Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief nr. 22 - 11 september 2020

Beste leden,
We beginnen met het goede nieuws: we hebben toch een geschikt restaurant gevonden voor 3 oktober Leidens ontzet. Voor onze leden uit Torremolinos wordt het een thuiswedstrijd: De Brabander in Carihuela die speciaal voor ons die middag opengaat.
Gisteren ben ik in de weer geweest voor bridgeclub Senang, een andere club hier aan de Costa del Sol met voornamelijk Nederlandse leden waar ik ook al een tijdje voorzittertje mag spelen. We proberen om ook met de bridgeclub weer een begin te maken met het nieuwe seizoen en we hadden een aantal activiteiten op de agenda staan. Zo zouden we in het weekeinde van 17/18 oktober bezoek krijgen van een bridgeclub uit Amsterdam maar dat gaat niet door want het hotel in Torremolinos, waar de Amsterdammers zouden logeren, heeft alle nog openstaande boekingen gecanceld en besloten om per 1 oktober de deuren te sluiten in afwachting van betere tijden.
Dat brengt me op het tweede stukje in deze nieuwsbrief, waar we u de gelegenheid bieden om op uw kosten (10 euro) een paar lovende woorden te schrijven in ons blad "De Vliegende Hollander" voor een ondernemer die u door deze zware corona tijd wilt helpen. U kunt die ondernemer dan in uw eigen woorden aanbevelen bij al onze lezers. Een mooi initiatief van de redactie.
Tenslotte wat belangrijke informatie over de corona app die in Spanje is gelanceerd.

Blijf gezond,
Wilmar Bliek
Voorzitter

     Agenda


zaterdag
3 oktober
Leidens Ontzet
vrijdag
9 oktober
Inloopborrel
24+25 oktober Puzzelrit
 

 
Zaterdag 3 oktober Leidens Ontzet
 
Dit jaar vieren we het Leidens Ontzet bij Grandcafe Restaurant De Brabander aan de boulevard La Carihuela, (Paseo Marítimo 12) gemeente Torremolinos.
 
Aanvang is om 13.30 uur en we beginnen met voor iedereen een welkomstdrankje. 
Het menu: 
We starten met wittebrood met haring óf met een kroket. Vervolgens hutspot met draadjesvlees óf met een bal gehakt met jus. We sluiten af met een toetje of koffie.
De overige consumpties zijn voor eigen rekening en dienen direct te worden afgerekend.

De kosten zijn € 15,- p/p, vooraf per bank te betalen, op bankrekeningnummer NL68 ABNA 0515 5767 43 t.n.v. NCCS of op Bankia ES38 2038 3685 5260 0018 5335 t.n.v. Club Neerlandés Costa del Sol.
Onder vermelding van “Leidens Ontzet”

Aanmelden vóór 1 oktober bij evenementen@nccs.es onder vermelding van uw voorkeur voor: haring of kroket en draadjesvlees of een bal gehakt.
Meldt u zich alstublieft zo snel mogelijk aan in verband met het gelimiteerde aantal plaatsen.

Betaald parkeren: Parkeergarage aan de Av.Carlota Alessandri, nr 52 (Parking La Carihuela Beach)
 
In dank aangeboden
 
In de Vliegende Hollander beginnen wij met ingang van nummer 5 (die begin oktober zal verschijnen) een nieuwe rubriek waarin we onze horeca en andere ondernemers hier aan de Costa del Sol willen ondersteunen.
De bedoeling is dat wij (onze leden) een kort stukje van zo'n 40 tot maximaal 70 woorden schrijven over een bedrijf(je) dat we willen ondersteunen en aanbevelen bij onze leden en lezers. Dat kost 10 euro en dat geeft u dan cadeau aan die ondernemer. Uit dankbaarheid voor alles wat ze al gedaan hebben, omdat u ze heel aardig vindt en/of gewoon ter ondersteuning.
Wilt u meedoen? Stuur uw persoonlijke tekst (met natuurlijk de bedrijfsgegevens) per e-mail naar de redactie (redactie@nccs.es). Bellen mag ook: 722 451 409. Wij plaatsen uw tekst in een kadertje in de nieuwe rubriek in De Vliegende Hollander en u betaalt €10 aan onze penningmeester. Zo helpen wij misschien met z'n allen onze kleine ondernemers aan de Costa del Sol een klein beetje meer de crisis door...

Hieronder drie voorbeelden:

Chinees Restaurant Hong Kong - Avenida Juan Luis Peralta 1, Benalmádena Pueblo
Tel. 656 55 26 73 - Maandag gesloten.
Eigenaresse Lili is een fantastische gastvrouw en echtgenoot Lie een prima kok. Uitstekende service, heel lekker eten en spotgoedkoop! Bestellen en afhalen kan ook!
Help ze in deze moeilijke tijden. U krijgt er een lekkere maaltijd voor terug! En een goed en goedkoop adresje om met vrienden een Chinees hapje te eten.

JE-Systems - Judith en Eric Blankenstein - www.je-systems.net
Tel. 952 591 603 of 676 888 565 - info@je-systems.net
Judith en Eric Blankenstein zijn al jarenlang bekend van hun satellietsystemen. Maar zij bieden veel meer: bijvoorbeeld ook alarminstallaties en allerlei witgoed. Zij zijn altijd bereid om oplossingen te zoeken en ze zijn zeer servicegericht. Zo losten ze ons tv-probleem binnen enkele uren op en kregen wij een receiver te leen. Fijn bedrijf om mee te werken.

Restaurant Trefpunt, Paseo Marítimo 80, Fuengirola
Tel. 952 58 34 76.  Dinsdag gesloten
Wij eten daar op zondag zeer regelmatig een superheerlijke kleine ossenhaas. Wat is die goed gebraden en lekker! De zeetong is trouwens ook helemaal top en wereldberoemd aan de Costa del Sol. De overheerlijke kalfslever willen we ook nog van harte aanbevelen.
Corona app actief aan de Costa del Sol
 
De Spaanse corona app ‘Radar COVID’ is inmiddels operationeel in de provincies Malaga en Almeria.
De app werd als eerste gelanceerd in zowel Malaga als Almeria, aangezien dit de Andalusische regio's zijn met het grootste aantal coronavirus-infecties.
De app kan momenteel door iedereen in Spanje worden gedownload en het doel van de app is om te volgen en te traceren of u in contact bent geweest met iemand die besmet is met het virus.
De app is gratis te downloaden voor zowel Android- als Apple, waarbij de overheid garandeert dat de app veilig is én de verzonden gegevens 100% anoniem zijn.
Om de app correct te laten werken dient na installatie de Bluetooth-functie van de smartphone te zijn ingeschakeld. In de app kunt u een keuze maken in welke taal u de informatie weergegeven wilt hebben, waaronder Engels.
U kunt de app voor uw telefoon downloaden via de onderstaande adressen.
 
Android (Play Store):
https://play.google.com/store/apps/details?id=es.gob.radarcovid
Apple (App Store):
https://apps.apple.com/es/app/radar-covid/id1520443509
Heeft u onze nieuwe website al bezocht?
De laatste Vliegende Hollander - DVH 4-2020 staat ook online!
Click hier om deze te bekijken.
Lees nog eens na op onze website hoe de recente evenementen zijn verlopen
https://www.nccs.es/recente-activiteiten/
BinckBank is tegenwoordig heel actief met vlogs. Elke week wordt een nieuwe BeursRedacteurs opgenomen. Hier zijn ze te bekijken, de Nederlandse   en de Engelse versie. Misschien gelijk even op subscribe drukken….. 😊
Meer informatie over evenementen, excursies, etentjes, reizen en andere zaken kunt u vinden op de website van de club: https://www.nccs.es
Copyright © 2020 Nederlandse Club Costa del Sol, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp