Copy
 

Nyhedsbrev

August 2016
Velkommen til Smagens Dags nyhedsbrev.

I dette nyhedsbrev får du information om:

Materialet til Smagens Dag 2016: Smag smagen


Smagens Dag er Sidste Onsdag i September - i år onsdag den 28. september 2016. Årets tema er Smag smagen, og det det gratis undervisningsmateriale til temaet er klar. Materialet er målrettet undervisningen i madkundskab og sætter fokus på smagssansen, de 5 grundsmage – sød, sur, salt bitter og umami. 

Elevmaterialet, der har opstillede læringsmål, består af 7 workshops med en indledende workshop om smagssansen og de rene grundsmage samt en workshop for hver grundsmag. I materialets sidste workshop skal eleverne eksperimentere med de 5 grundsmage og sammensætte en menu. 

I lærervejledningen kan du se, hvordan Smagens Dag kan tilrettelægges ud fra læringsmål, aktivitet, tegn på læring og evaluering. Download materialet fra:
www.smagensdag.dk

 

Plakaten: De 5 grundsmage 


Din skole modtager sidst i august 2016 plakaten: 
De 5 grundsmage, som du kan sætte op i madkundskabslokalet.

Plakaten viser de 5 grundsmage: sød, sur, salt, bitter og umami og Smage-5-kanten, som eleverne skal arbejde med på Smagens Dag.

Med Smage-5-kanten kan eleverne udtrykke deres smagsoplevelse af de fem grundsmage, når de udfylder 5-kanten.

Plakaten skal motivere og understøtte elevernes læring om de 5 grundsmage. 
 

Stil spørgsmål til Smagens Dag


Følg Smagens Dag på www.smagensdag.dk. Smagens Dags sekretariat kan svare på spørgsmål om materialet Smag smagen og hjælpe dig, hvis du har konkrete spørgsmål til materialet eller selve Smagens Dag.

Du er velkommen til at ringe eller sende en mail til pressesekretær Mariann Bach Nielsen,
e-mail:
mbn@2vejs.dk, telefon: 43 60 00 76.

Mød Smagens Dag på
Foreningen for Madkundskabs landskursus


Smagens Dag er en af oplægsholderne på Foreningen for Madkundskabs landskursus med temaet: Smag for Livet den 6. og 7. oktober 2016. Se hele programmet her: http://www.madkundskab.nu/landskursus-smag- for-livet/. Deadline for tilmelding er 6. september 2016.

De støtter Smagens Dag 2016

 
Alle undervisningsmaterialer, workshops og plakat er ganske gratis at bruge for lærere og elever. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har en række trofaste sponsorer, som har støttet Smagens Dag gennem mange år.

I 2016 er Smagens Dag støttet af: Landbrug og Fødevarer, Smag for Livet, Dansukker, Fiskebranchen og Frie Fagskoler. Tak for det!

Fortæl os, at du holder Smagens Dag 2016


Det er nu helt op til dig, hvordan du vil bruge årets materiale på din skole. Vælg, om du vil bruge det i et par madkundskabslektioner eller måske en hel temadag i klassen eller for hele årgangen eller skolen. Hvis du endnu ikke har fortalt os, at du holder Smagens Dag på din skole, må du meget gerne klikke ind på www.smagensdag.dk. Her kan du melde din skole til, så vi ved, hvem der holder Smagens Dag. Det er
nyttigt, fordi der hvert år er journalister, der ringer og spørger, hvor de kan få lov til at se Smagens Dag i
aktion. 

Rigtig god fornøjelse med Smagens Dag 
– som i år ligger på Sidste Onsdag i September, 28. september 2016.
SOS for smagsløgene

Smagfulde hilsner
Smagens Dag
www.smagensdag.dk • Sekretariatet, Glentevej 3 • 2670 Greve
☎ 43 60 00 76 • ✉ mbn@2vejs.dk


Vi har sendt nyhedsbrevet til: <<E-mail>>. Er der noget galt? Så ret dine indstillinger eller afmeld nyhedsbrevet fra Smagens Dag fuldstændigt.

2016 - Smagens Dag.

Email Marketing Powered by MailChimp