Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief nr. 23 - 22 september 2020

Beste leden,

Het eerste evenement waar we uw aandacht voor vragen is een dagtrip naar Granada waar onze leden met korting aan deel kunnen nemen. Als u nog nooit in Granada of het Alhambra bent geweest is dit zeker een aanrader maar ook als u Granada reeds kent is het gewoon een leuke dagtrip met gezellige mensen.

Zoals reeds eerder gemeld vieren we Leidens Ontzet weer op drie oktober, deze keer in Grandcafe Restaurant De Brabander. We hebben al veel aanmeldingen maar ook hier geldt weer (vanwege de corona maatregelen) vol=vol.

Verder nogmaals het initiatief van de redactie van ons blad DVH waar we u de gelegenheid bieden om op uw kosten (10 euro) een paar lovende 
woorden te schrijven over een ondernemer die u door deze zware corona tijd wilt helpen. U kunt die ondernemer dan in uw eigen woorden 
aanbevelen bij al onze lezers.

Blijf gezond,

Wilmar Bliek
Voorzitter

     Agenda


woensdag 
30 september
Excursie Granada             
zaterdag
3 oktober
Leidens Ontzet                  
vrijdag
9 oktober
Inloopborrel                       
24+25 oktober Puzzelrit               
 

 
Excursie naar Granada
 
Op woensdag 30 september organiseert Carpe Diem een eendagstrip naar Granada. Carpe Diem is geboren uit een samenwerking tussen Francis (van Frandalucia), Sabine en Ann. Zij organiseren met enige regelmaat excursies naar het binnenland en de grote steden. Sabine is een officiële lokale gids, dat betekent dat zij u mag rondleiden in de steden en in de monumenten. Zij beschikt ook over uitstekende audio (oortjes), opdat u haar nog beter kan volgen. Er wordt gereisd met een 30-persoons bus of in geval van kleinere groepjes met een 9-persoonsbus. Zij bieden leden van de NCCS 5 euro korting op de prijs van de excursie.
 
De eerste excursie, naar Granada, vindt plaats op woensdag 30 september. De huidige (corona) omstandigheden hebben één groot voordeel namelijk dat er bijna geen andere toeristen zullen zijn. Velen van u zijn misschien wel eens in het schitterende Alhambra geweest, maar nu is er een unieke kans om dit nogmaals te doen onder zeer rustige omstandigheden en met Sabine als gids. Voor degene die alleen de stad Granada willen zien inclusief een leuke stadswandeling met Francis kunnen zij u Granada Shopping aanbieden. Zij kennen een leuk lunchadres op een mooi plein in de stad, maar u bent natuurlijk vrij om te gaan waar u wilt.
 
U zult begrijpen dat zij graag willen weten wie er meegaat naar het Alhambra. Zij kunnen dan de entreetickets van tevoren bestellen opdat er geen wachttijd zal zijn bij aankomst. Er mogen maximaal 19 personen in 1 groep het Alhambra in. Het is belangrijk dat u goed ter been bent.

De vertrektijden zijn:
Fuengirola         8.15 uur
Benalmádena    8.40 uur
Torremolinos      9.00 uur

De prijzen zijn als volgt:
Granada inclusief entree, NL sprekende gids, verplichte audio en bezoek aan de stad: 55,00 €
Granada Shopping (incl. stadswandeling): 35,00 €

Leden van de NCCS krijgen op deze prijs nog eens 5 € korting!!  (Ter vergelijking: TUI biedt deze dag aan voor 79,00 € met 4 talen in de bus) 
Zoals gezegd: Er mogen maximaal 19 personen in 1 groep het Alhambra in waarbij geldt: VOL = VOL. Verder is het heel belangrijk dat u goed ter been bent. 
Graag aanmelden per email naar frandalucia@gmail.com of telefonisch bij Francis op 686487731 of bij Sabine op 639161164.
Zaterdag 3 oktober Leidens Ontzet
 
Dit jaar vieren we het Leidens Ontzet bij Grandcafe Restaurant De Brabander aan de boulevard La Carihuela, (Paseo Marítimo 12) gemeente Torremolinos.
 
Aanvang is om 13.30 uur en we beginnen met voor iedereen een welkomstdrankje. 
Het menu: 
We starten met wittebrood met haring óf met een kroket. Vervolgens hutspot met draadjesvlees óf met een bal gehakt met jus. We sluiten af met een toetje of koffie.
De overige consumpties zijn voor eigen rekening en dienen direct te worden afgerekend.

De kosten zijn € 15,- p/p, vooraf per bank te betalen, op bankrekeningnummer NL68 ABNA 0515 5767 43 t.n.v. NCCS of op Bankia ES38 2038 3685 5260 0018 5335 t.n.v. Club Neerlandés Costa del Sol.
Onder vermelding van “Leidens Ontzet”

Aanmelden vóór 1 oktober bij evenementen@nccs.es onder vermelding van uw voorkeur voor: haring of kroket en draadjesvlees of een bal gehakt.
Meldt u zich alstublieft zo snel mogelijk aan in verband met het gelimiteerde aantal plaatsen.

Betaald parkeren: Parkeergarage aan de Av.Carlota Alessandri, nr 52 (Parking La Carihuela Beach)
 
Vrijdag 9 oktober
 
Inloopborrel van 18:00 uur tot 20:00 uur bij Finca Los Caballeros, Urb. Torrequebrada Norte, Avda. de Los Argonautas, s/n, 29639 Benalmádena.
Consumpties zijn zoals gewoonlijk voor eigen rekening. Het wordt  vast weer een super gezellige inloopborrel!
In dank aangeboden
 
In de Vliegende Hollander beginnen wij met ingang van nummer 5 (die begin oktober zal verschijnen) een nieuwe rubriek waarin we onze horeca en andere ondernemers hier aan de Costa del Sol willen ondersteunen.
De bedoeling is dat wij (onze leden) een kort stukje van zo'n 40 tot maximaal 70 woorden schrijven over een bedrijf(je) dat we willen ondersteunen en aanbevelen bij onze leden en lezers. Dat kost 10 euro en dat geeft u dan cadeau aan die ondernemer. Uit dankbaarheid voor alles wat ze al gedaan hebben, omdat u ze heel aardig vindt en/of gewoon ter ondersteuning.
Wilt u meedoen? Stuur uw persoonlijke tekst (met natuurlijk de bedrijfsgegevens) per e-mail naar de redactie (redactie@nccs.es). Bellen mag ook: 722 451 409. Wij plaatsen uw tekst in een kadertje in de nieuwe rubriek in De Vliegende Hollander en u betaalt €10 aan onze penningmeester. Zo helpen wij misschien met z'n allen onze kleine ondernemers aan de Costa del Sol een klein beetje meer de crisis door...

Hieronder twee voorbeelden:

Slagerij Stam - cafeteria Gourmet Carihuela. Avda. Carlota Alessandri 87, Torremolinos
Tel. 672 10 85 73 Zondag en maandag gesloten.
Hollandse slager met zeer goed vlees en heerlijke vleeswaren. Ook vaak stampotten en in de winter echte erwtensoep. Het inpandige café heeft een prachtig terras en er worden smakelijke broodjes en andere gerechten geserveerd. Zo wordt het een feestje om boodschappen te doen! 

Doa’s restaurant, Avenida Ramón y Cajal 23, Fuengirola
Tel. 673 816 756 - zondag gesloten.
Als u van heerlijk authentiek Thai eten houdt ga dan een keer eten bij Doa’s Restaurant in Fuengirola, Av. Ramón y Cajal, 23. Het eten is heerlijk en niet duur, de sfeer gezellig en de bediening zeer klant vriendelijk. En .... Doa spreekt een aardig woordje Nederlands. Ze hadden net de verbouwing achter de rug toen corona toesloeg. Steun ze door er een keertje te gaan eten en … neem wat vrienden mee.. Info: http://daosrestaurant.com

Autopuzzelrit  24 en 25 oktober 2020

Het is dan eindelijk zover dat we dit jaar de puzzelrit kunnen organiseren. Op 24 en 25 oktober gaan wij weer een mooie tour maken door het prachtige binnenland van Andalusië. Wij hebben een kleinschalig, gezellig en landelijk gelegen 3 sterrenhotel gevonden voor de overnachting.
Voor leden bedraagt de deelname aan de puzzelrit € 95 per persoon voor een tweepersoonskamer. Introducees betalen € 15 extra per persoon voor een tweepersoonskamer. De toeslag voor een éénpersoons kamer is € 28.
Het volgende is inbegrepen:
  • Koffie bij het verzamelpunt ’s ochtends,
  • 3-gangen lunch,
  • 3-gangen diner met live music,
  • Wijn, water, bier en fris zijn inbegrepen bij zowel lunch als diner,
  • Overnachting en ontbijt.
U kunt zich tot uiterlijk 10 oktober aanmelden via evenementen@nccs.es met vermelding van:
  • De naam van het team (de meest originele wint een prijs!)
  • De namen van de leden van het team
  • Aantal hotelkamers (één of tweepersoons) en de naam waarop deze geboekt dienen te worden.
  • Eventuele dieetwensen en allergieën.
De NCCS heeft het hele hotel met 40 kamers afgehuurd dus er verblijven uitsluitend puzzelrit-gasten.
Schrijf u snel in zolang er nog kamers beschikbaar zijn!
U ontvangt na aanmelding een mail van evenementen met het betalingsverzoek.
Uw aanmelding is definitief na betaling op bankrekeningnummer NL68 ABNA 0515 5767 43 t.n.v.  NCCS  of op bankrekening ES38 2038 3685 5260 0018 5335 t.n.v. Club Neerlandés Costa del Sol o.v.v. “puzzelrit”.
Alle deelnemers krijgen te zijner tijd via de mail informatie over het verzamelpunt toegestuurd.
Wij hopen op een grote opkomst.

U vindt informatie over de Spaanse corona app "Radar Covid" op de homepage van onze website onder "Coronavirus informatie"
 
Heeft u onze nieuwe website al bezocht?
De laatste Vliegende Hollander - DVH 4-2020 staat ook online!
Click hier om deze te bekijken.
Lees nog eens na op onze website hoe de recente evenementen zijn verlopen
Meer informatie over evenementen, excursies, etentjes, reizen en andere zaken kunt u vinden op de website van de club: https://www.nccs.es
Copyright © 2020 Nederlandse Club Costa del Sol, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp