1 januari 2017.
Lees MEER.
BEDRIJVENNIEUWS
Energieloket centraal in landelijke campagne
Half oktober start een grote landelijke campagne om werk te maken van energiebesparing. Voor de lokale Energieloketten is er een centrale plek in die campagne. Lokale bedrijven worden daarbij gezien als aanjagers. Tijd om u in te schrijven.
Lees MEER
Duurzaamheidsverhaal van Stam Renault

"Ik ben van mezelf een vrij rationeel mens en zo kijk ik ook naar duurzaamheid. Het heeft te maken met zorg voor de toekomst. Zorgvuldig omgaan met je leefomgeving." Jan-Geerlof de Ruiter, algemeen directeur van  Stam Renault. vertelde ons zijn duurzaamheidsverhaal.
Lees MEER.
Subsidie voor Bedrijvenalliantie?
Vanuit de Eemland Alliantie is een subsidieaanvraag naar de VNG om lokale 'product-markt combinaties' tot stand te brengen. In de Eemland Alliantie werken zes gemeenten samen aan energiebesparing, Voor Soest heeft de Bedrijvenalliantie Energiezuinig Soest zich gemeld.
Lees MEER.


Onze website is
www.duurzamebedrijvensoest.nl

Ons mailadres is info@duurzamebedrijvensoest.nl

Wilt u deze Nieuwsbrief niet langer ontvangen?
Dan kunt u zich hier uitschrijven


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bedrijven Platform Duurzaamheid · Chalonhof 2 · Soest, Ut 3762CS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp