Copy
NYHETSBREV VÅR 2016
View this email in your browser

NYHETSBREV

Hei alle RE:ACT’ere!
Her kommer litt oppdateringer om lokallag, verving og kurshelgen som var i april.

Oppdatering fra lokallagene

Kristiansand
Endelig er lokallaget i Kristiansand oppe og går! I mars ble det valgt nytt styre, og det nye styret er allerede godt i gang med planleggingen. I Kristiansand skal RE:ACT samarbeide med Laget om et aktivitetstilbud for flyktninger. RE:ACT Kristiansand kommer til å inkluderes i noen av aktivitetene Strømmestiftelsen i Kristiansand.  I september i år, arrangeres for eksempel Jobbskaper (kombinert med Strømmestiftelsen sitt 40 årsjubileum) i Kristiansand – og både RE:ACT Kristiansand og Strømmestiftelsen håper RE:ACT’ere fra hele lande tar turen til Kristiansand i denne perioden!
Kontakt: ovs@stromme.org

Bergen
I RE:ACT Bergen var det årsmøte i februar, og det resulterte i et flunkende nytt styre, bestående av en herlig gjeng engasjerte studenter.  Det nye styret har allerede rukket å arrangere informasjonsmøte, skolebesøk til Nordhordaland Fhs, bærekraftig middag sammen med Changemaker, og bærekraftig quiz og kveldsmat sammen med NMSU.
Kontakt: elisebb95@gmail.com
 
Volda
I Volda er det som alltid mye som skjer for flyktningene. Hver uke arrangeres det dametrening, svømmetrening, tur for damer, leksehjelp for barn, og annenhver uke er det «mat og prat» og turgruppe. RE:ACT Volda har tidligere i vår også arrangert «integreringskveld» med over hundre deltakere! Her var det live musikk, quiz og samtaler om kultur – noe som var en stor suksess og håper å bli gjentatt om ikke så alt for lenge! For å avslutte semesteret arrangerer RE:ACT Volda sommerfest for alle frivillige!
Kontakt: voldareact@gmail.com

Trondheim
I januar startet RE:ACT Trondheim opp med nytt styre! I løpet av våren har det blitt arrangert aktiviteter for flyktninger, blant annet påskeverksted og internasjonal middag! Ellers har RE:ACT Trondheim fokusert på foredrag og sosialkvelder knyttet til bærekraftig mat og matsvinn, sammen med blant annet Spire.  
Kontakt: trondheim@re-act.no

Oslo
I Oslo er hver tirsdag «RE:ACT-tirsdag». Annenhver tirsdag arrangeres det spillkvelder for asylsøkere på mottak, og på motsatte tirsdager arrangeres det temakvelder for RE:ACT’ere og andre interesserte. Lokallaget har ellers hatt mye fokus på matsvinn og dumpster diving, og i mars ble det arrangert bærekraftig dumpster-middag sammen med Framtiden i Våre Hender.
Kontakt: Anne.berg@re-act.no
 
Haugesund
Etter en litt stille vår, er det litt forskjellig som skjer i RE:ACT Haugesund fremover. Det planlegges infokveld rundt 19. mai, muligens sammen med den lokale Amnesty-gruppa, og i slutten av mai planlegges det  aktiviteter sammen med et asylmottak i nærheten.
Kontakt: amalie.storesund@gmail.com


Konfirmasjonsgave med mening
Er det en du kjenner som snart skal konfimeres? Ønsker du å inspirere, eller er det kanskje en engasjert person? Vi har tidenes tips for en konfirmasjonsgave med mening!
https://strommestiftelsen.no/nettbutikk
 
 
Bli medlem i lokallag?
Vi jobber med å forbedre medlemsregisteret vårt, og det er derfor viktig at alle som ønsker å tilhøre et lokallag registrerer seg via denne linken:
https://docs.google.com/forms/d/1HVEFvowMBDQUpoNQD6GJRaSf4wJ9pWOmhj6WVrp7czA/viewform?usp=send_form


Kurshelg
Den 1.-3. april ble det arrangert kurshelg i Oslo, hvor hele 16 engasjerte RE:ACT’ere fra blant annet Oslo, Bergen, Trondheim og Kristiansand deltok.
 
I løpet av helga var det mye faglig input, men minst like mye sosialt. Vi kickstartet fredagskvelden med felles dumpstermiddag, etterfulgt av at Jafar og «flyktningguiden» hans, Vegard, delte og fortalte om det å være flyktning i Norge.  Lørdag var det kurs hos LNU, hvor temaene var «å bygge en mangfoldig organisasjon» og «å bygge bærekraftige lokallag», mens resten av kvelden gikk til å henge, bli kjent, spise ute og «bonde» over spill og twister! Søndagen ble brukt på Teisen transittmottak, hvor alle RE:ACT’erne var med og spilte spill, øvde på norsk, og ble kjent med asylsøkerne. Veldig spennende og lærerik helg, og veldig gøy å samle RE:ACT’ere fra hele Norge!
 
 


MvH
Ingvild Misund
Kommunikasjonsansvarlig RE:ACTThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
RE:ACT · skippergaten 3 · Kristiansand, 4611 · Norway

Email Marketing Powered by MailChimp